• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

09.03.2023

19:58

SKANDALOZNA ODLUKA U SLUČAJU RANJAVANJA SRBA NA BADNJI DAN! Tužilaštvo planira da oslobodi albanskog teroristu

Kosovo onlajn

Politika

SKANDALOZNA ODLUKA U SLUČAJU RANJAVANJA SRBA NA BADNJI DAN! Tužilaštvo planira da oslobodi albanskog teroristu

Podeli vest

Pripadnika KBS Azema Kurtaja, koji je na Badnji dan u Gotovuši ranio dva srpska mladića Stefana Stojanovića (11) i Miloša Stojanovića (21), kosovsko tužilaštvo tereti za upotrebu vatrenog oružja i izazivanje opšte opasnosti, što Miloš Delević koji zastupa ranjene mladiće smatra skandaloznim.

Advokat Delević za Kosovo onlajn kaže da takvom odlukom pravda ne može da bude zadovoljena.

- Danas je odloženo prvo saslušanje u slučaju Azema Kurtaja koji je na Badnji dan ranio dva srpska mladića. Kvalifikacija državnog tužioca je blago rečeno skandalozna u ovom predmetu jer Kurtaj odgovara za dva dela, izazivanje opšte opasnosti i upotreba vatrenog oružja. Za ova dva dela po praksi sudova na Kosovu se ne daje efektivna kazna zatvora. Mi danas nismo dobili prevod optužnice pa je iz tog razloga suđenje odloženo za 16. mart - rekao nam je Delević.

Podsetimo, dva srpska mladića su ranjena u Gotovuši kada su se iz seče badnjaka vraćali svojim kućama. Na njih je iz vozila pucao Azem Kurtaj koji je ranio oba mladića. Jedan je ranjen u šaku dok je drugi zadobio prostrelnu ranu ramena.

Kurtaj je pobegao sa lica mesta, a kasnije je uhapšen.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Zagor

pre 1 godinu

Nema provociranja albanaca,tri prsta i ostale budalaštine....albanac odgovara odmah trostruko!!!! Zato srbi imaju paničan strah od albanaca....opravdano. Ako se srbi qrče svuda i prave probleme....na Kosovu neće!!!

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija