• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

30.05.2024

13:06

Nebojša Bakarec: Najoštrija osuda monstruoznih poziva na ubistvo Vučića!

Zoran Sinko

Kolumne

Nebojša Bakarec: Najoštrija osuda monstruoznih poziva na ubistvo Vučića!

Podeli vest

Šolakovi mediji, Šolakovi i Đilasovi novinari su kao Laki, "malo" nervozni u finišu izborne kampanje. Raspada se virtuelni svet koji grade u medijima, ne pali više trovanje naroda. Opozicija se raspala, rasturila samu sebe, opozicionari napadaju jedni druge više nego što napadaju vlast. Opoziciji se sprema propast na izborima 2. juna. To konstatuju mnogi u opoziciji, to konstatuju čak i opozicione agencije za istraživanje javnog mnjenja (22.5.2024.-NSPM).

Pojedini Šolakovi i Đilasovi novinari postaju očajni i onda prelaze svaku granicu u svojim nastupima. Tako je urednik opozicione agencije Beta, Đilasov i Šolakov novinar Ivan Protić (72) gostovao na Šolakovoj TV Nova S u emisiji "Među nama", gde je obnevideo od mržnje, predsedniku Vučiću prvo pretio višedecenijskim zatvorom i rekao: "Znate šta, on je do sada nakupio više decenija zatvora". Potom je Vučića na negativan način, kao "autoritarnog vladara" poredio sa Orbanom i Erdoganom, i na uvredljiv način je pominjao ranjenog premijera Slovačke, Roberta Fica za koga je rekao: "Imate ovoga, ovoga...koga su sad... slovačkog...skoro ubili". Urednik Bete, Ivan Protić je pomenuo da je Fico autoritarni vladar, pa je insinuirao da je zbog toga Fico zaslužio da ga ubiju. Kao što vidite, do sada je Protićev narativ - zatvor za Vučića, autoritarci zaslužuju smrt. Potom je Protić rekao: "Nijedna autoritarna vlast, sem ako je ne izvedete pred pušćanu cev kao Čaušeskua u Rumuniji, neće da da vlast dobrovoljno". Ovo je monstruozna izjava poput one pretnje smrću Vučiću koju je izrekao Milovan Brkić, ili poput onih pretnji Jove Bakića da će nas juriti po ulicama i mrtve bacati u reke. Nije Protić pomenuo Fica bez veze. Protić želi da strelja Vučića, kao što je "elitni pesnik" Cintula streljao Roberta Fica!

Kako je moguće da novinar, urednik jedne agencije, tj. medija, ovako otvoreno preti zatvorom i smrću predsedniku Vučiću? Što je još gore, ne radi se o nekom golobradom klincu, već o uredniku koji ima 72 godine, i ogromno iskustvo. U biografiji Ivana Protića stoji da je "aktivista Beogradskog centra za ljudska prava" (to su oni što bi da zapad bombarduje Srbiju, što podržavaju Rezoluciju o Srebrenici, i lažnu državu Kosovo). U biografiji Ivana Protića, urednika Bete stoji i da je – "Predavač medijske etike". Kakva je to medijska etika Šolakovih medija i novinarstva, kada predavač medijske etike, preti predsedniku svoje zemlje zatvorom i streljanjem? 

Da li u Srbiji rade tužilaštva? Ili tužioci reaguju samo u slučajevima kada neko navodno ugrožava "elitu", poput Cvijića? Tužioci su spavali kada je napadnuta novinarka Informera, Branka Lazić, koja je napad i snimila. U tom slučaju napada na "neelitnu" novinarku tužilaštvo nije reagovalo. Tužilaštvo nije reagovalo, evo već dva dana na pretnje smrću koje je "neelitnom" predsedniku Vučiću izrekao "elitni" urednik Bete, Ivan Kostić. Jel to, dragi tužioci, postoji neki zakon koji kaže da je "elita" nekažnjiva? Da li su "predavači medijske etike" imuni na postupanje tužilaštva?

Pozivam građane da u nedelju, 2. juna, izađu na izbore i kažu da li žele Vučića u zatvoru, da li žele streljanog Vučića, da li žele da žive u nekoj Šolakovoj i Đilasovoj Srbiji mržnje, u kojoj "elitni predavači medijske etike" prete zatvorom i streljanjem neistomišljenicima, ili žele da žive u Srbiji koja napreduje, koju uzdiže predsednik Vučić, koja umesto mržnje nudi ljubav, planove i viziju, u Srbiji koja ne deli građane na one prvog i drugog reda. Siguran sam da građani žele Srbiju sutra, koju predstavlja lista "Aleksandar Vučić-Srbija sutra".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Nebojša Bakarec: Kada rejting SNS para nebo, tajkunski mediji ne objavljuju rezultate opozicionih istraživanja!
Kolumne

Nebojša Bakarec: Kada rejting SNS para nebo, tajkunski mediji ne objavljuju rezultate opozicionih istraživanja!

Pre 10 dana -18.05.2024. godine, na društvene mreže sam postavio svoje predviđanje rezultata izbora u Beogradu koje glasi: „Agencija za istraživanje javnog mnjenja u mojoj glavi, predviđa sledeće rezultate izbora za Skupštinu Grada Beograda (110 odbornika): 1."Aleksandar Vučić-Beograd sutra" - 71 odbornik; 2. Savo Manojlović - 19 odbornika; 3. Biram borbu - 14 odbornika; 4. Nestorović - 6 odbornika. Proglašeno je 14 lista. Samo 4 liste će preći cenzus“. Imam 35 godina iskustva u politici, i uglavnom tačno mogu da predvidim rezultate izbora. Promašio sam 2022. godine, kada me je iznenadio faktor „početak rata u Ukrajini“ koji je uzrokovao porast rejtinga stranaka koje su igrale na „rusku kartu“.

28.05.2024

11:00

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija