• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

16.08.2024

13:46

RATKO MLADIĆ TEŽE POVREĐEN U HAGU!

EPA

Politika

RATKO MLADIĆ TEŽE POVREĐEN U HAGU!

Podeli vest

Ratko Mladić, nekadašnji komandant Glavnog štaba Vojske Republike Srpske general, izgubio je svest u haškoj pritvorskoj bolnici nakon čega je pao i povredio glavu, navodi njegov sin Darko Mladić!

General VRS Ratko Mladić se inače nalazi u bolnici od aprila zbog nemogućnosti kretanja što je prema navodima njegovog sina izazvalo dodatne komplikacije. Darko Mladić navodi da je u ponedeljak prošle sedmice otišao u Holandiju kako bi posetio oca, ali mu je javljeno da je on povređen i da je prebačen u civilnu bolnicu.

- Javili su nam da je doživeo taj pad i veliki udarac u glavu pošto se onesvestio u stojećem položaju i pao. Tada su ga, valjda, digli. Rekli su nam da ne dolazimo u posetu. Onda smo išli u tu građansku bolnicu da ga vidimo - rekao je Darko.

Dodao je da je general bio svestan, ali da ne zna uopšte kako je pao.

- Tu je zadržan dva dana pa vraćen. Stanje je nepromenjeno u smislu da je vezan za krevet i da je veoma osetljivo - rekao je Darko Mladić.

Ukazao je na to da je generalovo stanje i dalje veoma loše odnosno da je vezan za krevet i da ne može da brine o sebi od kada su prestali da mu rade bubrezi.

- Ne mogu da kažem da se stanje pogoršalo, ali ni da se poboljšalo - rekao je Darko Mladić.

Navodi da u haškom pritvoru nije prava bolnica nego više stacionar, pa za bilo šta ozbiljnije nemaju resurse, tako da je general Mladić i ranije par puta prebacivan u civilnu državnu bolnicu kada je imao neke intervencije ili posmatranja.

General Mladić posle pada ima dodatne komplikacije, ogroman pritisak, koji ne može da se spusti ni posle nekoliko dana.

- Mi smo sada slabo u kontaktu, ali i dalje komuniciramo - rekao je Darko.

Mladić podseća da su od aprila njegovog oca posetila dva srpska lekara, nefrolog i neuropsihijatar, od kojih su dobijeni izveštaji.

- Potpuno nam je jasno, što se tiče otkazivanja bubrega u aprilu, zbog čega je završio u bolnici i bio u životnoj opasnosti, da je to greška njihovih lekara u Hagu, iako oni to negiraju. To se desilo njihovom greškom, a ne iz neobjašnjenih razloga, kako njihovi doktori kažu, nego je jasno da nije vođeno računa o gubitku tečnosti - rekao je Darko.

Ratko Mladić, podsetimo, suđen je pred Haškim tribunalom u junu 2021. godine na doživotni zatvor. Zbog lošeg zdravstvenog stanja Mladićeva porodica i branioci su više puta tražili da mu se omogući lečenje na slobodi, ali ti zahtevi su odbijani.

Mladić je operisan 8. januara u holandskoj bolnici i ugrađen mu je pejsmejker.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija