• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

07.06.2024

10:28

Petković i Arlov: Svesrpski sabor predstavlja potvrdu jedinstva i povezanosti!

Tanjug

Politika

Petković i Arlov: Svesrpski sabor predstavlja potvrdu jedinstva i povezanosti!

Podeli vest

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković i predsednik Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji iz Republike Srpske, Milorad Arlovim istakli su danas značaj održavanja Svesrpskog sabora, zakazanog za subotu 8. juna, i naglasili da on predstavlja potvrdu jedinstva, povezanosti i saradnje srpskog naroda u Republici Srbiji i Republici Srpskoj, ali i svuda gde Srbi žive.

- Naš narod posebno na Kosovu i Metohiji pamti koliko su srpska sabornost i sloga, kroz istoriju bili značajni i koliko su pomogli da iz najtežih situacija i izazova izađemo ojačani - istakao je Petković, navodi se u saopštenju Kancelarije.

On je izrazio zahvalnost i pružio podršku radu Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji, naglasivši da se radi, ne samo o duboko humanim aktivnostima, već o stvaranju neraskidivih veza među Srbima sa KiM i iz Republike Srpske, naročito među decom i omladinom.

Predsednik Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji, Milorad Arlov zahvalio je Petkoviću na podršci, izrazivši očekivanja da će saradnja Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji i Kancelarije za KiM biti nastavljena i u narednom periodu, značajnim inicijativama.

Foto: Tanjug

 

U tom duhu, Arlov je uputio poziv predstavnicima Kancelarije za Kosovo i Metohiju da 22. juna u Bratuncu prisustvuju tradicionalnoj manifestaciji "Spojimo decu Kosova i Metohije i Republike Srpske" koja će ugostiti više stotina mališana sa prostora južne srpske pokrajine. 

On je preneo direktoru Petkoviću da je Odbor iz humanitarnih sredstava u potpunosti izgradio veliki Dnevni centar "Podrži me - 9. januar" u Kosovskoj Mitrovici, namenjen deci i mladima sa poteškoćama u razvoju.

- Svesrpski sabor će utrti put koji će nas voditi ka ostvarivanju zajedničkih ciljeva, na svim nivoima i zato je važno da se i sutra, kada se sabor održava, okupimo u što većem broju i pokažemo snagu našeg jedinstva, kao što to pokazujemo na prostoru Kosova i Metohije - zaključio je Arlov.

Foto: Tanjug

 



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija