• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

03.04.2022

23:08

(VIDEO) LISTA "ZAJEDNO MOŽEMO SVE" IMAĆE NAJVIŠE MESTA U PARLAMENTU, NEMA DRUGOG KRUGA PREDSEDNIČKIH IZBORA! Vučić iz štaba SNS objavio rezultate!

Informer

Politika

(VIDEO) LISTA "ZAJEDNO MOŽEMO SVE" IMAĆE NAJVIŠE MESTA U PARLAMENTU, NEMA DRUGOG KRUGA PREDSEDNIČKIH IZBORA! Vučić iz štaba SNS objavio rezultate!

Podeli vest

Aleksandar Vučić obratio se narodu iz izbornog štaba Srpske napredne stranke

 

 

- Poštovani građani Srbije. Mi procenjujemo da je na današnje izašlo oko 3.840.000 ljudi. Dakle, ogroman broj ljudi. Najveći u poslednje vreme. Gotov svuda, sem nepotrebnih tenzija oko nevažnih stvari, supštisnki je proteklo u najboljem redu i miru. Ono što moram da kažem za različite vrste nepravilsnoti. Kada neko nosi spsikove sigurnih glasova, obilaze ljude one za koje misle da će glasati za njih, to nije zabranjeno. Želim da čestitam svim političkim takmacima. Ono što je važno za zemlju to je da je uticaj ukrjinske krize bio ogroma na Srbiju. Srbija se pomerila na desno. Sam sam kriv što liste SNS zahvaljujući odgovornom ponašanju imaju i nešto manje glasova. Vladu nećemo formirati sa onima koji su iskoristili navijačko poverenje naroda - rekao je Vučić.

Foto: Informer

- Srbija će morati da odluči sa kim će u budućnost. Razgovaraćemo sa svim političkim faktorima. Čak i sa onima za koje je delovalo da su miljama daleko od nas. Za one koji su se bavili lagodnom politikom, e za takeve neće biti mesta.  Da krenem na paralmentarne izbore, prema našim podacima, lista "Zajedno možemo sve" osvojila je 44 posto glasova, lista Dragan Đilas - Ujedinja Srbija 13,6, lista Ivica Dačić 11,4, Miloš Jovanović 5,3, "Moramo" 4,7, a zatim Zavetnici i Dveri na 3,8. Na 2,2 i na 2,3 su radikali i suverenisti. U mandatima SNS 124 ili 125 mandata. Interesantno je da su nam gradski rezultati u Beogradu nešto bolji rezultati nego što su parlamentarni.

Foto: Informer

- Predsednički izbori, rezultati su sledeći: Zdravko Ponoš je dobio 17,7 psoto, Miloš Jovanović 5,9 posto, Milica Đurđević 4,5, i odmah za nijansu manje 4,4 Boško Obradović, Aleksandar Vučić 59,9 do 60,1. Naravno da imam tremu, jedini sam koji je na predsedničkim izborima pobedio u provm krugu dva puta i to u drugom mandatu. Mi smo na predsedničkim izborima dobili 2.245.000 glasova. Takođe, to pokazuje da ću posle Nikole Pašića biti verovatno Srbin koji je najduže bio na vlasti u našoj zemlji. Nisam neko ko se diči i hvali vlašću, već sam ponizan pred svojim narodom koji mi je to svojim poverenjem omogućio. Beskrajno sam zahvalan našem narodu na KiM od kog sam dobio više od 90 odsto glasova, našem narodu u RS gde sam dobio gotovo 90 odsto glasova i ono što je pred nama to je da moramo da se potrudimo da uradimo još više stvari. Ono u čemu nismobili baš dobri to su naša lista i lista Dragana Đilasa zbog naših međusobnih borbi. Na kraju kada se bude videlo ko će da formira vladu onda će se videti ko je gubitnik ili pobednik.

- Verujem da su pred nama brojni izazovi, ali da je za Srbiju najvažnije da ima dobre odnose u regionu. Na kraju, želim da kažem veliko hvala građanima Srbije. Da im kažem da sam beskrajno ponosan i beskrajno srećan, a trudim se da sakrijem suze radosnice. Hoću da se zahvalim porodici, svima, svim ljudima i saradnicima koji su istrpeli kampanju koja je bila beskrajno čista. Što nikoga nismo blatili. I kako god, i u gradu ima mnogo opcija koje se pružaju. Ovako ili onako i tu će SNS biti najjači i deo buduće gradske vlade. Mi smo već obradili preko 85 psoto biračkih mesta i za parlamentarne i predsedničke izbore. Mi to radimo vrlo precizno, kod nas nema greške. Želim da čestitam svim protivnicima, da im čestitam na dobrim rezultatima. 

- Što se Srbije tiče ne možete da mi pronađete ni jednu lošu, tešku reč. Jedino što su mi u Hrvatskoj radili jesu stotine i stotine vesti svakog dana protiv mene. Ja to razumem, nikome ne odgovara jaka Srbija, a biće još jača. Ja ću se truditi da imamo što bolje odnose sa Hrvatskom.

Foto: printscreen

Žaklina Tatalović sa N1 postavila je pitanje Aleksandru Vučiću - RIK je večeras otišao, povukao se, da li je Srbija večeras pokazala da nema instituciju? Na kampanji ste izlazili iz frižidera, ko vas je na to nagovorio s obzirom da neki ljudi u Srbiji sklapaju kraj sa kraja, da li vas je sramota što izlazite iz frižidera?

- Što se tiče prvog pitanja, to ste mi već postavljali. Niko drugi vam nije rekao da je rezultat sdrugačiji, RIK ima 96 sati vremena. zašto se njima ne žuri, zašto gospoda neće da radi do ponoći, ne znamo. Svaki put na svim izborima se to dešava. Ja učestvujem od 1993. i uvek je ovako bilo. Moraće da bude sve u skladu sa zakonom. Što se tiče drugog pitanja, nagovorili su me, i bilo je pametno što sam prihvatio. I taj frižider je doprineo da neko osovji 60 posto glasova. U sledećem mandatu da sovjite znatno više glasova i znatno veći procenat, u drugom mandatu niko nikada nije ostvario. Pomenuli ste Vranje, tu sam, ukoliko se nevaram, osvojio ko 70 odsto glasova. U tom Vranju doveli smo autopput, uradili deo bolnice, gradimo gradski stadion, uradili stanove za bezbednjake,  celu Vranjsku banju obnavljamo, tamo sam dobio 85 odsto glasova. Vi meni da pokvarite raspoloženje večeras nema šanse, zato se oraspoloćžite, osmehnite se sigurna ruka vas vodi kroz istoriju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ana

pre 2 godine

Volja naroda i ujedinjenje gradjana je donelo jednu veliku pobedu. Pobedu Srbije. Pobedu Aleksandra Vucica.

Ja

pre 2 godine

SNS je osvojio manje glasova nego na proslim izborima a tada je Sapic izasao zasebno, tako da su rezultati za SNS dosta losi. Vucic je ostvario na predsednickim izborima odlican rezultat.

Mina

pre 2 godine

Velika stvar se dogodila za Srbiju. Gradjsni su se ujedinili za buducnost, mir, stabilnost, za vedru buducnost nase dece. Aleksandar Vucic je postigao sto niko nije do sada ali zato sto je i radio i gradio za Srbiju kao niko do sada

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija