• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Promo

15.10.2024

15:32

Saradnja kompanije NIS sa pravnim fakultetima u Novom Sadu i Beogradu

NIS

Društvo

Saradnja kompanije NIS sa pravnim fakultetima u Novom Sadu i Beogradu

Podeli vest

Kompanija NIS nastavlja da širi krug partnera među obrazovnim institucijama u Srbiji uspostavljanjem saradnje sa pravnim fakultetima Univerziteta u Beogradu i u Novom Sadu.

Memorandume o saradnji potpisali su Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora NIS-a, i dekani ovih fakulteta, prof. dr Zoran Mirković i prof. dr Tatjana Bugarski.

Cilj ovih Memoranduma je uspostavljanje partnerskih odnosa između NIS-a i pravnih fakulteta, usmerenih na unapređenje naučnog, stručnog i obrazovnog rada. Sporazumima su predviđeni razmena znanja i iskustava, organizacija gostujućih predavanja, učešće u zajedničkim projektima, obuke, treninzi i stručna usavršavanja zaposlenih NIS-a, studentske posete, kao i uključivanje studenata fakulteta u programe NIS-a, u skladu sa mogućnostima i potrebama kompanije i fakulteta.

Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora kompanije NIS, ukazao je na značaj uspostavljanja saradnje sa fakultetima. 

„NIS razvija saradnju sa obrazovnim sistemom u Srbiji jer na taj način mi razvijamo svoje kompetencije, motivišemo naše zaposlene i radimo na tome da zadržimo najbolje kadrove u Srbiji. Pravni fakulteti u Beogradu i Novom Sadu su izuzetno važni za NIS i dovoljno je reći da je 135 naših zaposlenih steklo diplomu upravo na ovim obrazovnim institucijama, a njihova ekspertiza je kompaniji od velikog značaja. Siguran sam da će i akademska zajednica, ali i mi kao kompanija, imati višestruke koristi od zajedničke saradnje“, rekao je Vadim Smirnov povodom potpisivanja Memoranduma o saradnji.

Prof. dr Tatjana Bugarski, dekanica Pravnog fakulteta u Novom Sadu, zahvalila je kompaniji NIS.

„Memorandum predstavlja još jednu potvrdu da su pravo i pravni sistem najvažnija održiva karika svakog društva, ne samo u smislu njegove održivosti, nego i budućeg razvoja. Sigurni smo da ćemo obostrano odgovoriti sa najvišim standardom kvaliteta i da ćemo time itekako doprineti razvoju društva“, istakla je prof. dr Tatjana Bugarski.

Prof. dr Zoran Mirković, dekan Pravnog fakulteta u Beogradu, govorio je o značaju sporazuma.

„Meni lično i obrazovanoj instituciji na čijem sam čelu veliko je zadovoljstvo i čast da se potpiše Memorandum o saradnji sa jednom od najznačajnijih kompanija u Srbiji. Uveren sam da će ova saradnja biti na obostrano zadovoljstvo“, istakao je prof. dr Mirković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Sam u selu! Filmska priča penzionera Dragiše iz Mrkovice!
Srbija

Sam u selu! Filmska priča penzionera Dragiše iz Mrkovice!

Pune dve decenije Dragiša Savić (72) jedini je stanovnik Mrkovice, sela u podnožju Čemernika. Kao mladić u potrazi za poslom otišao je u Ivanjicu i tamo se zaposlio, ali kad je preduzeće u kome je radio otišlo u stečaj, vratio se u svoje rodno selo.

15.10.2024

16:36

Nauka

Istraživači napravili "Al naučnika": Evo šta sve on može da radi
Nauka

Istraživači napravili "Al naučnika": Evo šta sve on može da radi

Da li nauka može biti potpuno automatizovana? Tim istraživača specijalizovanih za mašinsko učenje je pokušao da to otkrije. „AI naučnik“, koga je stvorio tim tokijske kompanije Sakana AI i laboratorija u Kanadi i Velikoj Britaniji, može da istražuje čitajući postojeću literaturu o nekom problemu, da formuliše hipotezu, isproba nove mogućnosti i napiše naučni rad. „AI naučnik“ može čak i da uradi recenziju sopstvenog rada, piše Nature.

15.10.2024

14:36