• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

09.07.2024

09:56

"Vučić kad dolazi u Banja Luku, on kao da dolazi u srpsku državu"! Bosanski političari i mediji nastavljaju da napadaju predsednika Vučića i ruše Dejton!

printscreen

Politika

"Vučić kad dolazi u Banja Luku, on kao da dolazi u srpsku državu"! Bosanski političari i mediji nastavljaju da napadaju predsednika Vučića i ruše Dejton!

Podeli vest

Bosanski političari i mediji nastavili su stravičnu hajku protiv predsednika Aleksandra Vučića i Srbije i kampanju rušenja Dejtonskog sporazuma!

Naime, već danima iz Sarajeva stižu pozivi na rušenje Dejtonskog sporazuma, što je u samo dva minuta video-snimka potvrđeno - da su upravo Bošnjaci ti koji žele da umanje vrednost i sruše Dejtonski sporazum, dok su sve vreme Srbi izloženi optužbama da je to njihov cilj.

Među bosanskim političarima i u medijima javila se panika nakon što su Prijedorom defilovali vojnici Srbije sa srpskom zastavom, međutim, u na istim tim medijima je Srbija predstavljena kao zemlja agresor na Bosnu i Hercegovinu. 

- Deklaracija i generalno politika u Srbiji posmatraju bosansko-hercegovački entitet Republike Srpske kao državu i tretiraju ga tako kroz ovaj dokument, na nekin način smatrajući ga jedinim relevantnim partnerom. Vučić kad dolazi u Banja Luku, on dolazi kao u drugu srpsku državu - izjava je jednog od političara na njihovim medijima. 

- Oni govore o identitetu Republike Srpske kao da se radi o srpsksoj teritoriji, o srpskoj zemlji... - još jedna je izjava na bosanskim medijima! 

Pogledajte stravičnu hajku koja se vodi protiv predsednika Vučića i Srbije u video-snimku ispod! 

 

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je sinoć da su sve procedure i nadležnosti poštovane u vezi sa defileom pripadnika Vojske Srbije u Prijedoru i naglasio da oni nikoga nisu mogli da ugroze.

Dodao je da se svaki dan protiv njega u regionu vodi besmislena kampanja.

- To je zbog Bećirovića i zbog Željka Komšića i svih njihovih medija koji su rekli da je Srbija krenula u agresiju posle srpskog sabora zbog učešća kadeta Vojne akademije na memorijalnim skupovima obeležavanja tragedije srpskog naroda na Kozari - rekao je Vučić za Pink.

Vučić je istakao da, nažalost, mediji nisu preneli kao vest to što je i ministar spoljnih poslova BiH Elmedin Konaković potvrdio da je sve bilo u skladu sa procedurom i nadležnostima.

- Pa zato što su dva dana lagali, dva dana obmanjuju javnost, dva dana vode hajku, kako će sada da kažu, izvinite, mi smo najgori lažovi. Svi njihovi političari, svi njihovi mediji. Znate li da smo isto tako imali te kadete i 2017. godine? Na istim tim mestima. Imamo slike u Češkoj, Austriji, Severnoj Makedoniji, Grčkoj. To je najobičnija stvar i sitnica. Nikom to ništa ne znači, sve procedure smo poštovali i Ministarstvu spoljnih poslova Bosne i Hercegovine uputili notu - rekao je Vučić.

Naveo je da kadeti nisu imali ni vojne čizme ni vojne uprtače i da nisu mogli nikoga da ugroze.

- Nego je samo važno voditi kampanju protiv Srba. Ja ih pitam zašto to radite Bošnjacima? Nama ne radite ništa. Ništa ne možete, niti ćete ništa da nam uradite. Što to radite Bošnjacima? Što to radite svom narodu kojeg terate da mrzi nekoga bez ikakvog razloga - naglasio je Vučić.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Sile mraka i vladari iz senke vuku sve poteze! Evo šta su hteli da postignu ubistvom Trampa! (VIDEO)
Live TV

Sile mraka i vladari iz senke vuku sve poteze! Evo šta su hteli da postignu ubistvom Trampa! (VIDEO)

Ko stoji iza atentata na Trampa? Forenzičari tvrde da je na skupu pucano iz tri različita oružja. Izraelska vojska izvela udare na centralnu Gazu. Među stradalima ima dece. Na ove, ali i sve druge važne svetske teme govorili su analitičar prof. dr Miloš Laban i politički filozof Dragoljub Kojčić. Uživo u program putem vajber uključenja javili su se i politikolog i advokat Aleksandar Đuričić i predsednik SPOR Stefan Srbljanović.

15.07.2024

22:30

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

S jedne strane Dunav, s druge violina!
Srbija

S jedne strane Dunav, s druge violina!

U čast virtuoza na violini i rodonačelnika pravog narodnog melosa, Vlastimira Pavlovića Carevca, u Velikom Gradištu održani su jubilarni 30. Carevčevi dani.

15.07.2024

17:52