• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug, Informer.rs

29.03.2023

11:40

PREDSEDNICA GRČKE ZAVRŠILA POSETU SRBIJI! Sa beogradskog aerodroma Katerinu Sakelaropulu ispratio ministar Dačić (FOTO)

Tanjug

Politika

PREDSEDNICA GRČKE ZAVRŠILA POSETU SRBIJI! Sa beogradskog aerodroma Katerinu Sakelaropulu ispratio ministar Dačić (FOTO)

Podeli vest

Predsdnica Grčke Katerinu Sakelaropulu završila je danas trodnevnu posetu Srbiji, a sa beogradskog aerodroma ispratio je prvi potredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić juče je ugostio Sakelaropulu i tom prilikom istakao da Srbija Grčku doživljava kao istinskog i iskrenog prijatelja, a da u svim oblastima saradnje i trgovinske razmene može još mnogo koraka da se napravi.

On je rekao da su Srbija i Grčka potvrdile privrženost i podršku principima rezolucija UN i teritorijalnog integriteta.

Predsednica Grčke izjavila je da stav Grčke o Kosovu i Metohiji ostaje nepromenjiv i stabilani i da Grčka dosledno primenjuje konstruktivnu politiku čiji je cilj da obezbedi mir i stabilnost na Zapadnom Balkanu.

Predsednica Grčke se tokom zvanične posete sastala i sa predsednikom skupštine Vladimirom Orlićem, a održan je i plenarni sastanak delegacija dve zemlje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija