• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

23.01.2024

11:03

Brnabić o "izbornim nepravilnostima": I ja sam čula da postoji Jeti, pa to ne znači da stvarno postoji

Zoran Sinko

Politika

Brnabić o "izbornim nepravilnostima": I ja sam čula da postoji Jeti, pa to ne znači da stvarno postoji

Podeli vest

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić rekla je da je sinoćna sednica parlamentarne skupštine Saveta Evrope brojala dvadesetak poslanika, što govori da tema nije naišla na neki odjek.

- Imali smo prilike da svojim očima vidimo kako je izgledala sinoćna sednica i koliko je interesovanje bilo za izbore u Srbiji. Bila je veoma nalik sednici Evropskog parlamenta i nije izazvala ni blizu pažnje koliko je to želela opozicija okupljena oko Dragana Đilasa - rekla je premijerka gostujući na Kuriru.

O tome da je posmatrač Fride na sednici rekao da je obišao sva biračka mesta koja je želeo, ali da iako nigde nije video nepravilnosti, o njima "čuo", Brnabić je izjavila: "I ja sam čula da postoji Jeti, pa to ne znači da on postoji". 

Premijerka je istakla i da je sama sednica prošla bez pominjanja međunarodne istage o kojoj priča Đilasova opozicija.

- Sramotno je da imate domaću opoziciju koja osporava suverenitet svoje zemlje i traži međunarodnu istragu - rekla je premijerka i dodala da opozicija ne može da se pomiri sa svojim porazom, ali to su najavili i pre održavanja samih izbora.

Ona je rekla i da je već 17. decembra uveče, na dan izbora, pobeda sa milion glasova razlike bila je neupitna.

Podsećamo, juče je održana sednica parlamentarne skupštine Saveta Evrope, na kojoj je političar Pjer Alan Fride, koji je i sam bio posmatrač izbora, rekao da on lično nije video nikakve nepravilnosti, ali je čuo od drugih mnogo o tome. Sa druge strane, jutros je poslanik Evropskog parlamenta i izvestilac Evropske unije za Srbiju Vladimir Bilčik izjavio da ne predviđa bilo kakvu međunarodnu istragu izbora u Srbiji.

- Očekujemo da se formiranje institucija odvija u skladu sa izbornim rezultatima, a mislim da je važno da izborne rezultate u potpunosti prihvate sve strane - istakao je Bilčik.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika  Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)
Podkast

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)

"Slobodna Bosna" danima vodi kampanju protiv Srbije i predsednika Vučića. Ipak, najgori su domaći izdajnici koji podržavaju medije iz Bosne, ali i Crne Gore i Hrvatske; a svi imaju jedan cilj: da vide uništenu Srbiju. Na ovu temu u "Info danu" govorili su član GO SNS Branislav Ivković i novinar Darko Zlojutro.

27.07.2024

17:00

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija