• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

01.03.2022

11:07

Lepo što Plenković prati situaciju u susedstvu... Trebalo je da ga pozovem da dođe, da vidi ovaj most, sigurno bi bio srećan!

Tanjug/Strahinja Aćimović

Politika

Lepo što Plenković prati situaciju u susedstvu... Trebalo je da ga pozovem da dođe, da vidi ovaj most, sigurno bi bio srećan!

Podeli vest

​Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odgovorio je danas na napade i prozivke iz Hrvatske

Vučić je rekao  povodom podizanja borbene gotovosti hrvatske vojske, da nema razloga za podizanje borbene gotovosti Vojske Srbije, te da ne želi da to radi predstave radi.

- To je njihovo pravo. Neka rade svoj posao. Mi nemamo razlog da podižemo borbenu gotovost. Ne radimo to predstave radi - rekao je Vučić.

Na pitanje o hajci koju vode hrvatski mediji protiv njega u Srbije, ukazao je da je dovoljno da se pogleda kako televizije i novine u Hrvatskoj unisono vode tu kampanju sa željom da se naškodi Srbiji.

- To nije fer i korektno, ali razumem. Zašto bi oni bili na strani uspešne Srbije. Kako da objasne da Srbija ima bolji Klinički centar, da gradi mnogo više autoputeva? Imali su tri puta više kilometara autoputeva pre 12 godina, a danas se približavamo po broju kilometara autoputeva Hrvatskoj, koja je inače jedna od najbolje autoputevima umreženih zemalja - objasnio je on.

Vučić je uz opasku, zašto bi bili radosni, navodeo da je, kada je postao premijer BDP Hrvatske bio na 43 milijardi evra, a Srbije na 35 milijardi evra, a danas je 53 milijardi evra.

- Ko im je kriv za to? Ja sam im kriv. U svim ovim problemima to je neka stvar koja me pomalo obraduje. Kada vidite osmeh na mom licu onda je to zadovoljstvo zbog njihovog nezadovoljstva - poručio je on.

Na pitanje šta misli o izjavi Andrije Plenkovića da "prati situaciju u regionu" Vučić kaže: 

- Lepo što Plenković prati situaciju u susedstvu. Trebalo je da ga pozovem na otvaranje radova na autoputu. Siguran sam da je radostan zbog toga. Imamo mnogo toga još, posebno sam siguran da će da prati našu prugu od 200 kilometara na sat, oni nemaju ni prugu ni voz za te brzine. 

BONUS VIDEO




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
milomir

pre 2 godine

https://www.telegram.hr/politika-kriminal/srbija-je-okrenula-leda-europskoj-uniji-to-bi-je-moglo-skupo-kostati/

Rade R

pre 2 godine

Predsedniče Vučiću, mislim da bi bilo odlično da na svako otvaranje pozovete tako te neke njihove zvaničnike, bukvalno svaki put, Plenkovića, Milanovića, Izetbegovića, Komšića, Mila Đukanovića i sve ostale koji su toliko zainteresovani za Srbiju i dešavanja u Srbiji! Neka budu na licu mesta i uživaju u tim događajima! Puno pozdrava vama Predsedniče, a naravno i ovoj pomenutoj gospodi!

J ovan

pre 2 godine

Kad stizu pare iz evrope onda sve pet a kad treba te pare da se opravdaju onda kmečiš ko pička

eu nato zapad

pre 2 godine

Taj mostic moze zadiviti samo neuku glasacku masineriju glupog srbina neukog siromasnog i mozga izgrizenig od rakije. Pravi problemi tek sljede za srbiju. Baš se radujem!

jovah

pre 2 godine

vucic na malo zescim drogama, decko velja nevolja mu je dao heroin, ili je nabavio od sina danilceta, dilera droge ili od vlastitog brata koji sadi marijuanu. a mozda se vucic vec trebao objestiti na prvi luster. koji retardirani majmun, si pravom gej gubicom, koliko je taj penisa popusio i u guzu primio. :) hahahah. vucic obicno srpsko laprdalo, korumpirani manijak.

VLADO

pre 2 godine

E sada vam je hatma dova ! ! ! finitooooooooooooooooooooooooooo!!!! JA SAM VAM REKAO DA CE VAM RUJO SA OVIM CETNIKOM DOCI GLAVE.

Njanja

pre 2 godine

Hrvati su očigledno zavidini i ljubomorni na napredak Srbije uz predsednika Vučića uz njegovo trud. Sve to se vidi i čuje od građana naše zemlje koliko se samo bolje zovi porast penzija plata izgradnja fabrika puteva vrtića i škola i još mnogo stvari .

Marija

pre 2 godine

Ja bi pre rekla da bi umro od zavisti koliko se srbija gradi i razvija

jana

pre 2 godine

Hrvatska zavidi Srbiji što napreduje, što više nije slaba kao prethodnih godina i ne mogu ostali da rade sa Srbijom šta im volja. A nema potrebe, trebalo bi da se raduju tuđoj sreći a pored toga u Srbiji živi mnogo ljudi iz Hrvatske.

Duki

pre 2 godine

Srbija gleda da iz svega izadje sto manje ozledjena, stiteci pri tome drzavne interese. Ipak se zna koje lider u regionu!

Helena

pre 2 godine

Plenkovic treba da radi na unapredjenju odnosa Hrvatske i Srbije mwdjutim njegove nesmotrene izjave samo otvaraju stare rane koje nikako da zacele.

Mala plava

pre 2 godine

Plenkovic se vodi mrznjom ,on je zadojen time ,zato za njega putevi i mostovi i spajanja nemaju neku vezu

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Počinje suđenje lažnoj zubarki: Falsifikovala diplomu i prevarila 40 ljudi
Hronika

Počinje suđenje lažnoj zubarki: Falsifikovala diplomu i prevarila 40 ljudi

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu danas počinje suđenje Snežani Stević (48) koja je uhapšena početkom marta ove godine zbog sumnje da se bavila nadrilekarstvom i radila estetske i stomatološke zahvate u svom salonu lepote "BV Dental Estetic", a protiv nje podneta je i krivična prijava zbog falsifikovanja diplome.

03.07.2024

09:15

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija