• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.08.2024

16:12

RHMZ izdao hitno upozorenje: Pakleno vruće još koji sat, a onda nalet grmljavinskih nepogoda!

Tanjug/Vladimir Sporčić

Društvo

RHMZ izdao hitno upozorenje: Pakleno vruće još koji sat, a onda nalet grmljavinskih nepogoda!

Podeli vest

Republički hidrometeorološki zavod oglasio se na svom sajtu najnovijim obaveštenjem.

- U toku popodneva u brdsko-planinskim predelima jugozapadne, južne i jugoistočne Srbije lokalna pojava pljuskova sa grmljavinom.

Detaljna prognoza za naredna tri dana

Subota

Pretežno sunčano i veoma toplo. Uz lokalni razvoj oblačnosti ponegde se očekuje i izolovana pojava kratkotrajne kiše ili pljuska sa grmljavinom, uglavnom u brdskoplaninskim predelima jugozapadne, južne i istočne Srbije. Vetar slab, promenljiv. Najniža temperatura od 16 do 25 stepeni, a najviša od 37 do 41 stepeni.

Foto: printskrin RHMZ

 

Nedelja

Promenljivo oblačno i veoma toplo, u prvom delu dana u većini mesta sa dužim sunčanim intervalima, a posle podne i uveče mestimično sa pljuskovima i grmljavinom. Vetar slab i umeren, na jugu Banata i u Braničevskom okrugu povremeno jak, jugoistočni. Najniža temperatura od 16 do 25 stepeni, a najviša od 33 do 38 stepeni.

Ponedeljak

Promenljivo oblačno, sparno i nestabilnije vreme sa pojavom pljuskova i grmljavina, koji će lokalno biti izraženiji uz grad i pojačan vetar. Na istoku Srbije duži sunčani intervali uz retku pojavu padavina. Vetar slab i umeren jugoistočni, tokom dana u postepenom skretanju na zapadni i severozapadni, prvo u Vojvodini. Najniža temperatura od 16 do 24 stepena, a najviša od 30 do 36 stepeni.

Foto: printskrin RHMZ

 

Prognoza vremena 20. do 24. avgusta

Promenljivo oblačno i sparno, ponegde s kišom i pljuskovima s grmljavinom. U većini mesta maksimalna temperatura od 29 do 36 stepeni.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hrvati hoće da izbrišu bilo kakvo sećanje na Republiku Srpsku Krajinu! Hapšenje advokata Berića je još jedan dokaz da je pravosuđenje etnički motivisano! (VIDEO)
Live TV

Hrvati hoće da izbrišu bilo kakvo sećanje na Republiku Srpsku Krajinu! Hapšenje advokata Berića je još jedan dokaz da je pravosuđenje etnički motivisano! (VIDEO)

Srpski advokat Nemanja Berić osuđen je na 15 dana zatvora u Hrvatskoj, u Prekršajnom sudu u Šibeniku, zato što je na svom Fejsbuku objavio snimak na kom se vidi kako u automobilu peva pesmu o Kninu "Do Dinare niđe ne stajem", što je kod hrvatskih sudskih vlasti ocenjeno kao kršenje javnog reda i mira, te širenje mržnje i nacionalne netrpeljivosti. Tim povodom, gosti "Info dana" Informer TV bili su predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta i Aleksa Grubešić iz Centra za društvenu stabilnost.

16.08.2024

16:21

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija