• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.08.2024

10:24

Vesić: Protest nema veze sa ekologijom, blokade pokušaj smene vlasti na silu

EPA Images

Politika

Vesić: Protest nema veze sa ekologijom, blokade pokušaj smene vlasti na silu

Podeli vest

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je da sinoćni protest u Beogradu zbog najave iskopavanje litijuma, koji se nastavio blokadom pruge na železničkim stanicama Prokop i Novi Beograd, ali i mosta Gazela, nema nikakve veze sa ekologijom, već je jasan pokušaj smene vlasti na silu.

"To je bio njihov plan od početka, jer ono što oni žele nema veze sa ekologijom koja njih ne interesuje, a to pokazuje i činjenica da su blokirali najekološkiji vid prevoza – železnički saobraćaj", rekao je Vesić za TV Prvu.

Podsetio je da je železnička stanica Prokop izgrađena posle 50 godina, upravo na inicijativu predsednika Aleksandra Vučića, dok je brza pruga Beograd – Novi Sad, sinoć blokirana na Novom Beogradu, najmodernija pruga u Evropi i predstavlja simbol tehnološkog napretka Srbije.

"Da protesti imaju veze sa ekologijom, nasilnici ne bi radili to što su učinili. Blokade su njihov način da na silu promene vlast", naglasio je Vesić, koji je i član Predsedništva SNS.

Dodao je da je svestan da je na protestu bilo građana koji su iskreno zabrinuti za ekologiju, ali da su oni zloupotrebljeni od strane organizatora, koji su, kaže, od početka planirali nasilnu akciju.

"Saopštavali su unapred da će nešto blokirati samo se nije znalo tačno šta. Ovi protesti sa ekologijom nemaju nikakve veze", konstatovao je Vesić.

Ponovio je da je železnički saobraćaj na Prokopu i Novom Beogradu normalizovan jutros u 6.45, kada je mreža ponovo dobila napon, koji je isključen sinoć kako neko od okupljenih ne bi stradao jer je pruga pod visokim naponom. “Oni koji su organizovali blokadu pruge ugrozili su živote i onih koji su ih poslušalu i toga su bili svesni”, rekao je Vesić. 

"Jutros u 7.15 ušao je prvi voz na Prokop. Da su nasilnici ostali i danas na stanicama Prokop i Novi Beograd, 10.000 ljudi ne bi moglo da putuje, a 60 polazaka bi bilo otkazano, što znači i veću štetu. Štetu nastalu sinoćnom blokadom utvrđujemo i podnećemo tužbe za njenu naknadu protiv organizatora, jer to neko mora da plati, a red je da oni koji su odlučili da blokiraju prugu, tu štetu i nadoknade", dodao je Vesić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Protesti su obična farsa! Cilj je širenje panike u društvu i izazivanje straha kod građana! (VIDEO) Uživo
Live TV

Protesti su obična farsa! Cilj je širenje panike u društvu i izazivanje straha kod građana! (VIDEO)

Juče je održan protest protiv kopanja litijuma. Blokirane su železničke stanice Novi Beograd i Prokop! Premijer Srbije Miloš Vučević izjavio je da protestante nije briga za zdravlje ljudi, već da ovim putem samo žele nasilno da smene vlast. Na ovu temu u "Info jutru" govorila je Milica Đurđević Stamenkovski, ministarka za brigu o porodici i demografiju.

11.08.2024

10:30

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

(VIDEO) Šta to leti nad Bagdalom?
Srbija

(VIDEO) Šta to leti nad Bagdalom?

Poznato brdo Bagdala u Kruševcu postalo je od sinoć epicentar radosti i uzbuđenja tokom Međunarodnog festivala balona "Kruševac kroz oblake".

10.08.2024

12:23