• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.06.2024

15:58 >> 16:00

Đurić pravo u metu: Širenje neistina o karakteru i prirodi jučerašnjeg Svesrpskog sabora u Beogradu je štetno i destruktivno!

Masha Bandjur

Politika

Đurić pravo u metu: Širenje neistina o karakteru i prirodi jučerašnjeg Svesrpskog sabora u Beogradu je štetno i destruktivno!

Podeli vest

Prvi svesrpski sabor Srbije i Republike Srpske pod nazivom "Jedan narod, jedan sabor - Srbija i Srpska" održan je juče u Beogradu. Ova spektakularna manifestacija ostavila jebez teksta čitav region, ali je bilo i onih koji su želeli da plasiraju laži, upravo tome stao je na put Marko Đurić - ministar spoljnih poslova Srbije.

On se oglasio putem socijalne platforme X gde je izneo jasan stav.

- Širenje neistina o karakteru i prirodi jučerašnjeg Svesrpskog sabora u Beogradu, i sejanje straha i netrpeljivosti u vezi sa istim štetno je i destruktivno, i pozivam političare u regionu i zemlji da se uzdrže od te vrste poruka. 

Želim da pozovem sve one u regionu, bez obzira na nacionalnu ili versku pripadnost, koji šire neistine i pokazuju netrpeljivost u vezi sa jučerašnjim saborom u Beogradu, njegovim porukama, karakteru i učesnicima da, umesto toga, sledeći put budu gosti i učesnici Svesrpskog sabora

Foto: Informer

 

Umesto potpirivanja netrpeljivosti, veću uslugu onima koje predstavljaju učinili bi da su i ovaj put iskazali interes da prisustvuju saboru. 

Posebno u oči upada to da su najglasniji kritičari jučerašnjeg sabora oni u regionu koji, ne samo rečima, već i delima pokazuju da su protiv Dejtonskog sporazuma, i jedva prikrivaju svoju etnonacionalističku netoleranciju usmerenu prema Beogradu i Banjaluci. 

Ponosni smo na naše nacionalne simbole, na saradnju Srba u celom regionu na zaštiti njihovih kolektivnih prava i očuvanju identiteta i kulture. Takođe smo ponosni i na sve naše građane, pripadnike 24 nacionalne zajednice koje žive u našoj zemlji. Sve je to podjednako deo bogatstva Srbije. To je istina o našoj politici i niko je lažima ne može promeniti - bio je jasan Đurić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija