• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Promo

12.07.2021

15:53

Vujović: U projekte zaštite zemljišta ulažemo 333 miliona dinara

Ministarstvo za zaštitu životne sredine

Politika

Vujović: U projekte zaštite zemljišta ulažemo 333 miliona dinara

Podeli vest

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović potpisala je danas sa gradonačelnicima i predsednicima opština ugovore o sufinansiranju realizacije projekata zaštite i očuvanja zemljišta kao prirodnog resursa, za šta će iz budžeta ministarstva u ovoj godini biti izdvojeno gotovo 333 miliona dinara

Vujović je navela da će projekti biti sufinansirani u 43 grada i opštine, kojima su na javnom konkursu odobrena sredstva. 

Foto: Ministarstvo za zaštitu životne sredine

- Ovo je samo jedan u nizu konkursa za sufinansiranje ekoloških projekata širom Srbije koji smo raspisali ove godine i veliko je interesovanje gradova i opština. Ovom prilikom želim da ih pohvalim za kvalitetno pripremljene projekte čija će realizacija omogućiti bolji život građanima. Sredstva koja dodeljujemo namenjena su za sanaciju lokacija na kojima su nekada bile deponije, erozivnog zemljišta, odrona, klizišta. Cilj nam je da na mestu devastiranog zemljišta budu izgrađeni eko parkovi i zeleni prostori koje će građani moći da koriste – rekla je Vujović. 

Foto: Ministarstvo za zaštitu životne sredine

Ministarka je dodala da su svi projekti od izuzetnog značaja, jer direktno doprinose očuvanju prirode i zemljišta kao prirodnog resursa, ističući kao posebno važne projekte sanacije i rekultivacije zemljišta u blizini rečnih slivova.

Foto: Ministarstvo za zaštitu životne sredine

- Plan je da svi projekti budu realizovani do 30. novembra, tako da ćemo rezultate videti već u ovoj godini u Boru, Zaječaru, Novom Pazaru, Osečini, Zrenjaninu, Smederevu i drugim gradovima i opštinama. Mi ćemo nastaviti istim tempom da ulažemo u projekte zaštite životne sredine radi očuvanja prirodnih resursa, jer na taj način podižemo i kvalitet života naših građana  – istakla je Vujović.

Foto: Ministarstvo za zaštitu životne sredine

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Evo zbog čega je ubijen Gadafi! Nije istina da je pokušao da uništi dolar! (VIDEO)
Live TV

Evo zbog čega je ubijen Gadafi! Nije istina da je pokušao da uništi dolar! (VIDEO)

Neki kažu da se posledice istorije ne smiruju ni danas. Libija više nije ona zemlja koja je nekada bila. Neki kažu da je danas bolje, a neki da je mnogo gore. Mejlovi HIleri Klinton su procurili i otkrivena je istina zašto je Gadafi skinut sa vlasti, a to je zato što se suprotstavio dolaru. O tome zbog čega je ubijen Gadafi, u emisiji "Info dan" govorili su nekadašnji premijer Srbije Nikola Šainović i Darko Obradović, iz Centra za stratešku analizu.

04.07.2024

18:00

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Smrtna presuda! Panika u NATO, Francuska će napustiti Alijansu posle pobede Bardele i Marin Le Pen na izborima!
Zapad na nogama

Smrtna presuda! Panika u NATO, Francuska će napustiti Alijansu posle pobede Bardele i Marin Le Pen na izborima!

NATO strahuje ds bi Francuska mogla da se povuče iz članstva u Alijansi i da bi to mogla da bude jedna od kljulnih odluka krajnje desnice okupljenje oko Žordana Bardele i Marin Le Pen. Nacionalno okupljanje koje predvode upravo Bardel i Lepenova mogli bi da u nedelju preuzmu lormilo "pete republike", a to je alarm ne samo za EU, već i za Vašington"!

04.07.2024

21:56

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija