• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.08.2024

22:27

Srbi ostali bez pasoša na granici: Krenuli u Grčku, doživeli pakao zbog ove greške!

Informer

Društvo

Srbi ostali bez pasoša na granici: Krenuli u Grčku, doživeli pakao zbog ove greške!

Podeli vest

Porodica iz Srbije koja se uputila u Grčku na more prolazi već više od 24 sata kroz pravo vrzino kolo. Iz Severne Makedonije mogu put Srbije, ali ne i u Grčku, budući da su im, kako je muškarac iz naše zemlje, pasoše dali nekim drugim Srbima, te mogu samo nazad sa ličnom kartom.

Muškarac je podelio svoju muku sa ostalim sunarodnicima unutar Fejsbuk grupe "Grčka info" sa namerom da se možda jave i Srbi kojima su carinici iz Severne Makedonije na integrisanom graničnom prelazu Preševo - Tabanovce njihove pasoše, kako tvrdi, dali "nekim drugim Srbima".

Do toga je, kako je ispričao, došlo dok je on išao da izvadi novi zeleni karton. Po povratku u kola i dolasku na granični prelaz Tabanovce ponovo, započela je agonija koja traje više od 24 sata i kojoj očito (još uvek) nema kraja.

Kako su Srbi ostali bez pasoša u Severnoj Makedoniji?

- Da li je pokupio neko dva pasoša na Tabanovcima koje mu je dao makedonski granični policajac oko 4.15. da odnese na Bogorodicu. Znam da je neverovatna situacija. Posle ću da pišem detalje, sada je u interesu da nađemo vozilo sa našim pasošima.

Foto: Shutterstock

 

Edit - Pasoša još nema na Bogorodici. Pa imam vremena da objasnim situaciju. Dok smo vadili zeleni karton na granici pasoši su ostali u kućici. Potrajalo je nekih 10 minuta. Kada smo se vratili pasoša nije bilo. Bio je isti policajac, ali je on otišao do vc-a, a zamenio ga kolega koji je naše pasoše mrtav ladan dao "nekim Srbima", započeo je on svoju priču.

Agonija potrage traje već duže od jednog dana

Kako je rekao, zeleni karton su već izvadili u Srbiji, ali za vozilo koje im se pokvarilo u putu, te su morali da krenu sa drugim vozilom, usled čega su i stali da izvade zeleni karton.

Kada je došlo do neprijatne situacije, kako tvrdi, šef smene na graničnom prelazu u Severnoj Makedoniji im je rekao da će sve trajati sat vremena najviše, a da ako se pasoši ne pojave, savetovao im je da odu do ambasade. Opciju da se vrate kući imali su kao otvorenu, budući da su kod sebe imali lične karte sa kojima su mogli da pređu granicu između Srbije i Severne Makedonije.

U agoniji i želji da se sve brže reši, Momčilo je pokušao da dobije i snimke sa nadzorne kamere na Tabanovcima, koja im je potrebna da bi dobili potvrdu o gubitku pasoša. Međutim, usled pravila, to nije mogao da uradi, budući da je za takav korak, kako je napisao, potrebna reakcija viših instanca.

- Ovako mi je lakše nego da pišem postove. Pasoše nismo našli. Bili smo na Tabanovce i Preševo, kao kažu Makedonci da ne mogu oni da vrste kamere već samo viša instanca, evo čekamo u PS Kumanovo da prijavimo nestanak pasoša.

Part4- Nema pasoša još. Da ispišem dalje šta je bilo ovde, bolje tako, pošto svima da odgovorim ne stižem, iako sam se trudio.", napisao je on na kraju obraćanja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Rusi bi mogli da upotrebe taktičko nuklearno oružje i bez Putinovog odobrenja u slučaju kolapsa fronta! Ko bude upravljao energentima - kontrolisaće svet!
Live TV

Rusi bi mogli da upotrebe taktičko nuklearno oružje i bez Putinovog odobrenja u slučaju kolapsa fronta! Ko bude upravljao energentima - kontrolisaće svet!

Brojna žarišta trenutno postoje širom sveta. Jedna bukte, druga tinjaju, a treća se tek pripremaju. Kakva je situacija na frontu u Ukrajini, ali i na Bliskom istoku, kao i kakva ratna dešavanja se odvijaju širom planete komentarisali su ekspert za energetiku profesor dr Dragan Škobalj i Mihajlo Olujić iz Centra za društvenu stabilnost tokom gostovanja u "Ratu uživo".

16.08.2024

22:28

Hrvati hoće da izbrišu bilo kakvo sećanje na Republiku Srpsku Krajinu! Hapšenje advokata Berića je još jedan dokaz da je pravosuđenje etnički motivisano! (VIDEO)
Live TV

Hrvati hoće da izbrišu bilo kakvo sećanje na Republiku Srpsku Krajinu! Hapšenje advokata Berića je još jedan dokaz da je pravosuđenje etnički motivisano! (VIDEO)

Srpski advokat Nemanja Berić osuđen je na 15 dana zatvora u Hrvatskoj, u Prekršajnom sudu u Šibeniku, zato što je na svom Fejsbuku objavio snimak na kom se vidi kako u automobilu peva pesmu o Kninu "Do Dinare niđe ne stajem", što je kod hrvatskih sudskih vlasti ocenjeno kao kršenje javnog reda i mira, te širenje mržnje i nacionalne netrpeljivosti. Tim povodom, gosti "Info dana" Informer TV bili su predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta i Aleksa Grubešić iz Centra za društvenu stabilnost.

16.08.2024

16:21

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija