• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

01.11.2023

11:57

Kamenovana srpska škola u Kosovskoj Kamenici!

Beta

Politika

Kamenovana srpska škola u Kosovskoj Kamenici!

Podeli vest

Albanski izgrednici kamenovali su sinoć oko 21 čas srpsku školu u Kosovskoj Kamenici. U toj zgradi nalaze se tri obrazovne srpske institucije i to Osnovna škola „Desanka Maksimović“, srednja Tehnička škola i Gimnazija. U trenutku incidenta nije bilo učenika, ali je i ovaj incident uznemirio roditelje i njihovu decu, saopštila je Kancelarija za KiM.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju je navela da su prema rečima očevidaca, škole kamenovane od strane albanskih mladića koji su noć pre toga na ogradu škole kačili zastave neprimerenog sadržaja.

- Očigledno se na Kosovu i Metohiji stvara klima u kojoj Srbi više nisu bezbedni ni u školama, ni u domovima zdravlja, ni u svojim kućama, ni u crkvama, jer nema srpskog objekta koji nije opljačkan, kamenovan, pretresan, obijan, paljen - navedeno je u saopštenju.

Ovaj incident svedoči da se talas nasilja i pritisaka prema srpskom narodu koji generišu i pokreću vlasti u Prištini oslikava i prenosi i na najmlađe generacije. Time se stvara atmosfera u kojoj je čak i poželjno i pogodno napadati Srbe i kamenovati ih i da za to niko neće odgovarati, dodala je Kancelarija za KiM.

- Umesto mirnog suživota i razvijanja međusobne tolerancije, poštovanja i različitosti, prištinski političari na čelu sa Aljbinom Kurtijem svakodnevno politikom terora i zapaljivim antisrpskim izjavama stvaraju atmosferu u kojoj je legitimno napadati Srbe, u kojoj kada pripadnik tzv. KBS puca u srpsku decu bude pušten na slobodu i u kojoj niko ne odgovara za upucavanje Srba, za prebijanje srpskih tinejdžera Dare i Kristijana, za preorana srpska groblja i kosti. U toj i takvoj klimi, međunarodna zajednica je samo nemi posmatrač porasta etnički motivisanog nasilja prema srpskom narodu, umesto da se jasno i javno odredi prema takvim postupcima i preduzme korake u zaštiti Srba na koje je obavezna prema svom mandatu - zaključuje se u saopštenju.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Keba zbog alimentacije završio na sudu u Strazburu! Ljiljana Jevremović: Rekao mi je da neće da leči bolesno dete! (VIDEO)
Live TV

Keba zbog alimentacije završio na sudu u Strazburu! Ljiljana Jevremović: Rekao mi je da neće da leči bolesno dete! (VIDEO)

Dragan Kojić Keba je imao sudski spor za utvrđivanje očinstva njegovog deteta, koje nije hteo da prizna. Taj incident pokreće pitanje o alimentaciji i svim sudskim procesima o starateljstvu, a na to su odgovorile su gošće Vikend info jutra, Ljiljana Jevremović, tekstopisac, advokat Tamara Nemčev Džinić i socijalna radnica Biserka Jakovljević.

01.09.2024

13:08

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija