• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

07.02.2022

09:25

DA LI JE OVO REALNO VIŠE, ŠTA PRIČAJU OVI LJUDI?!? Vladeta Janković UDARIO NA PRAVOSLAVLJE, STEFANA NEMANJU I RUSKU CRKVU!

printscreen

Politika

DA LI JE OVO REALNO VIŠE, ŠTA PRIČAJU OVI LJUDI?!? Vladeta Janković UDARIO NA PRAVOSLAVLJE, STEFANA NEMANJU I RUSKU CRKVU!

Podeli vest

Vladeta Janković, kandidat lidera Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa i potpredsednice stranke Marinike Tepić za gradonačelnika Beograda, udario je na pravoslavlje, Stefana Nemanju i rusku crkvu

 

Tokom gostovanja u jutarnjem programu đilasovske TV Nova S komentarisao spomenik Stefanu Nemanji i ruski stil, a kulturu nazvao kičom.

Janković je poručio da su ruske crkve i hramovi kič, te ironično naglasio kako to odgovara njihovom mentalitetu, te mu je i spomenik Stefanu Nemanji takav, samim tim što je njegov autor upravo ruski vajar Aleksandar Rukavišnjikov.

– On ima elemente, to je ruski način, da tako kažem, i ruski likovni spomenici, ukrašavanje hramova, pravoslavnih crkava, uvek ima element kiča, to je nešto što odgovara njihovom mentalitetu – izjavio je Vladeta Janković.

Podsezimo, Goran Marković je spomenik Stefani Nemanji nazvao nakazom koji bi "proterao" u Marinkovu baru, a Đilasov kandidat za gradonačelnika Beograda Vladeta Janković, se grohotom na to smejao. Vladeta Janković se u emisiji "Utisak nedelje" bez imalo stida složio sa ovom "genijalnom" idejom Gorana Markovića i dodao da se ni njemu spomenik ne sviđa.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ljuba

pre 2 godine

Teško je komentarisati ove nebuloze, ali jedini cilj ovih bitangi, čije su gazde Đilas i Šolak, je da se u Srbiji, poput Bugarske i Rumunije, ukine Pravoslavlje i da se prihvati katolicizam i njihova slavlja. Znate vi o čemu ja pričam. Ako se ovoj bandi dozvoli da uz pomoć Engleske i Amerike, dočepaju na silu vlasti u Srbiji... teško si ga nama. Citiraću poznatog pesnika: "Teško zemlji u kojoj psi ćute a kamenje laje"!

samopostovanje

pre 2 godine

...savim ocigledna taktika zutih..jasno je da ne mogu dobiti vlast preko izbora...zato se nadaju da ce neko ubiti vucica a njih da zapad dovede na vlast...da bi ih zapad doveo na vlast moraju biti protiv svega srbskog,ruskog,kineskog...moraju biti samo za ono sto pricaju americki i engleski politicari...

ON

pre 2 godine

Jadna "Opozicija" kad moraju ovog matorog ponovo da ožive jer je bio veza u Engleskoj i Vatikanu. Dali je to rešenje za Srbiju?

laki

pre 2 godine

Vladeta je bio ambasador u Vatikanu (sa malim a) i kako se cini tamo se pokatolicio. Odjednom mu smeta sve sto je Srpsko i Pravoslavlje. Sljam ostaje sljam. Pljuje po srpskoj istoriji i SPC, a ljubi ruku Papi a i Djilasa u du.e.

kiklop

pre 2 godine

ovo je vec vise puta vidjeno ne samo u evropi, poslednji put u belorusiji. dakle, cilj ovih i ovakvih propalih politicara je igrati na kartu zapadno-evropskih "vrednosti" kandidujuci onog nesrecnika ponosa, priznajuci genocid u srebrenici, priznajuci nezavisnost kim, tvrdeci da je pravoslavna crkva izvor svih problema na balkanu, napadajuci ruse i rusiju, kinu i kineze za "maligni uticaj", optuzujuci republiku srpsku da je destabilizujuci faktor srpskog i ostalih naroda. sve ovo je na istoj frekvenciji sa zapadnim "demokratijama" pa se i dobija slavna titula prozapadno i demokratski orjentisanih kucica. e onda dolaze izbori, a kad na izborima debelo izgube zarolace se prica o izbornoj kradji, neregularnosti, nedemokratskim izborima... blablabla i te dolazi imenovanje nekoga iz draganove mocvare za demokratski izabranog poslusnika. nesto kao domaca verzija tihanovske. inace zivim u austriji tako da mogu stvari objektivno posmatrati van "zagadjene" atmosfere, nesto kao hubble teleskop

SimaBg

pre 2 godine

Gospodo Jankoviću i Markoviću, i meni se ne sviđa kako izgledate i šta pričate, pa mi nije ni na kraj pameti da predložim da vas isele u Marinkovu baru ili Borču!!!

Žaklina

pre 2 godine

Totalna nebuloza! Da bi ih zapad doveo na vlast moraju biti protiv svega srpskog.Moraju biti samo za ono sto pricaju americki i engleski politicari...

Gaga

pre 2 godine

Da li je ovaj video katoličke crkve po svetu: blistavo,sjajno,šljašteće.Gde ćeš veći kič!Ispada po njemu da je realizam,kič.Znači Roden,Mikelanđelo su kič?Ovaj truća gluposti za desetku,a profesor.

Rade R

pre 2 godine

Metuzalem! BUDALETINA! Šta drugo reći za ovog kretena! Samo da podsetim, on je Đilasov kandidat!

Milan63

pre 2 godine

Šta će Vam ovo, profesore antičke književnosti, da budete Đilasova pudlica? Da se uvaljate u autošovinističko drugosrbijansko blato, Vi koji ste nas podučavali antičkim idealima!?

Ceca

pre 2 godine

Ali je zato Las Vegas riznica kulture i umetnosti!!!

sledeća vest

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Profesorka Ivana Bodrožić o terorističkom napadu: "Reakcija pripadnika Žandarmerije  bila je efikasna, profesionalna i adekvatna."
Hronika

Profesorka Ivana Bodrožić o terorističkom napadu: "Reakcija pripadnika Žandarmerije bila je efikasna, profesionalna i adekvatna."

Profesorka krivičnog prava na Kriminalističko-policijskom univerzitetu Ivana Bodrožić komentarišući napad na žandarma ispred Ambasade Izraela u Beogradu, kaže da je terorizam izazov za savremeno demokratsko društvo kao teški oblik kriminaliteta, ako i sa je reakcija pripadnika Žandarmerije bila je efikasna, profesionalna i adekvatna.

01.07.2024

11:25

Sport

Planeta

(VIDEO) Razvalilo je Evropu, sada juri ka Srbiji! Ima mrtvih, gnev prirode se obrušio na Švajcarsku, Nemačku, Italiju...
KATAKLIZMA

(VIDEO) Razvalilo je Evropu, sada juri ka Srbiji! Ima mrtvih, gnev prirode se obrušio na Švajcarsku, Nemačku, Italiju...

U snažnom nevremenu za vikend, koje je pogodilo Švajcarsku, Francusku, Nemačku i Italiju poginulo je najmanje pet ljudi, objavile su lokalne vlasti. Nevreme ide ka Srbiji, a Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje na grmljavinske nepogode sa velikom količinom padavina, gradom i olujnim vetrom koje se očekuju već večeras i u toku noći.

01.07.2024

11:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija