• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Promo

22.10.2024

14:38

Kompanija NIS dobitnik Plakete Mašinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu

NIS

Društvo

Kompanija NIS dobitnik Plakete Mašinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu

Podeli vest

Kompaniji NIS dodeljena je plaketa za dugogodišnju saradnju i podršku Mašinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, na svečanoj sednici Saveta Mašinskog fakulteta koja je održana povodom obeležavanja Dana ove obrazovne ustanove. Plaketu je u ime NIS-a primila Jovana Savković, ekspert za saradnju sa univerzitetima.

Plaketa se dodeljuje firmama i ličnostima zaslužnim za razvoj fakulteta i njegovu afirmaciju, kao i za dobročinstvo učinjeno u korist fakulteta.

Kompanija NIS i Mašinski fakultet u Beogradu neguju dugogodišnju saradnju kroz zajedničke projekte koji podrazumevaju povezivanje naučnog, obrazovnog i stručnog rada ove obrazovne institucije sa poslovnim aktivnostima NIS-a, izradu studija slučaja za potrebe biznis procesa kompanije, organizaciju gostujućih predavanja, razmenu znanja i iskustava, kao i uključivanje studenata u programe NIS-a namenjene mladima, u skladu sa mogućnostima i potrebama kompanije i fakulteta.

Takođe, kompanija NIS je ove godine donirala hromatograf za laboratoriju Mašinskog fakulteta, a nabavkom ovog uređaja značajno je unapređena praktična nastava, kao i praktična znanja i veštine studenata ove obrazovne ustanove. 

Foto: NIS

 

Specijalno priznanje predstavlja potvrdu dugogodišnjeg predanog rada i ulaganja NIS-a u naučne i obrazovne ustanove kroz program „Energija znanja“, u okviru kojeg kompanija sarađuje sa obrazovnim i naučnim institucijama u zemlji i inostranstvu.  Zbog doprinosa poboljšanju uslova u obrazovnim insistucijama širom zemlje, NIS je prepoznat kao kompanija koja u kontinuitetu doprinosi unapređenju obrazovnog sistema u Srbiji, o čemu svedoči i činjenica da je NIS prva domaća kompanija ponosni nosilac prestižne „Svetosavske nagrade“ za doprinos obrazovanju u Srbiji koju dodeljuje Ministarstvo prosvete. 

Mašinski fakultet Univerziteta u Beogradu najstarija je i najveća visokoškolska i naučna ustanova u Srbiji u oblasti mašinstva. Reč je o instituciji od nacionalnog značaja koja predstavlja osnov za razvoj mašinske nauke i industrije u Srbiji.  Prošle godine obeleženo je 150 godina visokog obrazovanja iz oblasti mašinstva i 75 godina Mašinskog fakulteta Univerzitetu u Beogradu, a tokom prethodnih godina ova obrazovna institucija se uspešno prilagodila izazovima modernog vremena, što je uz dugogodišnju tradiciju i visokokvalifikovani naučni kadar svrstava među najbolje škole mašinskog inženjerstva u širem regionu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija