• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

17.12.2020

15:53

ČADEŽ APELUJE NA KRIZNI ŠTAB: Preispitajte odluku o zatvaranju u naredna dva vikenda - SRPSKA PRIVREDA NEĆE IZDRŽATI TAJ UDAR!

Politika

ČADEŽ APELUJE NA KRIZNI ŠTAB: Preispitajte odluku o zatvaranju u naredna dva vikenda - SRPSKA PRIVREDA NEĆE IZDRŽATI TAJ UDAR!

Podeli vest

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež uputio je u ime najvećeg broja kompanija u Srbiji apel članovima Kriznog štaba da ukinu ograničenja rada najvećeg broja prodajnih objekata, saopštila je komora

 

- Molim sve lekare iz Kriznog štaba da preispitaju odluku o skraćenju radnog vremena i zatvaranja prodajnih objekata u naredna dva vikenda pred novogodišnje praznike, jer verujte srpska privreda neće izdržati taj udar - poručio je Čadež.

On je istakao da najveći broj naših kompanija upravo u decembru ima najveći promet u godini.

- Naredni dani i pogodovo dva naredna vikenda su ključna, jer već sada pojedine kompanije u maloprodaji beleže pad prometa od 50 dočak 80 procenata. Ukoliko firme budu ostale bez planiranog prometa pred novogodišnje praznike, to će se sigurno odraziti na smanjenje broja zaposlenih iodustajanje odplaniranih investicija u 2021. godini - naglasio je Čadež.

Predsednik PKS-a je zahvalio svim lekarima koji se herojski bore za živote građana i istako da se zaposleni u prodaji maksimalno pridržavaju svih mera zaštite od virusa tako da među njima ima jakomalo zaraženih.

To pokazuju i poslednji podaci koji govore da u svim kompanijama u Srbiji imamo porast odsustva sa posla zbog zaraze od svega 0,32 odsto na nedeljnom nivou, naveo je on.

- Upravo ovaj podatak daje nam za pravo da od Kriznog štaba zatražimo da još jednom razmotri svoju doluku, jer prodajni objekti nisu ti u kojima se širi virus. Ali, se u isto vreme zalažemo za drastično kažnjavanje svih koji ne poštuju mere - naglasio je Čadež.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

(VIDEO) Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!
Live TV

(VIDEO) Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!

Despot Stefan Lazarević govorio je da će ljubav sve pobediti. U emisiji "Info veče" govorilo se o nečemu sasvim suprotnom, o mržnji. Mi u našoj zemlji mnogo gradimo, ali smo zanemarili najvažniji hram, a to je čovek. Mržnjom su se bavili umni ljudi kao što su Niče i Dučić, kao i sveti otac Justin Popović koji je rekao da je mržnja smrt duše. Na ovu temu govorili su ministar unutrašnje i spoljne politike Tomislav Momirović i prof. dr Dragoslav Slojević sa Fakulteta organizacionih nauka.

30.06.2024

22:24

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija