• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kosovo online

17.08.2023

10:20

Nova kuća za desetočlanu porodicu Maksimović u Kosovskoj Kamenici, sredstva obezbedila Kancelarija za KiM

Kosovo online

Politika

Nova kuća za desetočlanu porodicu Maksimović u Kosovskoj Kamenici, sredstva obezbedila Kancelarija za KiM

Podeli vest

Kancelarija za Kosovo i Metohiju obezbedila je sredstva za novu kuću desetočlanoj porodici Maksimović iz zaseoka Ručevica, u blizini sela Ajnovce, u opštini Kosovska Kamenica, a iz kuće stare više od 100 godina u novu preselili su i troje male dece uzrasta od devet, sedam i četiri godine.

Kako je saopšteno iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju u trošnoj, staroj kući do sada su živele tri generacije te socijalno ugrožene porodice.

Pomoćnica direktora Kancelarije za KiM za infrastrukturne projekte Jelena Stojković izjavila je da je veoma ponosna na taj projekat, pre svega iz razloga što će mališani porodice Maksimović odrastati u zdravijim uslovima.

Takođe, Stojković je naglasila da su aktivnosti na poboljšanju uslova života srpskog naroda na teritoriji Kosova i Metohije, posebno stambeno zbrinjavanje, jedan od priorita Kancelarije za KiM. 

"Tu smo da pomažemo našem narodu u svim srpskim sredinama na KiM, kroz gradnju novih i adaptaciju postojećih stambenih objekata, ili kroz dodelu građevinskog materijala, kako bi naši ljudi na Kosovu i Metohiji imali uslove za ostanak i održivi  opstanak na svojim ognjištima", istakla je Stojković.  

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Keba zbog alimentacije završio na sudu u Strazburu! Ljiljana Jevremović: Rekao mi je da neće da leči bolesno dete! (VIDEO)
Live TV

Keba zbog alimentacije završio na sudu u Strazburu! Ljiljana Jevremović: Rekao mi je da neće da leči bolesno dete! (VIDEO)

Dragan Kojić Keba je imao sudski spor za utvrđivanje očinstva njegovog deteta, koje nije hteo da prizna. Taj incident pokreće pitanje o alimentaciji i svim sudskim procesima o starateljstvu, a na to su odgovorile su gošće Vikend info jutra, Ljiljana Jevremović, tekstopisac, advokat Tamara Nemčev Džinić i socijalna radnica Biserka Jakovljević.

01.09.2024

13:08

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija