• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

05.04.2023

09:18

(FOTO) OD ITALIJE, PREKO ŠPANIJE, DO AMERIKE I KANADE! Podrška Vučićeviću stiže iz svih krajeva sveta, pa čak i iz EKVATORIJALNE GVINEJE!

Informer

Politika

(FOTO) OD ITALIJE, PREKO ŠPANIJE, DO AMERIKE I KANADE! Podrška Vučićeviću stiže iz svih krajeva sveta, pa čak i iz EKVATORIJALNE GVINEJE!

Podeli vest

Onlajn peticiju, koju je pokrenula redakcija Informera, sa ciljem da uvreda više ne bude krivično delo i da se više nikad u Srbiji ne ponovi da jedan novinar ode u zatvor zbog izgovorene ili napisane reči, tokom prvog dana potpisalo je više od 17.000 građana!

Među tim potpisnicima, koji sada ima tačno 17.462, su političari, javne ličnosti, kolege novinari i građani. 

Podrška Draganu J. Vučićeviću stiže sa svih krajeva sveta. 

Tako su se među potpisnicima peticiji našli stanovnici Švedske, Norveške, Finske, Španije, Italije, SAD, Kanade, Ekvatorijalne Gvineje, Švajcarske, Austrije, BiH, Severne Makedonije, Mađarske, Nemačke, Hrvatske, Australije, Belgije...

- Potpisujem ovu peticiju zato što mislim da je Draganu Vučićeviću izrečena maksimalna kazna, a da je u sve upletena i politika - napisao je potpisnik peticije Željko Kesar iz Bronksa iz Amerike.

Foto: Printscreen

Podrška iz Švedske

Peticiju za dekriminalizaciju uvrede podržali su svojim potpisom ministri Ivica Dačić, Siniša Mali, Miloš Vučević, Goran Vesić, predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić, političari Vladanka Malović, Sandra Božić, Miloš Terzić, Nebojša Bakarec, Danijela Vujičić, Krsto Janjušević, Zoran Đorđević, Darko Glišić, Milenko Jovanov, Veroljub Arsić, Lav Pajkić, Aleksandar Antić, Igor Bečić, Biljana Pantić Pilja... 

Foto: Printscreen

Podrška iz Španije

Našu peticiju i zahtev Dragana J. Vučićevića da uvreda više ne bude krivično delo potpisale su i kolege novinari: Ivana Vučićević, Dejan Vukelić, Dragana Milovanović, Duško Vukajlović, Vasilije Papović, Goran Gmitrić, Dragan Karadžić, Milan Babović, Predrag Jeremić, Darko Zlojutro, Predrag Sarapa, Ištvan Kaić, Milan Lađević, Nemanja Velikić... Potpis za dekriminalizaciju klevete podržao je i politički analitičar Dejan Vuk Stanković.

Foto: Printscreen

Podrška iz Finske

NAŠU PETICIJU MOŽETE POTPISATI OVDE.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
TT

pre 1 godinu

Rezimskog takozvanog novinara treba u rudnik, da kopa do kraja zivota!

pax_orion

pre 1 godinu

A gdje je kod vas sloboda govora??????????? dajte pustite komentare od svakoga a ne samo one koji odgovaraju diktatoru vučiću. sloboda govora je sloboda komentara bez moderatora.

Sini

pre 1 godinu

Oooooooo majko bozija. Odes na robiju i neko satro pise da izades....pa sta ce nam onda sudovi, zakoni i pravda. Pa dosta je bilo naslova i laganja naroda. Treba produziti zatvor i ugasiti novine skroz.

Murto

pre 1 godinu

Ima podršku i od cele eskimske zajednice.Može kod nas kad god hoće i da sedne na svaki zamrznuti k...c

Ceca

pre 1 godinu

I sta bi? Ne smete da kazete da je gazda izasao iz zatvora jer je platio kaznu. Citavih dan i po bio u zatvoru. Bas mu tesko palo. Smejurija

Milan010

pre 1 godinu

Jedite bre govna, jebo vas taj ljigavi imbecil sa anusom umesto usta po sred usrane guzice. Za to govno niko normalan ne bi potpisao ništa, nego ste zamolili Vođu da botovi glume potpisnike peticije. Doći će dan, vi "novinari" ćete odgovarati za ovakve stvari koje ste radili, neće tada biti Vođa tu da vas brani, idete svi iz ove septičke jame zvane Informer direktno u ćorku, da okajete grehe kojih imate za izvoz. Majmunčine ogavne i nepismene. Imbecil govnojeVučićević sutra izlazi jer je platio kaznu, ali ćete svakako od toga praviti reality kao da je doživeo stradanje Isusovo. Jebem vam rod i porod u pičku krvavu koja vas je takve nakazne izbacila.

Ratko

pre 1 godinu

SMENITI KOMPLETNO SUDSTVO I ODUZETI IM LICENCE ZA RAD ,KRAJ .DALJE NEMA

Plecko

pre 1 godinu

Pusi ga smradu, preko norveake, nemacke, austrije i kanade. Konju i gnjido, ološ i drkotino.

ZBOG ISTINE U ZATVORU! Sofija Ljubičić, najstarija članica UNS-a podržala Dragana J. Vučićevića: Velika je sramota što oba udruženja ne štite intrese novinara!
Politika

ZBOG ISTINE U ZATVORU! Sofija Ljubičić, najstarija članica UNS-a podržala Dragana J. Vučićevića: Velika je sramota što oba udruženja ne štite intrese novinara!

Podršku Draganu J. Vučićeviću u borbi za pravo i pravdu koju glavni i odgovorni urednik Informera danima vodi zbog sramne presude kojom je osuđen na šest meseci zatvorske kazne zbog verbalnog delikta, dala je i najstarija članica UNS-a Sofija Ljubičić koja je u ovom udruženju od 1976. godine.

04.04.2023

21:51

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Samo danas besplatan ulaz na bazene!
Kuća časti

Samo danas besplatan ulaz na bazene!

Kupališna sezona na bazenima kragujevačkog Sportsko-privrednog društva Radnički d.o.o. zvanično će biti otvorena u četvrtak 20. juna, a svi posetioci bazena prvog dana imaće besplatan ulaz i mogućnost besplatnog korišćenja suncobrana i ležaljki.

20.06.2024

07:50