• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

08.12.2021

18:40

VUČIĆ APELOVAO NA VLADU: Ne odobravajte zahtev Rio Tinto o premeštanju deponije na plodnu zemlju!

Printscreen

Politika

VUČIĆ APELOVAO NA VLADU: Ne odobravajte zahtev Rio Tinto o premeštanju deponije na plodnu zemlju!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je tokom vanrednog obraćanja javnosti rekao da apeluje na Vladu da ne odobri zahtev Rio Tinto o premeštanju deponije na plodnu zemlju

Predsednik je rekao da nemamo pravo da uništavamo zdravlje ljudi.

Rio Tinto traži da se izmesti deponija u najplodniji deo Jadar, moj apel Vladi je da se to ne dogodi. Znam da se to radi zbog smanjena troškova, ali nemamo pravo da uništavamo zdravlje ljudi. Moramo da vidimo hoćemo li imati taj rudnik ili ne. Želim da ih umirim, u svim mestima – navodi Vučić.

Podsetimo, predsednik Vučić juče je najavio da će danas biti saopštena odluka o spornom zakonu i Rio Tintu.

Podsećanja radi, Vlada Republike Srbije je na večerašnjoj sednici donela odluku da iz skupštinske procedure povuče Zakon o eksproprijaciji, koji je Skupštini Srbije na ponovno odlučivanje vratio predsednik Republike Aleksandar Vučić. Na istoj sednici, vlada je predložila Narodnoj skupštini izmene i dopune Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi, u članovima 7, 20, 43 i 44, a više o tome pročitajte OVDE.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mila

pre 2 godine

Vučić je još jednom pokazao kako se bori za svoju zemlju.Imao je strpljenja i razumevanja da sasluša svakoga i da izađe u susret svemu što je realno i ostvarivo, a što je u interesu svih nas

Glasinac

pre 2 godine

Pa zbog toga i dobija ogromnu podršku građana Srbije.

kole

pre 2 godine

Rio Tinto moze jos malo da saceka. Da se usaglase svi zakoni i da bude u skladu sa voljom gradjana. Tako hoce da bude i predsednik Vucic i vlada. Da sve bude u skladu sa nasim potrebama i nase zemlje.

Mila

pre 2 godine

Jos jednom je Vucic dokazao da je pre svega savestan covek pa onda i predsednik svih gradjana.Ne zeli da ugrozi njegovu zemlju na bilo koji nacin.Bravo predsednice.

Mita

pre 2 godine

Vučic se uvek bori za svoje gradjane i nikada nece prihvatiti nesto sto njima ne odgovara!

Veljko M

pre 2 godine

Vlada sigurno neće dozvoliti Rio Tintu da odlaže otpad tamo gde mu nije mesto.

Romanija

pre 2 godine

Rio Tintu se neće ništa dozvoliti sa čim bi mogao ugroziti životnu sredinu u tom kraju.

Faki

pre 2 godine

Vucic je jos jednom kao i do sada pokazao koliko mu je stalo do svoje zemlje i gradjana!

Breki

pre 2 godine

Vucic je uvek bio razuman, uvek saslusa gradjane i njihove probleme! Po tome se vidi da mu je stalo do svoje zemlje!

Perica

pre 2 godine

Vlada mora poslusati zahtev predsednika Vucica.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kostin instruktor pucanja osuđen na robiju! Lagao da dečak ubica nije pucao iz pištolja
Saopštenje za medije

Kostin instruktor pucanja osuđen na robiju! Lagao da dečak ubica nije pucao iz pištolja

Nakon što je na glavnom pretresu pred Višim sudom u Beogradu 21. juna 2024. godine u svojoj odbrani dobrovoljno opozvao lažan iskaz, Više javno tužilaštvo u Beogradu zaključilo je sporazum o priznanju krivičnog dela sa okrivljenim Ratkom Ivanovićem, predsednikom i odgovornim licem sportskog kluba "Partizan practical Shooting" prema kojem je on priznao da je lažno svedočio prilikom ispitivanja u tužilaštvu 14. jula 2023. godine u istrazi koja se pred ovim tužilaštvom vodila protiv okrivljenog Vladimira Kecmanovića zbog krivičnog dela Teška dela protiv opšte sigurnosti.

25.06.2024

12:55

Sport

Planeta

Sve je spremno za finale! Počinju glavne bitke ruske letnje kampanje u Ukrajini, Sirski spremio 40 hiljada vojnika za kontraudar!
Vojske čekaju komandu

Sve je spremno za finale! Počinju glavne bitke ruske letnje kampanje u Ukrajini, Sirski spremio 40 hiljada vojnika za kontraudar!

Rusija je za manje od 20 sati vratila kijevskom režimu milo za drago za raketni udar po glavnoj plaži Sevastopolja. Ali, kao i dosad: ne civilima i civilnim objektima. Krstarećim raketama „Kalibar" lansiranim iz Azovskog mora, razorila je skladište fabrike kranova na periferiji Odese koje je služilo kao punkt prijema i raspodele zapadnih raketa i artiljerijskih projektila.

25.06.2024

21:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija