• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

25.03.2022

07:00

(VIDEO) DŽO BAJDEN OFORMIO "TAJGER TIM"! NATO SE SPREMA ZA RAT SA RUSIJOM, Vašington izneo plan na samitu Alijanse u Briselu!

Politika

(VIDEO) DŽO BAJDEN OFORMIO "TAJGER TIM"! NATO SE SPREMA ZA RAT SA RUSIJOM, Vašington izneo plan na samitu Alijanse u Briselu!

Podeli vest

Američki predsednik Džo Bajden formirao je poseban, takozvani "tajger tim" (tim tigrova), koji ima zadatak da razradi sve moguće scenarije za rat sa Rusijom. On je svoj plan izneo juče na samitu zemalja članica NATO u Briselu, te predočio da se treba spremiti na sve - od toga da Rusija pređe na teritoriju Alijanse da bi uništila konvoje sa oružjem za Kijev do toga da predsednik Vladimir Putin iskoristi biološko i hemijsko oružje u Ukrajini.

Prema pisanju "Njujork tajmsa", koji se poziva na izvore bliske Bajdenu, "tajger tim" treba da se sastaje tri puta nedeljno iza zatvorenih vrata i, u skladu sa razvojem događaja, detaljno razradi sve moguće opcije u slučaju rata sa Rusijom.

Šta je granica?

- Osim scenarija da Rusija pređe na teritoriju NATO kako bi uništila isporuke oružja za Kijev, razrađuje se i opcija da Putin upotrebi hemijsko i biološko oružje. Dodatno, prave se planovi i u slučaju da Putin krene u invaziju na druge zemlje koje nisu članice NATO, na primer Moldaviju ili Gruziju - rekao je taj izvor, koji je prisustvovao sastanku formiranja "tajger tima".

PO OKONČANJU RATA - NEĆE BITI NE SAMO UKRAJINE, VEĆ NI SADAŠNJE RUSIJE! Stvar je u tome što više nema stvarnog povratka, ne zato što...

Prema njegovim rečima, tim treba da utvrdi i šta bi sve moglo da natera NATO da pošalje svoju vojsku u Ukrajinu.

- Treba da definiše šta je tačno granica i šta ako je Putin pređe. Detaljno se razrađuju scenariji šta bi bilo u slučaju da on pređe granicu i da NATO pošalje svoju vojsku u Ukrajinu - otkrio je izvor.

Od Borisa svi bežali na samitu

Britanskog premijera Borisa Džonsona svi su izbegavali na samitu NATO u Briselu. Snimci odande svedoče da su svi pobegli od njega kad je trebalo da se zajedno slikaju. Džonson je ostao po strani, okretao se oko sebe, tražeći pogledom društvo, ali ga nije našao. Na kraju se francuski predsednik Emanuel Makron sažalio, zagrlio ga i doveo u društvo Džoa Bajdena.

O tome je Bajden juče razgovarao sa saveznicima NATO u Briselu.

- Predsednik Bajden je predložio svoj plan ostalim liderima NATO na sastanku iza zatvorenih vrata. Savetovao im je da urade isto što i Amerika kako bi bili spremni u slučaju rata sa Rusijom - kazao je izvor "Njujork tajmsa".

Geopolitički tim

Pre ovoga, 28. februara, četiri dana nakon početka rata u Ukrajini, Bajden je formirao i svoj geopolitički tim.

RUSIJA ČEKA MOMENAT - KAD EVROPA OSTANE BEZ MUNICIJE, neće više dobijati ruski gas, naftu, ugalj i đubriva! Moskva spremila brutalan odgovor?!

- Vođa tog tima je savetnik predsednika SAD za nacionalnu bezbednost Džejk Saliven. On i ostali treba da iznađu dugoročna rešenja kako da SAD poboljšaju svoju geopolitičku poziciju na konto trenutnog sukoba u Ukrajini. Bela kuća veruje da će vojna operacija u Ukrajini na duge staze naškoditi Rusiji, da će joj uništiti ekonomiju i udaljiti potencijalne saveznike. Međutim, pojedinci iz geopolitičkog tima misle da je prerano za takve zaključke - izjavio je izvor.

NATO upozorava Kinu da ne podržava Moskvu

Lideri zemalja članica NATO na samitu u Briselu juče su najoštrije osudili rusku invaziju na Ukrajinu, pozvali su predsednika Vladimira Putina da odmah zaustavi rat, za koji su ocenili da je strateška greška sa velikim posledicama po ruski narod. Osim toga, lideri NATO pozvali su Kinu da prestane da podržava ratne aktivnosti Moskve.
- Napad Rusije na Ukrajinu ugrožava globalnu bezbednost. Njegov napad na međunarodne norme čini svet manje bezbednim. Eskalirajuća retorika predsednika Putina je neodgovorna i destabilizujuća - navedeno je u saopštenju lidera NATO.
Alijansa poziva sve države, uključujući Kinu, da podrže međunarodni poredak, uključujući principe suvereniteta i teritorijalnog integriteta, i da se uzdrže od podrške ratnim naporima Rusije na bilo koji način.
- Zabrinuti smo nedavnim javnim komentarima zvaničnika Kine. Pozivamo Kinu da prestane da širi lažne narative Kremlja, posebno o ratu i NATO i da promoviše mirno rešenje sukoba - piše u saopštenju.

https://www.youtube.com/shorts/czTwCgs6Pp4

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Rade R

pre 2 godine

To su zaključci sa zasedanja četvrtog rajha! Potvrđeno da će se zapad boriti za opstanak fašizma! Svaka čast "gospodo" fašisti!

Slaven

pre 2 godine

Ukrajina ima Yarun, a dron pao na Zagrebački Jarun. Hrvatska ima još i Kijevo, Majdan, Žitomir, Lavov.....17 istih imena. Ukrajinsko selo Stilsko i špilje sa šahovnicom Bjelih Horvata, iz vremena Velikaya Horvatiya. Česi, Slovaci i Poljaci imaju legendu o Čehu i Lehu i Mehu, a koja im govori da su nastali od Hrvata iz Hrvatske. Od svih Hrvata od Jadrana do Sibira jedino su Srbi genocidni, a uskoro možda i Rusi.

Milan63

pre 2 godine

Sve mi se čini da će Džo "tigar" Bajden biti poslednji američki predsednik u društvu svojih evropskih satelita i klijenata. Dakle, smeši nam se TSR.

Penzionerj

pre 2 godine

Baš briga ovog matorca koji je jednom nogom u grobu zbog godina a i zbog zločina koje je počinio. Nemože se više bogatiji njegov sin u Ukrajini a Evropa je nesposobna i amerski podrepak koja će debelo ispaštati.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija