• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Nebojša Bakarec

12.02.2022

11:07

Nebojša Bakarec: Izveštaj o radu narodnog poslanika!

Printscreen

Politika

Nebojša Bakarec: Izveštaj o radu narodnog poslanika!

Podeli vest

Na kraju mandata narodnog poslanika i gradskog odbornika red je da podnesem kratak izveštaj o svom radu. Srpska napredna stranka mi je 2020. poverila veliku odgovornost, predloživši me za narodnog poslanika. Za narodnog poslanika izabrali su me građani 21. juna 2020. godine. Nije na meni da ocenjujem svoj rad, ali jeste na meni da podnesem izveštaj o svom radu. Stranci sam podneo izveštaj o radu. Građanima podnosim izveštaj o radu na ovaj način

Rezime rada Skupštine Srbije

Tekući mandat Skupštine Srbije je počeo 03.08.2020. konstituisanjem Skupštine. Ponosan sam što smo mi poslanici Skupštine Srbije, od avgusta 2020., imali 65 zasedanja i što smo usvojili oko 260 zakona. Po hitnom postupku izglasali smo 20 propisa i 160 drugih akata. Parlament je zasedao preko 140 dana sa više od 440 tačaka dnevnog reda!

Foto: Nebojša Bakarec

Rezime mog rada

Prisustvovao sam svim sednicama Skupštine Srbije - nisam odsustvovao ni sa jednog glasanja, ni sa jedne sednice! Prisustvovao sam gotovo svim sastancima poslaničkog kluba . Prisustvovao sam svim sednicama odbora čiji sam član bio, izuzev kada bi se poklopili termini dva odbora. Aktivno učestvujem u radu skupštinskih odbora, pripremam se za sednice Odbora i govorim na njima. Radim i sedim na sednicama Skupštine od početka do kraja. Slušao sam govore kolega, pripremao svoje govore, i kao politički analitičar pisao sam tekstove za medije. Potpuno sam poštovao stranačku disciplinu. Javljao sam se za reč na gotovo svakoj sednici. Javlajo sam se jednom nedeljno, ne češće, da bih ostavio prostora drugim kolegama da govore. Pružam punu podršku kolegama poslanicima, na sednicama i van njih.

Po podacima zvanične statistike - govorio sam 79 puta! Govorio sam 64 puta u plenumu, a uz to, 15 puta sam govorio na sednicama odbora čiji sam član bio (računam prave, ozbiljne govore, a ne kratke primedbe). U ovom tekstu možete videti dva moja govora u Skupštini Srbije.

Ukupno sam glasao „ZA“ 419 puta.

Ni jednom nisam glasao protiv!

Ni jednom nisam bio uzdržan!

Jednom, greškom nisam glasao za „Zaključak povodom razmatranja Godišnjeg izveštaja o radu Komisije za zaštitu konkurencije za 2019. godine“, zbog toga što greškom nisam pritisnuo ni jedno dugme za glasanje.

Foto: Nebojša Bakarec

Član sam ili zamenik člana sledećih radnih tela: Odbor za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja (član). Odbor za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova (član). Odbor za Kosovo i Metohiju (zamenik). Odbor za kulturu i informisanje (zamenik).

Odbornik sam u Skupštini grada Beograda 14 godina. Od kada sam član SNS (od septembra 2017.) nisam izostao ni sa jedne sednice Skupštine grada, a na svakoj sednici se javljam za reč. Nisam odsustvovao ni sa jednog sastanka odborničke grupe.

Od kada sam član SNS, napisao sam oko 550 političkih tekstova. Nekada su analitički, nekada napadački, nekada odbrambeni. Oko 500 mojih tekstova je istovremeno objavljeno na portalu „Informera“, na portalu „Embargo“, i na mom sajtu. Deo tekstova je objavljen i na sajtu naše stranke- SNS, što mi predstavlja veliku čast. Već četiri i po godine, jednom mesečno imam kolumnu u rubrici „Pogledi“ lista „Politika“. Do sada su mi u „Politici“ objavljena 54 teksta. To je izuzetno značajno zbog toga što se radi o najuglednijem listu u Srbiji.

Imam svoj sajt „Bakarec.Politika“ tj. https://bakarec.com/ . Ovde možete pronaći sve moje tekstove, govore i snimke govora iz Skupštine Srbije.

Imam aktivne sve društvene mreže – Fejsbuk stranicu (Facebook page), Fejsbuk profil (Facebook profile), Tviter (Tvitter), Instagram, Jutjub kanal (Youtube channel). Sve to je u funkciji stranke. Svi moji tekstovi su podeljeni (šerovani) na svim mojim društvenim mrežama, kao i većina važnih aktivnosti predsednika, stranke, vlade itd. Na mrežama delim i važne vesti medija – afirmativne vesti od značaja za stranku i one vesti koje kritikuju opoziciju. Sve to zbog pratilaca ili posetilaca mojih društvenih mreža. Na Jutjub kanalu imam 235 svojih video snimaka koji su u funkciji SNS.

Svaki svoj tekst koji je objavljen u medijima, pošaljem kolegama poslanicima preko aplikacije „WhatsApp“ ili „Viber“, da bih sa njima podelio podatke i činjenice iz mojih tekstova. Dajem izjave za medije, gostujem na televizijama. Uvek tražim saglasnost SNS za TV gostovanja.

Biti na strani predsednika Aleksandra Vučića i biti član SNS ima svoju cenu. Ponosim se time što me redovno satanizuju Đilasovi mediji – „Direktno“, „Nova S“, „N1“ i drugi. To znači da radim nešto dobro, i da ih pogađam u sred mete. U martu 2021. Savet za štampu – Komisija za žalbe je uvažila moju žalbu protiv sajta „Direktno“ i „NovaS“. Savet za štampu je ustanovio da su „Direktno“ i „NovaS“ prekršili više članova Kodeksa novinara Srbije, i Savet za štampu im je izrekao odgovarajuću kaznu. Time sam pred „sudom“ novinara (UNS i NUNS) pobedio ova dva Đilasova i Šolakova medija. Cena toga što sam narodni poslanik, što sam član predsedništva SNS i što podržavam predsednika Vučića su, pored satanizacije, i parnične i krivične tužbe koje protiv mene podnose Đilas i njegova bratija, po nalogu Đilasa koji im plaća advokate. Đilas i njegova bratija, podnose masovne tužbe protiv medija, novinara, urednika i političara, protiv svih onih koji razotkrivaju njegove mahinacije. Trenutno imam 4 parnične tužbe Đilasa i bratije. Parnične tužbe su podneli: Dragan Đilas, Marinika Tepić, Jelena Obućina i Dobrica Veselinović. Krivičnu tužbu je podnela Marinika Tepić zbog toga što sam podelio šaljivu fotomontažu sa interneta, na kojoj se nalaze ona i Belivuk!?! Svih 5 tužbi su podnete sa ciljem da uguše moju javnu reč i kritiku. Drago mi je što silno nerviram Dragana Đilasa, što on javno i pokazuje. Nastaviću da ga nerviram. Sviđa mi se da mu ne bude prijatno. Ponosim se time što me tuži zlo, što me tuže naši neprijatelji. Kada je bio poslanik Draganu Đilasu nije padalo na pamet da sedi u Skupštini i radi. Kao predsednik DS je poražen na izborima, DS ga je smenila sa mesta predsednika, a on je u oktobru 2014. podneo ostavku na mesto poslanika, posle 6 meseci mandata i nerada, zbog toga što ga rad u parlamentu, za građane, nije zanimao. Uz to Dragan Đilas 8 godina ne dolazi na sednice Skupštine grada Beograda, a uredno prima naknadu (za nerad).

Imam samo jednu brzinu – najveću. Imam dovoljno iskustva, znanja, energije i volje. Profesionalno se bavim politikom i potpuno sam posvećen borbi za Srbiju, za predsednika Vučića i SNS. Za 32 godine bavljenja politikom nisam stekao ništa od politike, niti je stekla bilo koja osoba povezana sa mnom. Smatram da se skromnost dokazuje na delu. Bogaćenje i moć me ne zanimaju. Glavna misao vodilja u Skupštini Srbije mi je bila – šta mogu da uradim za građane i državu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

NEBOJŠA BAKAREC: Vladeta Janković laže da ga je podržao Koštunica!
Politika

NEBOJŠA BAKAREC: Vladeta Janković laže da ga je podržao Koštunica!

Dragan Đilas je svojoj marioneti, kandidatu za gradonačelnika, Vladeti Jankoviću obezbedio intervju u „Nedeljniku“. Intervju ima neverovatnih 8 strana, sitan font, istorijat Vladete Jankovića. Zapanjujuće je da u osam strana intervjua nema ni reči o programu Vladete Jankovića, nema ni reči o tome šta kandidat Janković namerava da radi u Beogradu ako pobedi. Toga nema, zbog toga što Vladeta Janković nema konstruktivan program, i kako sam kaže „nije kvalifikovan da bude gradonačelnik“. Program Vladete Jankovića je čista Đilasova destrukcija, rušenje spomenika, Beograda na vodi, protivljenje gradnji metroa, vređanje građana (V.Janković-„banditi, botovi, paščad puštena s lanca“, D.Đilas- „instant građani“), rekao je poslanik i član predsedništva SNS Nebojša Bakarec

10.02.2022

17:14

sledeća vest

TV

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika  Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)
Podkast

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)

"Slobodna Bosna" danima vodi kampanju protiv Srbije i predsednika Vučića. Ipak, najgori su domaći izdajnici koji podržavaju medije iz Bosne, ali i Crne Gore i Hrvatske; a svi imaju jedan cilj: da vide uništenu Srbiju. Na ovu temu u "Info danu" govorili su član GO SNS Branislav Ivković i novinar Darko Zlojutro.

27.07.2024

17:00

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija