• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

08.10.2020

19:37 >> 19:57

VUČIĆ RAZVALIO ISTINOM, NE ĆUTI NIKOME! Nakon sastanka sa Varhejijem poručio: DOPIŠITE U IZVEŠTAJ, JA SAM KRIV ZA MERE PROTIV KOVIDA, JA SAM TRAŽIO DA SE KUPI PANCIR, A SAD ĆU...(VIDEO)

Politika

VUČIĆ RAZVALIO ISTINOM, NE ĆUTI NIKOME! Nakon sastanka sa Varhejijem poručio: DOPIŠITE U IZVEŠTAJ, JA SAM KRIV ZA MERE PROTIV KOVIDA, JA SAM TRAŽIO DA SE KUPI PANCIR, A SAD ĆU...(VIDEO)

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obraća se javnosti nakon sastanka sa evropskim komesarom za proširenje Oliverom Varhejijem

 

- Razgovarali smo o važnim projektima, svaki od njih je ogromne vrednosti, hvala im na tome. Ovo su veoma važni projekti. Najotvorenije sam govorio o mojim propustima, uvek sam spreman na to da odgovaram svom narodu za to. Uvek je dobro videti i njihov izveštaj, u ekonomskom izveštaju nemaju šta da nam nađu jer je u poslednjih godinu dana besmisleno kritikovati Srbiju koja je jedna od najboljih u Evropi. Ja sam prihvatio svu krivicu i tokom kovida i sada, pre svega pred građanima Srbije, ali neću od njih kriti ništa. Ja sam ukazao na jedan projekat u regionu koji bi bio usmeren protiv interesa Srbije i ne mogu da kažem da sam naišao na razumevanje Olivera Varhejija, ali me je saslušao. U svakom slučaju, mi smo uvek srećni i kad naše komšije dobijaju novac. Hvala Evropskoj uniji, Varhejiju i evropskim poreskim obveznicima koji će veliku svotu novca uložiti u našu zemlju - rekao je Vučić.

Predsednik je komentarisao i pisanja izveštaja dela opozicije Evropskoj komisiji i komentare na račun vlasti i njega kao lidera države.

- Izvinjavam se celoj javnosti što kažem da predsednik Srbije treba da ima svoj mozak i da treba da kaže što misli. Vlada Srbije treba da bude evropski orjentisana, gluposti o suspenziji ne želim da komentarišem. Zbog mera protiv kovida, zbog odnosa sa Rusijom, zbog toga što smo kupili pancir, što sam se pojavljivao u kampanji, a bio sam nosilac liste. Da, ja sam taj koji je insistirao na svemu tome, ja sam tražio od policije da ne reaguje dok ne bude ugrožena pa smo imali toliko povređenih policajaca, ne moraju da se trude da pišu izveštaje. A sad ću da se potrudim da dobijemo još bespilotnih letelica zato što je moj zadatak kao predsednika da vodim računa o interesima države - objasnio je Vučić.

Foto: printscreen

On je pokazao izveštaj Evropske komisije novinarima i objasnio šta fali u tom izveštaju.

- U ovom izveštaju piše da su demonstranti iskazali nezadovoljstvo zbog toga kako se vlada odnosi prema pandemiji, a ne piše kako su izrazili to nezadovoljstvo. Dakle, nisu izašli na ulice sa banerima i parolama, nego sa kamenicama i močugama. Ja sam ponosan na te mere, borio sam se za živote ljudi. Zato je Srbija uspešnija od 90 odsto zemalja EU. Nigde se u ovom izveštaju ne spominje da je policija upotrebila prvi pendrek tek kada su oni zauzeli zgradu Narodne skupštine. Ovo je izveštaj EK iz 2008. godine. Tu je jedan veoma detaljan izveštaj kada je Kosovo proglasilo nezavisnost, napadima tokom gej parade, a znate čega nema?! Nema ubijenog Ranka Panića, Krajišnika, izbeglice koji je poginuo tokom protesta kada nam nisu dali da prošetamo do RTS-a. Nema ga jer njegov život za njih ne vredi mnogo. Ja sam saglasan sa većinom stvari koje su oni ovde rekli, samo drugačije tumačim. Mi smo zemlja koja je na putu na EU, ali za sebe zadržava pravo da odredi na koji način će da vodi politiku. Od vas gospodine Varheji tražimo da EU posebno prati šta Srbija radi u tom stručnom delu i vladavini prava, a da ne obraća pažnju na te izveštaje - zaključio je predsednik Srbije.

Varheji: Vlada da podrži sprovođenje reformi

Varheji je izjavio da je sa predsednikom Srbije razgovarao i o godišnjem izveštaju Evropske komisije o Srbiji i da je primetio da je napravljen izvestan napredak, ali da još mora da se uradi.

- Ohrabrujemo vladu koja će biti formirana i da podrži hitno sprovođenje reformi koje moraju da idu istovremeno sa investicijama, da bi mogle da se realizuju - rekao jre Varheji na zajedničkoj pres konferenciji.

On je istakao da EU vladavini prava pridaje veliku važnost.

- Moraćemo da krenemo da radimo sa vladom da ubrzamo rad, kako bi postigli sve ciljeve, kako bi se nova poglavlja otvorila - rekao je Varhelji.
 

 

 

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mirjana

pre 3 godine

Veliki novac i velika ulaganja su u pitanju, ali je super to sto je EU prepoznala nase potencijalne i namere.

Stefan

pre 3 godine

Vlada Srbije ozbiljno, temeljno, aktivno i posveceno sprovodi reformski proces i priprema pregovaracka poglavlja u svim oblastima.

HadziSnezana

pre 3 godine

Srbija ima veliku podršku evropskog komesara za susedstvo i proširenje, što je od značaja za naš evropski put. Srbija sprovodin reforme, jača ekonomiju i čuva mir i stabilnost u regionu.

milovan

pre 3 godine

Ovo je veoma dobar siganl od strane EU a to znaci dolazak svezeg kapitala u nasu zemlju.

Lazni bot

pre 3 godine

Ala se iznervirao posle ovog izvestaja proradio opet radikal iz njega

Mbape

pre 3 godine

Srbija ce znati da iskoristi predvidjene investicije kroz veoma vazne projekte i napraviti jos jedan ogroman korak ka clanstvu u EU, sto i jeste krajnji cilj.

Tina

pre 3 godine

Veliki novac koji ce se usmeriti na neophodne projekte. Sistemske projekte. Srbija se zalaze za pridruzuvanje u EU.

ne razumem

pre 3 godine

kome se pravdas....onima sto nemaju ni dva posto.... koji nikada vise u zivotu nece moci da dotaknu cenzus...????

Jelena

pre 3 godine

Podrška EU u mnogome će uticati na ekonomiju naše zemlje.

Nera

pre 3 godine

U svim oblastima Srbija ozbiljno,temeljno i aktivno sprovodi reformski proces i priprema pregovaracka pogljavlja.

Lola

pre 3 godine

Predsednik svojim stavovima argumentovano stoji iza svojih donetih odluka, koje su u interesu drzave Srbije. Zahvaljujuci takvom stavu Srbija ima svetlu buducnost.

Tanjica

pre 3 godine

Svaka pomoc od EU znaci i uvek je dobrodosla.

AVAV

pre 3 godine

Kakav naslov dostojan Pulicerove nagrade - Predsednik je razvalio evropskog činovnika! Drekavac i njegovi debeli teletabisi...

Dragan

pre 3 godine

Predsednik im sve reče u lice a to je istina koju podržava većina građana Srbije. Mi moramo da vojno ojačamo naše kapacitete i nabavka naoružanja i opreme su u našem interesu svidelo se to nekome ili ne. Srbija jeste na Evropskom putu ali na tom putu neće dozvoliti da je neko ponižava i gazi. Mi hoćemo da budemo sa svima partneri a sluge nikome.

Željko

pre 3 godine

Nasilni protesti su deo repertoara srpske opozicije, koja na taj način pokušava da opstruiše evropski put Srbije.

Tasana

pre 3 godine

ЕУ је стратешки циљ Србије. Ми јесмо део Европе, само то треба и политички озваничити. Несумњиво је да смо на добром путу, јер је ЕУ, осим што је значајан привредни партнер, уједно је и утицајни чинилац када је инфраструктура Србије у питању.

Nenad

pre 3 godine

Konacno da neko od srpskih diplomata ume da razgovara sa EU i iz toga izvuče korist za svoju državu. Srbija je ojačala na evropskom putu toliko da ume i sme da kaže ne onim stvarima koje joj nisu u interesu.

Mala plava

pre 3 godine

Zapadni Balkan nije vise slepo crevo vec neko ciji napredak a posebno Srbije koja se u tu ističe napretkom i ekonomijom,je prepoznat od strane briselske komisije

Borko

pre 3 godine

Mnogo novca ce se sliti u Srbiju od EU i mi moramo na pravi nacin taj novac usmeriti u izgradnju puteva, mostova, bolnica, zdravstvenih centara, ulagati u obrazovni sistem...

Romanija

pre 3 godine

Za nas je svačija pomoć dobrodošla, pa i ona koja stiže i od EU.

Anja

pre 3 godine

Vrlo vazan sastanak.Stojicko drzanje naseg predsednika.

Perica Savic

pre 3 godine

Srbija mora imati ozbiljne projekte da bi konkurisali i dobili novac.

Petar

pre 3 godine

Podrška koju Srbija ima od EU jeste velika i od izuzetnog značaja za naše građane. Srbija postaje zemlja u kojoj ljudi žele da ostanu i žive, gde će svi hteti da ulažu, što se i sada može videti..

Nikolina

pre 3 godine

Najveći deo investicija dolazi od EU. Mi ćemo znati to da cenimo, jer su investicije EU veoma značajne za nas, jer pokazuju dobar odnos i otvorenost EU prema našoj državi. Hvala EU na podršci.

Jelena

pre 3 godine

Srbija nasatvalja da sarađujemo sa EU. Nastavljamo da sprovodimo reforme neophodne kako bismo otvarali nova poglavlja.

stasa

pre 3 godine

Vlada Srbije ozbiljno, temeljno, aktivno i posveceno sprovodi reformski proces

Milica

pre 3 godine

Srbija daje sve od sebe da jednog dana postane ugledna evropska zemlja. Nas rad i trud se ceni. Takva ce zemlja biti daleko privlacnija investitorima.

Ivana

pre 3 godine

Vučić je uvek iskren i direktan prema svojim građanima.

Aaaa

pre 3 godine

EU je strateški cilj Srbije i ne odustajemo od ulaska u evropsku porodicu.

rada

pre 3 godine

sve imm je predsednik rekao u lice,zato ga narod i podrzava!

Marina

pre 3 godine

Do pre desetak godina stanje je bilo mnogo gore, pa možemo da budemo zadovoljni onim što smo do sada postigli

BozaB

pre 3 godine

Predsednik nikome nece precutati bilo sta pa ni najbitnijim ljudima EU.

sledeća vest

TV

Opozicija hoće da etiketira narod koji je glasao za nju kao genocidan! Srbija je postala problem od 2012. jer smo počeli da pričamo o svojim žrtvama! (VIDEO)
Live TV

Opozicija hoće da etiketira narod koji je glasao za nju kao genocidan! Srbija je postala problem od 2012. jer smo počeli da pričamo o svojim žrtvama! (VIDEO)

Radomir Lazović iz Zeleno-levog fronta najavio je da bi deo opozicije mogao da donese alternativnu deklaraciju posvećenu obeležavanju navodnog genocida u Srebrenici. Lazović je osudio održavanje sednice Skupštine Srbije 11. jula jer je, kako kaže, to dan kada se obeležava sećanje na događaje u Srebrenici, a ne trenutak za usvajanje Svesrpske deklaracije. Na ovu šokantnu najavu reagovao je gost "Info jutra" publicista Darko Zlojutro.

05.07.2024

10:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija