• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

13.09.2022

16:47

BRNABIĆ: Srbija se dokazala kao organizator velikih manifestacija

Tanjug/Sava Radovanović

Politika

BRNABIĆ: Srbija se dokazala kao organizator velikih manifestacija

Podeli vest

Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je danas sa predstavnicima Misije delegacije Međunarodnog biroa za izložbe, koja boravi u našoj zemlji kako bi procenila izvodljivost održavanja specijalizovane izložbe EXPO 2027, za koju je Srbija podnela kandidaturu

Brnabić je ocenila da održavanje međunarodnih manifestacija, kao što je EXPO 2027 predstavlja jedinstvenu priliku za promociju privrednih, turističkih i kulturnih potencijala naše zemlje.

Ona je istakla da je Srbija dokazala da poseduje sposobnost, organizacione i stručne kapacitete za održavanje najvećih međunarodnih događaja, podsetivši na nedavno održan prvi međunarodni sajam vina u okviru Inicijative Otvoreni Balkan koji je okupio predstavnike iz oko 40 zemalja, ali i obeležavanje 60. godišnjice Pokreta nesvrstanih u Beogradu prošle godine.

Srbija se, kako je navela, poslednjih godina dokazala i kao uspešan domaćin i organizator brojnih kulturno-umetničkih i sportskih događaja.

Istakla je da naša zemlja redovno učestvuje na svetskim i specijalizovanim izložbama i da je, takođe, imala i sopstveni paviljon na svetskoj izložbi EXPO 2020 u Dubajiu.

Rečeno je da se ulaganjem i izdvajanjem sredstava za različite infrastrukturne projekte poslednjih godina Srbija pokazala kao lider u regionu za održavanje velikih manifestacija.

Predstavnici Misije pohvalili su Srbiju za kandidaturu spremnost da organizuje ovako veliki događaj koji bi značajno uticao i na promociju zemlje domaćina na svetskom nivou.

Srbija je zvanično zemlja kandidat za organizaciju izložbe EXPO 2027 koja će biti održana između 15. maja i 15 avgusta 2027. godine, a za koju su kandidaturu predale i Minesota, Tajland, Španija i Argentina.

O izboru zemlje domaćina odlučivaće Međunarodni biro za izložbe.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Velika Britanija juri ka građanskom ratu! London za nerede krivi Ilona Maska?! (VIDEO)
Live TV

Velika Britanija juri ka građanskom ratu! London za nerede krivi Ilona Maska?! (VIDEO)

Sukob između američkog multimilijardera Elona Maska i britanskog premijera Sira Keira Starmera se nastavlja. Svađa je izbila nakon što je najbogatiji čovek na svetu, komentarišući nerede koji su zahvatili zemlju, utvrdio da Velika Britanija ide prema građanskom ratu. O tome u Info jutru govorio je gost Mihajlo Rabrenović, stručnjak za strategijski menadžment.

07.08.2024

12:36

Hronika

Potresne reči sestre ubijenog harmonikaša: Ubicu moga brata stići će moje suze, a Bog će da mu presudi
revolt

Potresne reči sestre ubijenog harmonikaša: Ubicu moga brata stići će moje suze, a Bog će da mu presudi

- Razočarana sam što je svirepom ubici moga brata smanjena kazna. Nadala sam se da će nakon žalbe tužilaštva taj čovek biti osuđen na strožu kaznu a nisam ni pomišljala da mu može biti umanjena. Smatram da se takvim odlukama šalje loša poruka zločincima da mogu da ubiju koga žele jer će iza rešetaka provesti koju godinu a njihove žrtve iz groba nikada izaći neće!

07.08.2024

15:09

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Drama na Bliskom istoku! Ubijen komandant Hezbolaha!
Planeta

Drama na Bliskom istoku! Ubijen komandant Hezbolaha!

Komandant Hezbolaha Hasan Fareš Ješi, koji je bio odgovoran za napad protivtenkovskim vođenim raketama na sever Izraela, ubijen je danas u izraelskom napadu dronom na grad Džuaja u Libanu, saopštio je IDF, javlja Tajms of Izrael.

07.08.2024

15:56 >> 16:05

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija