• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.08.2024

12:20

KOLUMNA DRAGUTIN MATANOVIĆ - Severina, advokat Berić i antisrpski hejteri

Zoran Sinko

Kolumne

KOLUMNA DRAGUTIN MATANOVIĆ - Severina, advokat Berić i antisrpski hejteri

Podeli vest

Pročitajte kolumnu Dragutina Matanovića koji je iz jednog, potpuno drugačije ugla, analizirao slučaj Severine.

1.Severina i lake note

Severina je hrvatska pevačica, poznata i po porno snimcima sa jahte. Ona je dete Srbina i imala je dva muža, obojica su Srbi. I voli da u Srbiji uzima pare. Brzo je shvatila da u savremenoj ustaškoj Hrvatskoj može fizički opstati jedino ako javno ispolji najveću mržnju prema Srbima. Zato se Severina slikala u ustaškoj uniformi, nazivala Srbe zločincima, godinama veličala zločinačku „Oluju”; Srebrenicu proglašavala genocidom; upoređivala srpskog generala Mladića sa Hitlerom i sramno režala na srpskog patrijarha Porfirija.
Nedavno je zaustavljena na srpskoj granici. Nije privedena i nije uhapšena. Uobičajena kontrola. Nakon proceduralnog postupka, iako joj je odobren ulazak u Srbiju, Severina se svojevoljno vratila u „lijepu njihovu”. Po povratku je osula kanonadu uvreda po Vučiću. Zakukala je da neće u Srbiju „dok je diktator na vlasti”. Do sada je redovno dolazila u Srbiju da uzima velike pare i Vučić joj nije smetao.  Sada joj smeta demokratska Srbija koja poštuje zakonske regulative. 

2.Vrištanje domaćih i regionalnih antisrba

Prozapadna srpska opozicija i lažni ekolozi utrkivali su se u davanju podrške Severini. Pokret slobodnih građana Pavla Grbovića i zeleno-levi front Dobrice Veselinovića su zaurlali da je u pitanju „progon neistomišljenika režima” i objavili da „osuđuju policijsko zadržavanje Severine”.  Inicijativa mladih za ljudska prava, koja je sprovodila kampanju da se u Srebrenici dogodio „genocid”, koja tzv. Kosovo tretira kao državu i koja je pokušala sa organizovanjem antisrpskog festivala Mirdita, takođe je bezrezervno podržala Severinu i napala sopstvenu državu.
Goran Jandroković, ravnatelj hrvatskog Sabora, zapištao je da Srbija sedi na dve stolice i da izaziva „regionalne kavge”. Jandroković, kao i Hrvatska u istoriji, uvek su sedeli samo na jednoj stolici – stolici poslušnika i sluge. A Vučićeva Srbija je slobodarska i nezavisna država – to strašno smeta. 

Elmedin Konaković, ministar spoljnih poslova BiH, konstatovao je da je Severina ispitivana samo zato što je govorila „istinu o Srebrenici”. Onaj Elmedin koji je svojevremeno hapšenje ratnog zločinca Nasera Orića  označio kao pokušaj „mijenjanja karaktera rata u BiH”. Zaboravio je Elmedin svedočenje pripadnika muslimanske vojne jedinice pod komandom Orića, kada je prilikom muslimanskog napada 1993. na Kravicu i okolna sela svirepo ubijeno 44 lica srpske nacionalnosti i spaljeno više stotina kuća.

Otkud ovakva regionalna antisrpska kanonada u slučaju minorne Severine? Nacizam u Evropi i hrvatsko ustaštvo nisu pobeđeni i ponovo dižu glavu. Zato je Vučiću i zabranjeno da poseti Jasenovac, najveći grad mrtvih srpskih mučenika. Zato su Hrvati zlatnim slovima ispisali reči ustaškog nadbiskupa Stepencu iz pisma papi Piju XII: „Vjerujem, kada bi poglavnik Pavelić bio 20 godina na čelu vlade, šizmatici bi bili posve likvidirani iz Hrvatske”.

3.Srpski advokat Berić i hrvatski kazamati

Advokat Nemanja Berić osuđen je na 15 dana zatvora zato što je pevao i slušao zavičajnu pesmu. Berić svedoči o sudiji Anamariji u Šibeniku, ženi krvavih očiju kakve nikada u životu nije video. Svedoči o ćelijama pogašenih svetala, o udarcima sa leđa pripadnika hrvatske policije, o pevanju Tompsonovih pesama „Mi, Hrvati, ne pijemo vina, mi pijemo krvi četnika iz Knina”. 
Niko od srpske opozicije nije reagovao na hapšenje i maltretiranje advokata Berića u hrvatskom pravnom i zatvorskom gulagu. Niko! Nijednu reč! Za srpsku opoziciju jedino je važno šta kažu Berlin i Brisel. Briga ih za Srbiju i srpski narod.

4.„Demokratski” Zagreb i proglašavanje nepoželjnih 

Zbog rezolucije o genocidu u sistemu logora Jasenovac, Dahau i Mauthauzen, koja je usvojena u crnogorskom parlamentu 28. juna, Zagreb je proglasio Andriju Mandića, Milana Kneževića i Aleksu Bečića za nepoželjne u Hrvatskoj. Razumljivo, savremene hrvatske ustaše brane genocid Hrvata. Trojica političara iz Crne Gore neće moći više da letuju u „lijepoj njihovoj”. Užas! Pridružiće se meni koji od 1992. ne letujem u Dalmaciji i na jadranskim ostrvima. Prijatelju iz Splita rekao sam da ću ponovo doći tamo kada budu realizovani rimski ugovori iz 1941. godine. Tada je poglavnik Pavelić pokorno predao Italiji veći deo Dalmacije, jadranskih ostrva i Gorskog kotara. Jedina njegova ispravna odluka. To sve pripada Italiji i pripadaće ponovo u budućnosti!

P.S. Aleksandar Vučić: „Život i srpski narod, bez obzira kroz šta su prošli, pobedili su i pobeđivaće u budućnosti”.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Ne prestaju pretnje na Vučićev račun! Iza Ćute stoji jedna ozbiljna organizacija! (VIDEO)
Live TV

Ne prestaju pretnje na Vučićev račun! Iza Ćute stoji jedna ozbiljna organizacija! (VIDEO)

Lider opozicije Aleksandar Jovanović Ćuta ponovio je u ponedeljak na N1 pretnje građanskim ratom i ubistvom predsednika Srbije Aleksandra Vučića, stao u zaštititu Severine Vučković, izvređao novinare i medije čija uređivačka politika mu se ne sviđa i najavio njihovu zabranu. Ove izjave komentarisao je član Predsedništva Srpske napredne stranke Miroslav Čučković tokom gostovanja u "Info jutru".

28.08.2024

10:33

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Ovako Srbi slave Veliku Gospojinu na Kosmetu
Srbija

Ovako Srbi slave Veliku Gospojinu na Kosmetu

Jedan od najvećih pravoslavnih praznika – Velika Gospojina danas se proslavlja širom Kosova i Metohije, uprkos gotovo svakodnevnom teroru šiptarske vlasti koju predvodi Aljbin Kurti.

28.08.2024

13:28