• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

25.08.2021

17:34

VULIN ZA INFORMER: Ministar u Vladi Srbije koji bi stavio u popis vojvođansku naciju trebalo bi odmah da da ostavku!

ministarstvo unutrašnjih poslova

Politika

VULIN ZA INFORMER: Ministar u Vladi Srbije koji bi stavio u popis vojvođansku naciju trebalo bi odmah da da ostavku!

Podeli vest

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin oštro je reagovao na podnošenje inicijative od strane lidera LSV Nenada Čanka i VP Aleksandra Odžića da se na popisu najavljenom za 2022. godinu kao posebna nacionalnost klasifikuje "Vojvođanin", a tu inicijativu je podržala i Gordana Čomić, ministarka za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog

- Nove nacije se još od vremena Otomanskog carstva i Austrougarske na Balkanu uvek prave iz srpskog naroda i slabljenje Srba je jedini razlog zašto se pokušava formirati vojvođanska nacija. Da zaista postoji vojvođanski identitet valjda bi se među drugim narodima koji žive u Vojvodini stvorila ideja o vojvođanskoj naciji, koliko bi Mađara, Hrvata, Slovaka, Bošnjaka postalo pripadnik vojvođanske nacije i da li postoji i jedna partija među Mađarima, Hrvatima i svim drugim narodima koji žive u Vojvodini koja za svoj cilj ima formiranje vojvođanske nacije? - rekao je ministar Vulin za Informer i dodao:

- Autonomaška rukovodstva sve do antibirokratske revolucije pokušavala su da stvore vojvođansku naciju i još više udalje AP Vojvodinu od Srbije čiji je deo. Pokušavali su autonomaši da formiraju i akademiju nauka, da izmišljaju neki vojvođanski identitet ali čak ni oni nisu uspeli da izmisle vojvođanski jezik, a nacija je zajednica jezika. Revizija Drugog svetskog rata je završena ujedinjenjem Nemačke i razbijanjem SFRJ i SSSR, a revizija Prvog svetskog rata bi se završila otcepljenjem Vojvodine i svođenjem Srbije na granice sa Berlinskog kongresa. Ministar u Vladi Srbije koji bi stavio u popis vojvođansku naciju trebalo bi odmah da potpiše i ostavku da nam uštedi vreme koje bi potrošili za njegovu smenu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Doca

pre 2 godine

Kakva ostavka. Oterati to žuto đubre izdajničko.

Voja

pre 2 godine

Kad se od Hrvata rade Bunjevci onda je to uredu, a kad od Srba idu Vojvođani onda nevalja.

Zoran

pre 2 godine

Da se nose svi koji su to naumili, u dinarske vukojebine iz kojih su se dovukli. Sve čega su se dohvatili, sve su dibidus upropastili. Sad će jadnici da pokrštavaju. Beda od ljudi. Nesposobni ni dve nacrtane ovce da sačuvaju. Ceo život na državnim jaslama, pa im je jaka hrana udarila u prazne glave. Bruke od tzv ljudi.

Milan

pre 2 godine

Sta misle da su srbi ludi da se odreknu svoje vere i nacijonalnog identiteta i postanu vojvodjani a tako isto madjari i bunjevci .Canak je stari autonomas a Comicku pod hitno izbaciti iz vlade jer ona nece podneti ostavku njoj je obraz ko djon.

Zagor

pre 2 godine

Da,DA!!!! Sve ono što su srbi od 90ih do danas željeli drugim narodima u bivšoj YU danas se dešava njima!Od komadanja srbije do opovrgavanja srbijanske nacije! Braća Tarabić sve lijepo prorekla.....na kraju- Krošnja!!! Zlo se plaća zlo se vraća!

sombor

pre 2 godine

Pa staste vi ocekivali od Canka taj pre podne mrzi sebe a posle podne sebe i citav svet toje budala od coveka a ne politicar cojem cilj da rscepa srbiju nista drugo

Patriota

pre 2 godine

Ostavka I trajna zabrana bavljenja politikom i bilo kojim drugim poslom preko kojeg moze da utice na javnost u bilo kom smislu.

sledeća vest

TV

(VIDEO) Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!
Live TV

(VIDEO) Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!

Despot Stefan Lazarević govorio je da će ljubav sve pobediti. U emisiji "Info veče" govorilo se o nečemu sasvim suprotnom, o mržnji. Mi u našoj zemlji mnogo gradimo, ali smo zanemarili najvažniji hram, a to je čovek. Mržnjom su se bavili umni ljudi kao što su Niče i Dučić, kao i sveti otac Justin Popović koji je rekao da je mržnja smrt duše. Na ovu temu govorili su ministar unutrašnje i spoljne politike Tomislav Momirović i prof. dr Dragoslav Slojević sa Fakulteta organizacionih nauka.

30.06.2024

22:24

Cela Evropa strahuje od migranata ekstremista! Srbija među poslednjima na listi ugroženosti od terorizma! (VIDEO)
Live TV

Cela Evropa strahuje od migranata ekstremista! Srbija među poslednjima na listi ugroženosti od terorizma! (VIDEO)

Juče je izvršen teroristički napad u Beogradu kada je vehabista iz samostrela upucao pripadnika žandarmerije ispred Izraelske ambasade. Poznato je da je napadač ovom prilikom preminuo, dok je pripadnik žandarmerije operisan i nalazi se van životne opasnosti. Na ovu temu "Otvorenom studiju" Informer televizije govorili su Branko Nadoveza sa Instituta za noviju istoriju i stručnjak za bezbednost Gordana Mišev.

30.06.2024

20:42

Islamska zajednica strogo osudila čin vehabije! Tamo gde je verujući čovek, nema terorizma! (VIDEO)
Live TV

Islamska zajednica strogo osudila čin vehabije! Tamo gde je verujući čovek, nema terorizma! (VIDEO)

Juče je izvršen teroristički napad u Beogradu kada je vehabista iz samostrela upucao pripadnika žandarmerije ispred Izraelske ambasade. Poznato je da je napadač ovom prilikom preminuo, dok je pripadnik žandarmerije operisan i nalazi se van životne opasnosti. Na ovu temu "Otvorenom studiju" Informer televizije govorili su Veljko Jovanović, član SNS-a, Radiša Roksić, biviši načelnik BIA, a uživo u program javio se i Rašed Ef Plojević zamenik predsednika Ešihata Islamske zajednice u Srbiji.

30.06.2024

19:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Kakav potez! Svi poludeli zbog odluke Putina i Kima! Amerika i saveznici gore, ovako nešto dosad nisu doživeli!
ŠAH-MAT

Kakav potez! Svi poludeli zbog odluke Putina i Kima! Amerika i saveznici gore, ovako nešto dosad nisu doživeli!

SAD, Južna Koreja i Japan najoštrije osuđuju produbljivanje vojne saradnje između Pjongjanga i Moskve, uključujući kontinuirani transfer oružja iz Severne Koreje u Rusiju, čime se produžava rat u Ukrajini, krši više rezolucija Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i ugrožavaju stabilnost i u severoistočnoj Aziji i Evropi, saopštio je Stejt department.

01.07.2024

05:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija