• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

05.09.2021

12:05

Vučić saopštio sjajne vesti: Građani mogu da očekuju dalji rast plata i penzija!

printscreen TV Prva

Politika

Vučić saopštio sjajne vesti: Građani mogu da očekuju dalji rast plata i penzija!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da građani Srbije mogu da očekuju dalji rast plata i penzija, kao i da će država nastaviti sa velikim javnim investicijama

 

"Rašće i plate i penzije, gledaćemo da stopa rasta penzija bude blizu stopa rasta plate", rekao je Vučić u intervjuu za TV Prva.

Podsetio je da je minimalna zarada povećana sa 15.000 dunara, koliko je bila 2012.godine, na 35.000 dinara što je, kaže, uvećanje u nominalnom iznosu od 120 odsto i govori koliko je Srbija napredovala, a posebno najsiromašniji.

"Idemo dalje sa velikim javnim investicijama, sa značjanim stranim diretknim investicijama, podstičemo privatne investicije", rekao je on.

Na pitanje o optužbama Stranke slobode i pravde Dragana Ðilasa da Republički zavod za statistiku "šteluje" podatke o BDP i javnom dugu Srbije, Vučić je kazao da Zavod objavljuje podatke koje proverava Evrostat i da tu nema mogućnosti za prevare i laži.

"Kako ih nije stid, to su podaci koje proverava Evrostat. To su egzaktni podaci, formula je vrlo komplikovana, imate dve zemlje u regionu koje nisu u sistemu Evrostata, mi jesmo", rekao je Vučić.

Foto: printscreen TV Prva

Dodao je da ga je sramota da to komantariše i da to govori čovek (Dušan Nikezić) čja je cela porodica, kako kaže, zaposlena u firmi Multikom Dragana Ðilasa.

"Svi su zaposlenici Ðilasa i moraju da lažu u njegovo ime i za njegov račun, od Marinikle Tepić do svih ostalih", naveo je Vučić.

Na pitanje da li je čuo kritiku na račun svoje politike oko koje se zamislio, Vučić je kazao da jeste i da se zamislio oko mnogih i da je, na primer, odluku oko Telekoma promenio slušajući druge.

"Govorim o suštinskim odlukama. Prvi sam bio za privatizaciju Telekoma, ali kada sam video ponude, rekao sam da ćemo izdržati bez te finansijske injekcije, uz mere fiskalne konsolidacije", naveo je Vučić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ja

pre 2 godine

Dug Srbije je za vise nego duplo veci nego 2012. u apsolutnom iznosu.

Lazni Bot

pre 2 godine

Sad bi ti Vucic ispricao da je Djilas za to kriv.

Ivana

pre 2 godine

Kada imate jaku privredu, i jaku ekonomiju, imate rast plata i penzija. Hvala našem predsedniku Vučiću nijedan predsednik do sada ovoliko nije radio za interes naroda i države. Hvala Vučiću na svemu.

Ivana

pre 2 godine

Ovo je znak da nam ekonomija raste i i da nam vlast i na tom polju daje pozitivne rezultate a i vesti kao sto su rast plata, penzija, samo nastavite tako.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija