• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

06.05.2022

12:53

Vučić i Bramerc o saradnji, ratnim zločinima i nestalima!

instagram/buducnostsrbijeav

Politika

Vučić i Bramerc o saradnji, ratnim zločinima i nestalima!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa glavnim tužiocem Mehanizma za međunarodne krivične tribunale Seržom Bramercom, koji boravi u Beogradu u okviru priprema za podnošenje predstojećeg izveštaja Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija

Na sastanku je razmatrana saradnja između Mehanizma i Srbije, primena nacionalne strategije za kažnjavanje ratnih zločina, pravosudna saradnja zemalja regiona u relevantnim predmetima, kao i pitanja pronalaženja nestalih osoba.

Sagovornici su ocenili da je saradnja Srbije sa Mehanizmom za međunarodne krivične tribunale dobra i da se odvija u kontinuitetu uz zalaganje obe strane, te da su zajednički programi u vidu obuka i drugih vidova podrške bili od pomoći u primeni Strategije za ratne zločine u Republici Srbiji.

Predsednik Vučić je ponovio da će Srbija, uprkos neslaganju oko nekih pitanja, nastaviti da se odnosi prema ovoj saradnji na ozbiljan i odgovoran način, uz akcenat na unapređenju regionalne pravosudne saradnje, budući da je naša zemlja iskreno posvećena tome da i na ovaj način doprinese pomirenju u regionu.



Bramerc je pozdravio ulogu Srbije po pitanju regionalnih napora u oblasti kažnjavanja ratnih zločina, ocenivši da je naša zemlja bila izuzetno transparentna u pogledu razmene optužnica i informacija o istragama, što je umnogome doprinelo bržem procesuiranju pojedinih predmeta.

Vučić je sa Bramercom razmenio mišljenja i o mogućnostima za ulaganje dodatnih napora kako bi se pitanje nestalih osoba što pre rešilo, čime bi se u određenoj meri rasteretili regionalni odnosi.

Predsednik je posebno naglasio da Srbija od samog početka ovo pitanje shvata izuzetno ozbiljno, što je i pokazala nizom aktivnosti, a što očekuje i od drugih strana, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika republike.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Goga

pre 2 godine

Ruska posla, ruska salata! U svemu su umešani Rusi. Od masakra, hakerskih upada, lažnih pregovora, lažne Video-montaže, silovanja, otrovanja po celom svetu, špijuniranje decenijama do genocida. To oduvek je Rusija radila. Stiglo kraj Ruske ere i Putinizma...

Dragan

pre 2 godine

Verovatno je dosao da izvesti o sudjenju za zutu kucu i trgovini organima...

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Milovan Drecun: "Terorista nije delovao sam, otkrivene su njegove veze"
Hronika

Milovan Drecun: "Terorista nije delovao sam, otkrivene su njegove veze"

Terorista koji je u subotu ranio pripadnika Žandarmerije ispred Ambasade Izraela u Beogradu, prema oceni predsednika Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Milovana Drecuna, nije delovao sam, jer su otkrivene njegove konekcije sa drugim verskim konvertitima koji su pripadnici iste organizacije.

01.07.2024

12:11

Sport

Planeta

(VIDEO) Razvalilo je Evropu, sada juri ka Srbiji! Ima mrtvih, gnev prirode se obrušio na Švajcarsku, Nemačku, Italiju...
KATAKLIZMA

(VIDEO) Razvalilo je Evropu, sada juri ka Srbiji! Ima mrtvih, gnev prirode se obrušio na Švajcarsku, Nemačku, Italiju...

U snažnom nevremenu za vikend, koje je pogodilo Švajcarsku, Francusku, Nemačku i Italiju poginulo je najmanje pet ljudi, objavile su lokalne vlasti. Nevreme ide ka Srbiji, a Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje na grmljavinske nepogode sa velikom količinom padavina, gradom i olujnim vetrom koje se očekuju već večeras i u toku noći.

01.07.2024

11:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija