• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: EKIPA INFORMERA

15.08.2020

23:00

ZA NJEGA NEMA KRIZE SAMOZVANI LIDER OPOZICIJE SE RAZBACUJE PARAMA! Đilas u Turskoj, letuje u preskupom 'Riksosu'! Ovde jedno noćenje košta 1.000 evra!

Politika

ZA NJEGA NEMA KRIZE SAMOZVANI LIDER OPOZICIJE SE RAZBACUJE PARAMA! Đilas u Turskoj, letuje u preskupom 'Riksosu'! Ovde jedno noćenje košta 1.000 evra!

Podeli vest

Dragan Đilas se odmara u hotelu 'Riksos premijum Tekirova', jednom od najskupljih u Turskoj. Noć u ovom hotelu košta od 400 do 1.000 evra!

Lider Stranke slobode i pravde, tajkun Dragan Đilas letuje u Turskoj, u jednom od najskupljih hotela u tom delu sveta.

Đilas je slikan u hotelu "Riksos premijum Tekirova" u elitnom turskom letovalištu Kemer, u kome noćenje košta od 400 do čak 1.000 evra?! Prostom računicom dolazi se do zaključka da je tajkun za letovanje od deset dana iskeširao pravo bogatstvo.

Ima privatni helidrom

Ovaj velelepni hotel zvanično je kategorisan kao "pet plus zvezdica", a gostima je na raspolaganju sve što mogu da zamisle: od bazena, spa-centara, barova i restorana sa različitim vrstama kuhinje, do privatnih vila sa bazenima i čak vila koje imaju privatne helidrome!

Foto: Privatna arhiva/printacreen

Đilas je pokušao da od srpske javnosti sakrije da je otišao na letovanje i da se odmara u jednom od najluksuznijih hotela na svetu, ali naš čitalac ga je slikao kako ležerno šetka po tom hotelu u kom su prethodnih godina odsedale i najpoznatije svetske zvezde i bogataši.

Tajkun upravo sa ove elitne destinacije svakodnevno na društvenim mrežama kritikuje vlast i sve što se u Srbiji dešava. On iz najvećeg luksuza dostojnog arapskih šeika glumi brigu za osiromašene radnike i gladnu decu u Srbiji. Đilas iz "Riksosa" huška Mariniku Tepić da napada "Telekom", a druge svoje saradnike šalje da po medijima lažu kako predsednik Vučić ima skupe patike i sakoe!?!

Narod besan: Što nisi dao pare za respiratore?!

Korisnike Tvitera razbesnelo je Đilasovo bahaćenje dok se Srbija bori sa posledicama koronavirusa. Tako su ga neki pitali zašto novac nije dao za nabavku respiratora i tako pomogao ljudima u Srbiji.

"Zašto taj novac, umesto u letovanje, nisi uložio u kupovinu respiratora, pa da na taj način daš doprinos u borbi protiv kovida-19?", samo je jedan od komentara.

Kada ga je Informer juče raskrinkao, pošto smo na našem portalu objavili njegove fotografije, Đilas je nastavio da se bahati, pa je na Tviteru napisao da je pun para i da mu se može da letovanja plaća koliko god hoće!

Foto: Privatna arhiva/printacreen

"Ja letovanje od 4.000 evra plaćam od novca koji sam pošteno zaradio, plativši državi Srbiji porez više desetina miliona evra. I mogu da platim i 17.000 evra za vilu sedam dana na moru u hotelu pored mog i patike od 600 evra i sako od 5.000 evra", - napisao je Đilas na društvenim mrežama, pa dodao da on može da objasni poreklo svog novca dok mnogi iz sadašnje i bivše vlasti to ne mogu.
 

Tajkun jedino nije rekao da li je, kad je govorio o "pošteno zarađenim parama", mislio i na skoro 30 miliona evra poslova koje je "Telekom Srbija" svojevremeno dao njegovoj privatnoj firmi.

Komentarišući Đilasov raskalašni život, politikolog Jelena Vukoičić podseća da je reč o čoveku koji ima silne milione.

Foto: Privatna arhiva/printacreen

- Nije nikakva tajna da je gospodin Đilas izuzetno bogat čovek. Takođe, ono što je opštepoznato, a i sasvim logično jeste to da Đilas nema neku posebnu političku ideologiju, ideje niti ideale, već mu politika, odnosno učešće u vlasti prvenstveno trebaju kako bi još više pospešio svoje poslovanje i zaštitio svoje poslovne interese - ocenila je Vukoičićeva.

Nadležni da ispitaju

Šef Izvršnog odbora SNS Darko Glišić kaže da bi nadležni organi morali da ispitaju podatke o Đilasovom bogaćenju.

- Nadležni organi bi pod hitno trebalo da reaguju i istraže navode da je Đilas, dok je bio na vlasti, zloupotrebama došao do prihoda od 30 miliona evra direktno nanoseći štetu "Telekomu". Siguran sam da bi tada bilo jasnije odakle mu novac za tako skupa letovanja, koja sebi mogu da priušte samo najbogatiji ljudi na svetu. I siguran sam da bi, u slučaju ozbiljne istrage, Đilas letovao "na bazenu u Zabeli", a ne o trošku građana ove zemlje po Turskoj i ostalim deluks destinacijama - ističe Glišić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kostin instruktor pucanja osuđen na robiju! Lagao da dečak ubica nije pucao iz pištolja
Saopštenje za medije

Kostin instruktor pucanja osuđen na robiju! Lagao da dečak ubica nije pucao iz pištolja

Nakon što je na glavnom pretresu pred Višim sudom u Beogradu 21. juna 2024. godine u svojoj odbrani dobrovoljno opozvao lažan iskaz, Više javno tužilaštvo u Beogradu zaključilo je sporazum o priznanju krivičnog dela sa okrivljenim Ratkom Ivanovićem, predsednikom i odgovornim licem sportskog kluba "Partizan practical Shooting" prema kojem je on priznao da je lažno svedočio prilikom ispitivanja u tužilaštvu 14. jula 2023. godine u istrazi koja se pred ovim tužilaštvom vodila protiv okrivljenog Vladimira Kecmanovića zbog krivičnog dela Teška dela protiv opšte sigurnosti.

25.06.2024

12:55

Sport

Planeta

Sve je spremno za finale! Počinju glavne bitke ruske letnje kampanje u Ukrajini, Sirski spremio 40 hiljada vojnika za kontraudar!
Vojske čekaju komandu

Sve je spremno za finale! Počinju glavne bitke ruske letnje kampanje u Ukrajini, Sirski spremio 40 hiljada vojnika za kontraudar!

Rusija je za manje od 20 sati vratila kijevskom režimu milo za drago za raketni udar po glavnoj plaži Sevastopolja. Ali, kao i dosad: ne civilima i civilnim objektima. Krstarećim raketama „Kalibar" lansiranim iz Azovskog mora, razorila je skladište fabrike kranova na periferiji Odese koje je služilo kao punkt prijema i raspodele zapadnih raketa i artiljerijskih projektila.

25.06.2024

21:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija