• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

30.05.2023

14:43

NAŠA DIJASPORA POSEDUJE OGROMNO ZNANJE, VEŠTINE I RESURSE! Ministar Milićević danas u Banjaluci sa ministrom Klokićem

Informer

Politika

NAŠA DIJASPORA POSEDUJE OGROMNO ZNANJE, VEŠTINE I RESURSE! Ministar Milićević danas u Banjaluci sa ministrom Klokićem

Podeli vest

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije Đorđe Milićević, zadužen za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa s dijasporom, sastao se danas u Banjaluci sa ministrom za evropske integracije i međunarodnu saradnju u Vladi Republike Srpske Zlatanom Кlokićem.

Dvojica ministara razmenila su iskustva u oblasti odnosa sa dijasporom i izrazili spremnost za buduće zajedničke aktivnosti u projektima koji se tiču saradnje sa dijasporom.


-Srbija i Republika Srpska su jake samo kad su jedinstvene. I ovaj naš današnji sastanak i spremnost da sarađujemo u oblasti kojom se bavimo pokazuje naše jedinstvo i opredeljenost da se zajedno borimo za jačanje naših odnosa, ali i napredak i jedinstvo naših sunarodnika bez obzira gde žive – istakao je Milićević.

Milićević je naglasio  da postoji veliki potencijal za saradnju u oblastima obrazovanja, kulture, preduzetništva i investicija. 

-Naša dijaspora poseduje ogromno znanje, veštine i resurse koje možemo iskoristiti za prosperitet naših zemalja. Stoga, zajednički rad na stvaranju povoljnog poslovnog okruženja, olakšavanje povratka naših građana iz dijaspore i pružanje podrške njihovim investicijama mogu imati značajan uticaj na naš razvoj. Verujemo da je naša saradnja ključna za budući razvoj i jačanje veza naše dijaspore i sa Srbijom i sa Republikom Srpskom. Spremni smo da zajedno radimo na ostvarenju naših ciljeva i da našim građanima pružimo bolju budućnost. 

Ministar Đorđe Milićević u Banjaluci je održao i neformalni sastanak sa Petrom Đokićem, ministrom energetike i rudarstva u Vladi Republike Srpske.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija