• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

24.02.2024

16:06

Oni ne žele samo puko gaženje suvereniteta Srbije! Brnabić: I stranci koji podržavaju opoziciju ne veruju šta od njih dilasovci traže (FOTO)

Tanjug

Politika

Oni ne žele samo puko gaženje suvereniteta Srbije! Brnabić: I stranci koji podržavaju opoziciju ne veruju šta od njih dilasovci traže (FOTO)

Podeli vest

Premijerka Srbije Ana Brnabić komentarisala je zahteve koje Đilasova opozicija ima.

Ona se oglasila na mreži "X" i istakla da oni ne žele samo puko gaženje suvereniteta Srbije, već i već je i de fakto gašenje naših institucija, suspendovanje naših zakona, oduzimanje osnovnih ljudskih prava...

- Kako prolazi vreme od kada je Đilasova opozicija, zdušno podržana od strane Miloša Francuza Jovanovića, počela da traži, zahteva, a sada već i moli za sprovođenje međunarodne istrage o izborima u Srbiji (na kojima su, da podsetim, dobili MILION glasova manje od liste "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane"), polako se kristališe šta bi, za njih, podrazumevala ta istraga, a da bi se njihovoj sreći i željama udovoljilo.

Duboko sam ubeđena da i stranci koji ih podržavaju teško mogu da veruju šta ovi Đilasovi od njih traže i da ni sami ne znaju kako bi takav neki zahtev uputili jednoj nezavisnoj i suverenoj zemlji.

Da se razumemo, sve je jasnije da ovo što opozicija traži od stranaca NIJE SAMO PUKO GAŽENJE SUVERENITETA SRBIJE, već je i de fakto gašenje naših institucija, suspendovanje naših zakona, oduzimanje osnovnih ljudskih prava (na slobodu i privatnost) naših građana i potpuno preuzimanje kontrole u Srbiji od strane stranog faktora.

Preterujem? Nažalost, ne preterujem ni malo.

Pročitajte tekst (ispod) objavljen u nedeljniku "Vreme" o tome kako (prema Đilasovcima) treba da izgleda ta "međunarodna istraga izbora u Sriji" i sve će vam biti jasno.

Sasvim otvoreno, oni od stranaca traže da Srbiju, naš narod i sve naše građane kazne ukoliko ne pristanemo da:

1. Naše Ministarstvo unutrašnjih poslova strancima poslatim u Srbiju u istražno-kaznenu ekspediciju OMOGUĆI PRISTUP SVIM SVOJIM BAZAMA PODATAKA! Ovde govorimo o SVIM bazama podataka MUP-a - i bezbednosno osetljivim, i onim sa svim ličnim podacima naših građana, uključujući i matične brojeve, adrese, prekršaje, informacije o porodici i sl. Koja bi, tačno, zemlja ovo dopustila?

2. Terensku proveru svih podataka! Lepo svi ti stranci, po grupama, sve uz pratnju Đilasa, Marinike, Lazovića, Ćute, Borka Stefanovića, Miloša Jovanovića i ostalih - po kućama, pa da ispituju građane. "Kuc-kuc": kako se zovete i prezivate? Od kad ovde živite? Koliko vas tu živi? A zašto toliko? Pa naredba: svi iz domaćinstva da se pojave odmah, da ih vidimo, prebrojimo i utvrdimo tačni identitet. Zašto ste se preselili? Kada ste se preselili? Član porodice vam je u inostranstvu - zašto ga niste odjavili? A za koga ste glasali (jer sumnja se samo na one koji su glasali za liste koje nose ime Aleksandar Vučić)? 

I tako lepo da im se dozvoli da postroje i ispituju naš narod i uteraju mu "demokratiju" u kosti. Jer tako je tražila, zahtevala, molila Đilas "elita", a Šider, Viola, Picula, Grošelj, Šenah i ekipa - šta će, nego da pristanu. Mada će teško, čak i oni, na ovo pristati.

3. A da bi se ovo realizovalo, neophodno je SUSPENDOVATI naš Zakon o zaštiti podataka o ličnosti - jer sve ovo što traže, suprotno je tom zakonu. No, što bi, u samom tekstu, PROFESORKA PRAVA sa Đilasove liste rekla: "iako podaci o ličnosti treba da se štite, oni nisu apsolutno zaštićeni, ako postoji javni interes koji nalaže da im se pristupi". Ovde javni interes ne postoji, ali postoji Đilasov interes da ponizi Srbiju i sve naše građane jer je izgubio na izborima na kojima su imali 89% članova SVIH biračkih odbora i 5.700 posmatrača!

Ergo, ako pitate ovu profesorku prava, sasvim je OK da mi sve podatke o našim građanima otvorimo za Šidera i Tonina Piculu, da ih oni malo provere terenskim ispitivanjem građana. To je, verovali ili ne, prema dotičnoj profesorki PRAVA, "idealan scenario"!

Ipak, zaključuje profesorka Jerinić, a sa osetnim razočaranjem i sam autor teksta, ovakav scenario je "malo vjerovatan".

Da vam kažem - ne da je malo "vjerovatan" već je APSOLUTNO NEMOGUĆ.

To se u ovoj, ovakvoj Srbiji, NIKADA, baš NIKADA, neće desiti.

Kao što to ne bi dozvolila Nemačka (zamislite da neki stranac dođe u Bundesministerium des Innern und für Heimat - BMI, i traži da im otvore sve svoje podatke, a da posebno podrobno pregledaju lične podatke njihovih građana - e, da sam muva na tom zidu....), ili Italija, Poljska, Velika Britanija, SAD, Francuska... e, tako neće neće ni Srbija. Tuga Srbije je što ima opoziciju koja to traži - zamislite Nemca, koliko god da je opozicija, da tako nešto traži od stranaca za svoju zemlju i svoje građane. Nezamislivo.

Zašto bi mi imali manje poštovanja prema našoj zemlji, našim građanima, njihovim porodicama, našim institucijama? Da ovo uradimo, na ovako nešto pristanemo, to bi bilo jednako ukidanju države. Ko može da suspenduje neki zakon koji je doneo naš parlament, osim samog parlamenta? Ako kažete da mogu stranci, kao što kažu, traže i mole ovi sa Đilasove liste - onda ste suspendovali i samu Narodnu skupštinu, a time i glas naroda, suverenitet pojedinca koji bira svoje predstavnike da odlučuju u njihovo ime. Tu države više nema - ni Skupštine, ni institucija, ni narodne volje. Onda ste manje od protektorata. Onda ste NIŠTA. 

Neće se to desiti, ali je izuzetno važno da ljudi u Srbiji znaju šta je to što opozicija traži i šta predlaže i Evropskom parlamentu i Evropskoj komisiji - napisala je premijerka Brnabić.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija