• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.03.2024

17:24

Zoran Đorđević poslao jasnu poruku: Kosovo i Metohija su vekovima neodvojivi deo srpske istorije, kulture i duše!

Tanja Andric

Politika

Zoran Đorđević poslao jasnu poruku: Kosovo i Metohija su vekovima neodvojivi deo srpske istorije, kulture i duše!

Podeli vest

Direktor "Pošta Srbije" - Zoran Đorđević oglasio se na godišnjicu pogroma nad Srbima na Kosovu i Metohiji, a njegove reči će ostati duboko urezane, s obzirom na to da šalju snažnu poruku i utemeljene su u srž savremene istorije.

Foto: Tanja Andric

 

- Kosovo i Metohija su vekovima neodvojivi deo srpske istorije, kulture i duše. Ova sveta zemlja je oduvek bila srce Srbije, simbol naše nacionalne i verske pripadnosti, utočište našeg identiteta i ponosa. Iako su nam nepravdom i nasiljem pokušali da uskrate deo naše svete zemlje, nikada nećemo prestati da verujemo, da se borimo za naše Kosovo i Metohiju. Srbija je uvek bila spremna da brani svoje teritorijalne integritet i nepokolebljivo se zalaže za očuvanje svetinja na ovim prostorima. Naša vere i osećanja prema Kosovu i Metohiji su duboko ukorenjeni u našoj srpskoj duši i ništa ne može promeniti ta osećanja. Naša ljubav prema Kosovu i Metohiji je večna i neuništiva, ona je naša duhovna veza sa našim precima, naša veza sa našom istorijom i tradicijom. Mi ćemo nastaviti da se borimo za pravdu i istinu, za naše svetinje i našu slobodu, jer sve dok srpski narod diše, Kosovo će biti deo nas. Neka naša vera u povratak naše svete zemlje bude jača od svake prepreke i neka se naša ljubav prema Kosovu i Metohiji širi i raste zajedno sa našom ponosnom istorijom i identitetom. Živela Srbija! Živelo Kosovo i Metohija, večna srpska zemlja - istakao je Đorđević. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija