• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

28.10.2024

09:43

Tamaš Šujok u poseti Srbiji! Predsednik Vučić dočekao mađarskog kolegu uz najviše državne počasti, u toku tet-a-tet sastanak!

Pedja Milosavljević

Politika

Tamaš Šujok u poseti Srbiji! Predsednik Vučić dočekao mađarskog kolegu uz najviše državne počasti, u toku tet-a-tet sastanak!

Podeli vest

Predsednik Mađarske Tamaš Šujok boravi danas u poseti Srbiji, gde će ga ugostiti predsednik Aleksandar Vučić.

Počeo tet-a-tet sastanak Vučića i Šujoka

U Palati "Srbija" počeo je "tet-a-tet" sastanak predsednika Srbije Aleksanda Vučića i Mađarske Tamaša Šujoka.

Nakon toga uslediće plenarni sastanak delegacija Srbije i Mađarske koje će predvoditi dvojica predsednika.

Oni će zatim dati izjave za medije.

Foto: Pedja Milosavljević

 

 

Vučić: Važan korak u jačanju prijateljskih odnosa i saradnje 

- Dobro nam došli, dragi predsedniče Mađarske. Ovo je prva zvanična poseta predsednika Tamaša Šujoka Srbiji i predstavlja još jedan važan korak u jačanju prijateljskih odnosa i saradnje između naših zemalja. 

Razgovaraćemo o ekonomskoj saradnji, evropskim integracijama, kao i situaciji u regionu.

Značaj ove posete je višestruk, jer će doprineti produbljivanju partnerstva i saradnje u ključnim oblastima - napisao je Vučić na svom Instagram profilu. 

 

 

 

Vučić dočekao Šujoka ispred Palate "Srbija"

Predsednika Mađarske Tamaša Šujoka danas je uz najviše državne počasti dočekao predsednik Aleksandar Vučić ispred Palate "Srbija".

Svečani doček priređen je uz intoniranje državnih himni Mađarske i Srbije i počasni stroj Garde Vojske Srbije.

Foto: printscreen

 

Na dočeku predsednika Mađarske su i ministri Goran Vesić i Tomislav Momirović.

Program posete

Prema programu posete, ceremonija svečanog dočeka mađarskog predsednika ispred Palate Srbije predviđena je u 9.00 časova, posle čega će biti održan tet-a-tet sastanak dvojice predsednika, a potom i sastanak članova delegacija Srbije i Mađarske, saopšteno je ranije iz Predsedništva.

Oko 10.25 časova predviđene su i izjave za medije Vučića i Šujoka.

Dvojica predsednika će oko 15.00 časova posetiti Čurug, gde će položici vence na Spomenik pomirenja, koji je podignut u znak sećanja na nevine mađarske žrtve stradale 1945. godine.

Taj spomenik je otkriven 26. juna 2013. godine na skupu srpsko - mađarskog pomirenja, a sadrži tri figure izvedene u bronzi koje u pozadini objedinjava kameni zid. 

Vučić i njegov mađarski kolega će potom položiti vence i u Muzeju žrtava racije "Topalov magacin" u Čurugu.

"Topalov magacin", ima status istorijskog spomenika, a kao Muzej žrtava racije otvoren je takođe 26. juna 2013. godine.

Na Žablju će biti organizovano blagosiljanje obnovljene katoličke Crkve Snežne Gospe i obraćanje Vučića i Šujoka.

Tokom posete Srbiji, Šujok će se sastati sa premijerom Milošem Vučevićem, a razgovaraće i sa predsednicom Skupštine Srbije Anom Brnabić.

Mađarski predsednik doputovao je sinoć u Srbiju, a nakon sastanka sa predsednikom Saveza vojvođanskih Mađara Balintom Pastorom na Paliću izjavio je da Mađarska vidi Srbiju kao strateškog partnera.

Šujok je za predsednika Mađarske izabran u februaru ove godine.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Tramp pokreće totalni rat protiv ovih?! Kada pobedi, spremio je žestoku osvetu: Evo šta su mu uradili u samom finišu kampanje!
REPUBLIKANCI BESNI

Tramp pokreće totalni rat protiv ovih?! Kada pobedi, spremio je žestoku osvetu: Evo šta su mu uradili u samom finišu kampanje!

Ako Donald Tramp postane novi predsednik Sjedinjenih Američkih Država, on će pokrenuti „totalni rat“ protiv britanskog premijera Kira Starmera zbog navodnog mešanja Laburističke partije u američke izbore u korist potpredsednice Kamale Haris, prenosi Dejli mejl pozivajući se na neimenovane izvore iz Konzervativne partije.

28.10.2024

07:10

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija