• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

06.10.2021

12:30

Srbiju i Siriju vezuje tradicionalno i iskreno prijateljstvo!

Tanjug

Politika

Srbiju i Siriju vezuje tradicionalno i iskreno prijateljstvo!

Podeli vest

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković sastao se danas sa privremenim otpravnikom poslova Ambasade Sirije u Srbiji Amarom Avadom

Poželevši dobrodošlicu i uspeh u radu privremenom otpravniku poslova, Selaković je izneo očekivanje da će Sirija, na osnovu principa reciprociteta, podići nivo svog diplomatskog predstavljanja u našoj zemlji na ambasadorski nivo.

Poručio je da Srbiju i Siriju vezuje tradicionalno i iskreno prijateljstvo iz vremena SFRJ i saradnje u okviru Pokreta nesvrstanih zemalja, i da je potrebno nastaviti sa daljim razvojem saradnje i unapređenjem bilateralnih odnosa.

Selaković je preneo da je Srbija zainteresovana za intenziviranje političkog dijaloga, jačanje ekonomske saradnje i trgovinske razmene sa Sirijom.

Šef srpske diplomatije posebno zadovoljstvo je izrazio povodom toga što će delegacija Sirije, na čelu sa ministrom inostranih poslova Fejsalom Makdadom, prisustvovati obeležavanju 60 godina od održavanja Prve konferencije PNZ u Beogradu.

Selaković je zahvalio na principijelnom sirijskom stavu u vezi sa pitanjem KiM, poručivši da naša zemlja to smatra potvrdom privrženosti Sirije principima međunarodnog prava i poštovanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta.

Ministar je izrazio nadu da će prilike u Siriji uskoro biti stabilizovane, naglasivši da je Srbija vitalno zainteresovana za bezbedan i prosperitetan region Bliskog istoka.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija