• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

14.10.2020

14:44

MARIO SPASIĆ: Visoka korupcija dolazi na dnevni red Vlade!

Politika

MARIO SPASIĆ: Visoka korupcija dolazi na dnevni red Vlade!

Podeli vest

Savet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije Transparentost pozdravlja nameru predsednika Republike Aleksandra Vučića i mandatarke za sastav Vlade Ane Brnabić da borba protiv visoke korupcije postane najvažniji zadatak u predstojećim godinama, jer ista predstavlja najopasniju pretnju po razvoj države i ostvarenje prava građana

 

Tim povodom, Mario Spasić, generalni sekretar Transparentnosti kaže:

- Na predlog Ministarstva pravde tokom jula meseca ove godine Vlada Srbije donela je Revdirani akcioni plan za Poglavlje 23 - Pravosuđe i osnovna prava, kojim su dodatno precizirane političke, preventivne i represivne aktivnosti u borbi protiv korupcije u Republici Srbiji, iz čega proizilazi da pitanje borbe protiv najopasnije - visoke korupcije dolazi u prvi plan. Ključne aktivnosti jesu priprema i usvajanje Operativnog plana za sprečavanje korupcije u oblastima od posebnog rizika, izmena Zakon o finansiranju političkih aktivnosti tako da se jasno utvrde i razgraniče obaveze državnih organa i drugih organa u postupku kontrole političkih aktivnosti i subjekata i precizno utvrde obaveze i mehanizmi za transprentnost njihovog finansiranja, kao i aktivnosti na izradi adekvatnih zakonskih i institucionalnih rešenja za delotvorno rešavanje pitanja nezakonitog bogaćenja. Ovo su najvažnije aktivnosti na suzbijanju visokih političkih i državnih funkcionera koji zloupotrebljavaju povereni položaj i pozivanjem na najviše državne i uticajne političke funkcionere čitav aparat državne uprave i lokalne samouprave podređuju sopstvenim potrebama, što je nedopustivo u demokratskom društvu usred Evrope.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija