• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: kosovo online

16.12.2019

22:21

NADAO SAM SE, ALI... KURTI POGNUO GLAVU PRED SRBIMA: Ipak ću razgovarati sa Srpskom listom!

Politika

NADAO SAM SE, ALI... KURTI POGNUO GLAVU PRED SRBIMA: Ipak ću razgovarati sa Srpskom listom!

Podeli vest

Lider Pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti, izjavio je da će se sastati sa predstavnicima Srpske liste i razgovarati sa njima o ispunjenju ustavne obaveze - davanju ministarstva Srbima

Kurti kaže da će se, s obzirom da nema druge srpske manjine u Skupštini Kosova osim Srpske liste, sastati i sa strankom koju vođa Samoopredeljenja naziva produženom rukom Beograda, prenosi Gazeta Ekspres.

- Do dana potvrđivanja izbornih rezultata nadali smo se da će možda drugi srpski poslanik koji nije sa Srpske liste uspeti. Moj problem sa Srpskom listom nije zato što je srpska. Na kraju je potvrđivanje pokazalo da to nije moguće - rekao je Kurti.

PACOLIJEV SAVETNIK HALUCINIRA O PROTERANIM ALBANCIMA, ALI 200.000 SRBA IZGNANIH SA KiM NIJE HALUCINACIJA, NEGO STVARNOST! Dačić najavio svedočenje u Hagu o zločinima OVK!

 

Kandidat za kosovskog premijera navodi da će se sastati sa Srpskom listom, i postupati onako kako Ustav Kosova predviđa imenovanje ministra iz redova srpske zajednice.

- Ne želim ekskomunicirati Srpsku listu, već želim da se sastanem sa njima i razmotrimo ovo pitanje i još jednom naglasim da ću poštovati Ustav u ovom pitanju. Čak i po tom pitanju, ali ne mešajmo ustavnu obavezu sa političkom koalicijom. Mi nemamo obavezu da vladamo u političkoj koaliciji sa Srpskom listom - rekao je Kurti.

Srpska lista, na vanrednim izborima na Kosovu, osvojila je svih deset poslaničkih mesta koja su u Skupštini Kosova rezervisana za srpsku zajednicu. 

 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Kup: Zvezda pečatira sopstvenu moć, Voša ima priliku da zasija
Fudbal

Kup: Zvezda pečatira sopstvenu moć, Voša ima priliku da zasija

Crvenoj zvezdi da može da se hvali da je neprikosnovena u domaćim okvirima, a Vojvodini za popravljenje celokupnog utiska o tekućoj sezoni i sigurnu Evropu, otprilike tako bi se u jednoj rečenici moglo odgovoriti na pitanje šta kojoj ekipi znači osvajanje današnjeg Kupa Srbije u fudbalu.

21.05.2024

08:26

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija