• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.07.2024

15:51

Gradonačelnik Bakić izrazio zahvalnost Pokrajinskoj vladi na podršci koju pruža Gradu Subotici i turističkoj destinaciji Palić

Grad Subotica

Društvo

Gradonačelnik Bakić izrazio zahvalnost Pokrajinskoj vladi na podršci koju pruža Gradu Subotici i turističkoj destinaciji Palić

Podeli vest

Predsednica Pokrajinske vlade Maja Gojković, gradonačelnik Subotice Stevan Bakić i predsednik Skupštine AP Vojvodine Balint Juhas obišli su danas Palić gde su, uz podršku Pokrajine, do sada realizovani značajni projekti na rekonstrukciji i urbanom uređenju Velikog parka, obnovi Vodotornja, izgradnji pešačkih staza pored jezera Palić i izgradnji saobraćajne i turističke infrastrukture, među kojima je i akva-park na Paliću.

Maja Gojković je, posle obilaska Velikog parka i Vodotornja, a potom i akva-parka, izjavila kako je taj turistički i kulturni biser Srbije, Vojvodine i Evrope – dobio potpuno nov izgled,  i izrazila uverenje da će nakon puštanja u rad brze pruge od Novog Sada do Subotice privući rekordan broj posetilaca i otvoriti novo poglavlje u životu ovog poznatog mesta.

Foto: Grad Subotica

 

- Danas smo obišli Palić –  jedinstveno kulturno-istorijsko i prirodno zaštićeno područje, u koje je Pokrajinska vlada zajedno sa Gradom uložila znatna sredstva kako bismo dobili veliki turistički potencijal za celu našu zemlju“, kazala je Maja Gojković i dodala da je Pokrajinska vlada za uređenje  Palića, bez akva-parka, izdvojila više od milijardu i po dinara.

Foto: Grad Subotica

 

Ona je izrazila zadovoljstvo završetkom obnove Vodotornja, istorijskog zdanja s početka 20. veka koje je sada očuvano i revitalizovano, a podsetila je i da je pored akva-parka izgrađen parking sa prilaznim putevima za posetioce, kao i da je rekonstruisana i pešačka staza na ovom delu obale jezera, koja je postala palićka promenada.

- Ponosni smo i na uređenje i opremanje Velikog parka na Paliću, u cilju očuvanja njegovog biodiverziteta i revitalizacije bogatog kulturnog nasleđa u vidu secesijskih objekata, kao i na usklađivanje infrastrukture sa izgledom parka koji predstavlja zaštićenu kulturno-istorijsku celinu - navela je Maja Gojković. 

Foto: Grad Subotica

 

Istakla je da je, uz postojeće sadržaje i tradicionalne manifestacije, važno raditi i na razvoju kongresnog i kulturnog turizma kako bi se privukao još veći broj turista.

- Cilj nam je da turisti povećaju broj noćenja na Paliću jer za to ima potencijala i vredno ćemo raditi na tome da Palić postane nezaobilazna turistička destinacija -  navela je Maja Gojković i dodala da je sada i sam prilaz Palićkom jezeru sa auto-puta daleko jednostavniji, zahvaljujući obnovljenom kolovozu koji je finansirala Pokrajinska vlada.

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić je izrazio zahvalnost Pokrajinskoj vladi na podršci koju pruža Gradu Subotici i turističkoj destinaciji Palić.

- To su ogromna sredstva koja su tokom prethodnih godina data subotičkoj lokalnoj samoupravi, a Grad Subotica je, ponoviću to i ovom prilikom, jedan od najboljih primera funkcionisanja sva tri nivoa vlasti – republičke, pokrajinske i lokalne. A, o tim ulaganjima Pokrajinske vlade upravo svedoče rekonstruisani Vodotoranj na Paliću, novoizgrađena pešačka staza na istočnoj obali Palićkog jezera i izgrađeni akva-park - istakao je Bakić.

Dodao je da se tokom današnjeg susreta sa predsednicom Pokrajinske vlade Majom Gojković i kratkom šetnjom Palićem razgovaralo o unapređenju turističkih potencijala Palića. 

- Subotica sa Palićem, podsetiću, spada među šest destinacija koje u Republici Srbiji imaju status turističkog mesta prve kategorije. Pokrajinska vlada uvažava tu kategorizaciju i podržala je projekte koji otvaraju nove mogućnosti turističke ponude Palića, a imam obećanje da će i dalje nastaviti sa podrškom. Očekuje nas još mnogo posla na razvoju našeg Palića, a iniciraćemo i neke razgovore koje smo imali po pitanju hotelskog turizma. Jedan dobar hotel na Paliću nam je neophodan, tim pre što se upravo završava brza pruga Beograd – Novi Sad – Subotica koja će, uveren sam, doprineti da Grad Subotica bude daleko više posećen. Suboticu očekuje lepa budućnost, a na nama je da mnogo radimo i pokrenemo sav ovaj turistički potencijal kojim naš Palić i Subotica raspolažu - naglasio je gradonačelnik Bakić.

On je, na kraju obraćanja, čestitao Maji Gojković na izboru za predsednicu Pokrajinske vlade i poželeo joj puno uspeha u radu na toj novoj, izuzetno odgovornoj funkciji.  

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Balint Juhas izjavio je, između ostalog, da Palić ima potencijal da bude turistička destinacija vrhunskog kvaliteta.

- Akva-park već danas privlači oko 10.000 posetilaca na nedeljnom nivou, a završen je i Vodotoranj na Paliću koji nije samo zdanje već simbol Subotice - kazao je  Balint Juhas i podsetio na to da je bivši predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor uložio veliki trud da Palić nakon 40 godina dobije akva-park, kao i to da je pokrenuo mnogobrojne druge projekte.

Događaju su prisustvovali i pokrajinski sekretar za  urbanizam i zaštitu životne sredine Nemanja Erceg, predsednik Skupštine grada Subotice Daniel Đivanović, zamenica gradonačelnika Subotice Čila Goli,  članica Gradskog veća zadužena za oblast turizma, investicija i međunarodnih odnosa Hargita Erči, direktorica „Parka Palić“ d.o.o. Valerija Denč, predsednik Skupštine d.o.o. „Park Palić“ Imre Kern i poslanici Skupštine APV sa prebivalištem na teritoriji grada Subotice.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Svet je uveliko u Trećem svetskom ratu! NATO je danas zapravo jači nego ikada!
Live TV

Svet je uveliko u Trećem svetskom ratu! NATO je danas zapravo jači nego ikada!

NATO je objavio da je trenutno više od pola miliona vojnika u povišenoj pripravnosti. Proslavili su 75 godina osnivanja i sve što su rekli u Vašingtonu palo je u senku jer je došlo do pokušaja atentata na Trampa. Rusija je ponovo u prvom planu targetirana kao najveći neprijatelj po više osnova. Na ovu temu u "Info danu" govorili stručnjak za bezbednost Ratomir Antonović i Mina Zirojević sa Instituta za uporedno pravo.

23.07.2024

16:29

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija