• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B.S.

03.10.2024

06:46

Objavljen datum prvog izvlačenja u nagradnoj igri "Uzmi račun i pobedi"! Najvrednija nagrada biće dupleks od 102 kvadrata

Printscreen/RTS

Društvo

Objavljen datum prvog izvlačenja u nagradnoj igri "Uzmi račun i pobedi"! Najvrednija nagrada biće dupleks od 102 kvadrata

Podeli vest

Prvo izvlačenje u okviru jesenjeg kruga nagradne igre "Uzmi račun i pobedi" će biti održano u subotu, 26. oktobra, a poslednje u subotu, 23. novembra, najavio je juče ministar finansija Siniša Mali.

- To znači da će i u ovom krugu biti pet izvlačenja tokom kojih ćemo dodeliti deset stanova u Beogradu. Deset stanova koji će biti dodeljeni srećnim dobitnicima nalaze se u naselju Zemunske kapije. Što se tiče njihove veličine, dva su jednoiposobna (po 46,7 kvadrata), dva dvosobna (po 54 kvadrata), pet trosobnih (72 do 76 kvadrata) i jedan četvorosoban dupleks od 102 kvadrata. Ukupna vrednost nagradnog fonda, odnosno deset stanova koji će građanima biti dodeljeni, iznosi oko 1,9 miliona evra - rekao je Mali.

On je najavio da će u izvlačenju učestvovati svi računi koji su do sada pristigli, bez obzira na vrednost, kao i oni koji stignu u međuvremenu.

- Nastavkom nagradne igre nastavljamo da gradimo i podižemo svest građana o važnosti borbe protiv sive ekonomije i uzimanja fiskalnih računa - rekao je on. 

Foto: Inofrmer/Pedja Milosavljević

 

Prema njegovim rečima, oko 150.000 građana ima aplikaciju za nagradnu igru, a svaku od njih mogu da koriste po četiri korisnika. Registrovano je oko 150 miliona računa i čak 180 miliona jedinstvenih naloga. Dodao je da će država nastaviti dalju borbu protiv sive ekonomije i za sledeću godinu najavio uvođenje e-otpremnica i e-akcize. 

Kako da učestvujete u igri?

* idite na Plej stor i preuzmite aplikaciju "Uzmi račun i pobedi"
* unesite ime, prezime, telefon, adresu i broj lične karte
* nakon klika na dugme "registracija" na broj telefona stiže registracioni kod putem SMS-a
* kod unesete u dalje navedena polja
* posle klika na polje "potvrdi" uspešno ste kreirali profil
* klikom na dugme "pokreni kameru" možete skenirati QR kod sa fiskalnog računa
* posle toga se korisniku pojavljuje obaveštenje da je račun uspešno dodat

Podsetimo, u nagradnoj igri se učestvuje putem aplikacije "Uzmi račun i pobedi" preko koje građani skeniraju račune. Ukupno je do sada poslato oko 150 miliona računa (148.217.144), i dodeljeno oko 180 miliona jedinstvenih kodova (179.242.706). Ovde je važno da podsetim da plaćanje karticama predstavlja dvostruku priliku za dobitak. Naime, ako je račun plaćen karticom, učesnik u nagradnoj igri ima duplu šansu da bude izvučen, s obzirom na to da mu za plaćanje karticom pripadaju dva koda, a sve u cilju borbe protiv sive ekonomije i podsticanja bezgotovinskog plaćanja.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Počinje 13. Beogradski Šopen fest!
Kultura

Počinje 13. Beogradski Šopen fest!

Šopenovi dani, trinaesti po redu, posvećeni jednom od najvećih kompozitora svih vremena, Frederiku Šopenu, počeće večeras koncertom trija Amon, koji će izvesti Klavirski trio u g-molu, kao i koncertom pijaniste Dinka Blagojevića koji će svirati dela Šopena i Baha, saopštili su danas organizatori.

02.10.2024

13:06

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija