• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. DOBROMIROVIĆ

26.04.2022

07:00

POTPREDSEDNICA ĐILASOVE STRANKE ŽESTOKO OPTUŽUJE! Marinika: Ponoš nas je sve slagao!

Tanjug

Politika

POTPREDSEDNICA ĐILASOVE STRANKE ŽESTOKO OPTUŽUJE! Marinika: Ponoš nas je sve slagao!

Podeli vest

Pre izbora nam je obećao da neće praviti svoju stranku, ali sada je promenio mišljenje * SSP je podnela najveći teret Ponoševe kampanje, a on bi sad sve da uzme samo za sebe, kaže Marinika Tepić

Zdravko Ponoš je svima nama pred izbore, na kojima smo ga kandidovali za predsednika države, čvrsto obećao da neće formirati svoju partiju, ali slagao nas je, predomislio se, pa sada najavljuje osnivanje nove političke organizacije.

Ovo kaže Marinika Tepić, potpredsednica Đilasove SSP. Tepićeva navodi da nije iznenađena Ponoševim preokretom, uprkos tome što je njena stranka, kako kaže, podnela najveći teret generalove kandidature.

Đilasova skrivalica

Ponoš će nastaviti da zamajava javnost. Bio je Đilasova skrivalica, a sada ko zna...
Dejan Vuk Stanković

Rat u najavi

Ponoš je, objašnjava Marinika, iskoristio SSP i sada planira da ode svojim putem sa sve izbornim rezultatom koji ne pripada samo njemu.

- Zdravko Ponoš je pred izbore, na kojima je bio kandidat ujedinjene opozicije, rekao da nakon izbora neće formirati svoju političku organizaciju, čvrsto nam je to obećao. Ali sada je odjednom promenio mišljenje. Iskreno, ja lično time nisam iznenađena... Inače, najveći teret kampanje Zdravka Ponoša, osim njega samog, iznela je Stranka slobode i pravde. Kada to kažem, mislim na prikupljanje potpisa, na podršku u kampanji, na infrastrukturu, ali mislim i na udarce koje smo trpeli i na to što smo nominovali i podržali njegovu kandidaturu i onda kada ga drugi iz opozicije nisu hteli - rekla je Tepićeva.

Jeremić je neodgovoran, ruši savez u parlamentu

Marinika Tepić indirektno je poručila da SSP više neće sarađivati sa Vukom Jeremićem, koga je optužila za rušenje koalicije jer je najavio da će u Skupštini Srbiji imati svoj poslanički klub.

- Bilo bi neozbiljno da sada govorim šta će biti kada bude... Poslednja događanja pokazala su da ne postoji problem nedostatka dijaloga samo na relaciji vlast-opozicija već i unutar opozicije. Nismo se vodili ličnim interesima u borbi za bolju Srbiju, ali u ostvarenju tog cilja sujetama i podmetanjima nema mesta. Za svakoga ko je ozbiljan, odgovoran i iskren, vrata SSP su otvorena. Naravno, svedoci smo neodgovornih izjava pojedinih političkih aktera, ali to govori mnogo o njima samima... Do završetka ovog izbornog procesa postoje 'Ujedinjeni za pobedu', ali određene političke stranke već su najavile formiranje svojih poslaničkih klubova - istakla je Tepićeva.

I dok se Zdravko Ponoš nije oglašavao ovim povodom, politički analitičar Dejan Vuk Stanković kaže da se opoziciona tragikomedija nastavlja.

Foto: Beta

Zdravko Ponoš

- Narodski rečeno, Ponoš ne zna više gde udara. On je dobio neke glasove, ali sad ne zna ni sam šta hoće. Ako pravi stranku, moraće da okupi ljude i krene po Srbiji da predstavlja program i neke nove ljude. Ali niko ne može ni da nasluti šta bi on to ponudio novo, drugačije i bolje od Đilasa i Jeremića. Nije on nikakvo novo lice, niti je neka perspektivna figura, ali nastaviće da zamajava javnost. I do sada ništa drugo nije radio. Bio je Đilasova skrivalica, a od sada, pa ko zna šta će sada biti... - ističe Stanković.

Moj ugao

ALEKSANDAR MARKOVIĆ, POSLANIK SNS

Svedoci smo najrazličitijih međusobnih optužbi bivših saboraca iz tzv. ujedinjene opozicije. To samo govori da oni nikada nisu imali ništa zajedničko, već ih je spajala mržnja prema Vučiću i SNS. Verujem u ono što govore jedni o drugima, ali im zameram što to nisu pričali pre izbora.

Lažni savez

Politički analitičar Ognjen Karanović, saradnik Centra za društvenu stabilnost, kaže da je sve ovo na neki način priznanje da opozicija uopšte nije bila iskrena prema biračima.

- Marinikina izjava samo govori o dubini propasti opozicije na prethodnim izborima. Ispostavilo se da je koalicija koju su Đilas i Jeremić pravili bila sazdana na osnovama trulog kompromisa, pa je satrulila i pre nego što je zaista i zaživela. Zaklinjali su se u svog NATO kandidata za predsednika, kao i on u njih, a sasvim je jasno da su samo lagali i jedni druge i birače. Najpoštenije bi bilo da svi oni što pre odu u trajnu političku penziju - zaključuje Karanović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Žigolo

pre 2 godine

"Ponoš je, objašnjava Marinika, iskoristio SSP" Nije tačno, Marinika, kao i uvek, opet laže ... SSP je iskoristio Ponoša, jer su ga oni nagovorili da napusti Jeremića sa kojim je bio i koji ga je debelo plaćao 10 godina, da bi bio Đilasov kandidat za predsednika države i pored činjenice da njega osim SSP niko nije podržavao, čak su svi bili otvoreno protiv. Ako je Đilas to uradio, a jeste, onda je i normalno da on snosi troškove kampanje jer to i jeste bila njegova kampanja. To što je politički diletant pa ne ume da proceni ljude i donese prave odluke niko mu nije kriv.

patriot

pre 2 godine

Rešenje je jednostavno: Zdravko Ponoš nije rođen u Srbiji, oduzet mu srpske Isprave i vrat ga nazad odakle je došo, dakle u Hrvatsku. On i nije nikada mislio dobro narodima u Srbiji. Jednostavno: MARŠ NAPOLJE!

TV

Demoralizovali su Evroviziju, a sad hoće da "preuzmu" i Olimpijske igre! Grad svetlosti postao je grad tame! (VIDEO)
Live TV

Demoralizovali su Evroviziju, a sad hoće da "preuzmu" i Olimpijske igre! Grad svetlosti postao je grad tame! (VIDEO)

Sinoć su otvorene Olimpijske igre u Parizu. Spektakl prilikom otvaranja izazvao je burne reakcije. Da li je ono bila promocija jednakosti kako tvrde organizatori, ili nešto drugo? Na ovu, ali i sve druge važne svetske teme govorili su gosti emisije "Rat uživo", Dragoslav Rabrenović ispred Instituta ta nacionalnu strategiju i stručnjak za strategijski menadžment.

27.07.2024

22:05

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

Mesečni horoskop za avgust! Retrogradni Merkur će nas dovesti do ludila - 4 znaka neka se spreme za kosmički cunami
HAOS

Mesečni horoskop za avgust! Retrogradni Merkur će nas dovesti do ludila - 4 znaka neka se spreme za kosmički cunami

Na nebu su retrogradni Saturn, Neptun, a uskoro će im se pridružiti i Merkur (5. avgust), tako da je pred nama konfuzan mesec u kojem lako možemo da se prevarimo u proceni. Mars je u Blizancima do 5. septembra, tako da ćemo biti svedoci brzih reakcija, ishitrenih poteza i učestalih rasprava. Retrogradni Merkur krenuće u Lavu i vratiće se u Devicu, tako da će imati negativno dejstvo na sve znakove, a naročito za Device, Ribe, Blizance i Strelčeve.

28.07.2024

06:40

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija