• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

17.05.2023

12:59 >> 13:00

DRECUN UPOZORAVA: Albanci miniraju dijalog kako bi naterali Beograd da odustane od ZSO!

Tanjug

Politika

DRECUN UPOZORAVA: Albanci miniraju dijalog kako bi naterali Beograd da odustane od ZSO!

Podeli vest

Predsednik skupštinskog Odbora za KiM Milovan Drecun izjavio je da je cilj da se destabilizacijom dijaloga izvrši pritisak na Beograd da prizna lažnu državu "Kosovo" i da se odrekne Zajednice srpskih opština (ZSO), onako kako je ona definisana Briselskim sporazumom!


Drecun je istakao da se radi o dobro isplaniranoj destabilizaciji dijaloga i da u tome Priština ima prodršku bar nekih zemalja Kvinte.

- Da će sve krenuti da se razvija u krajnje negativnom pravcu videlo se već posle onog sastanka u Ohridu, kada nisu uspeli da nateraju Aleksandara Vučića da prihvati predlog sporazuma EU i dve ključne tačke koje bi bile de fakto priznanje lažne države Kosovo i njenog članstva u međunarodnim organizacijama - navodi Drecun.

On ističe da je još tada bilo jasno da će se zauzeti potpuno drugačija pozicija prema Beogradu i da će Priština biti nagrađivana za miniranje dijaloga.

- S jedne strane, treba izaći iz forme dosadašnjeg dijaloga, jer to nisu bili razgovori između dve države već između Beograda i Prištine, a ovaj predlog EU Kosovo tretira kao državu i time izlazi iz statusno neutralne forme razgovora. Drugi cilj je da se Beograd natera da ponovo pregovara o ZSO, da se odrekne Briselskih sporazuma, posebno onih iz 2013. i 2015, i da se onda ponovo pregovara - upozorava Drecun.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mark

pre 1 godinu

Dosta o mitu, reci sta ti zelis?!!! Za srbe A republika srpska za srbe na Kosovo nikada.

sledeća vest

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija