• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

16.09.2024

07:02

Danas sednica Skupštine grada Beograda: Jedna od tačaka rebalans budžeta

Tanjug

Politika

Danas sednica Skupštine grada Beograda: Jedna od tačaka rebalans budžeta

Podeli vest

Odbornici Skupštine grada Beograda danas počinju novu sednicu gradskog parlamenta, a na dnevnom redu će se naći i rebalans gradskog budžeta koji je predložen u iznosu od 202, 2 milijardi dinara.

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević rekao je ranije za Tanjug da je u junu, brzo nakon konstituisanja Skupštine grada, usvojen gradski budžet uz obećanje da će prvo biti urađen njegov rebalans s obzirom na to da je grad u prvih šest meseci bio na privremenom finansiranju, kao i da je neophodno da se finansije Beograda prilagode potrebama grada.

- Ovaj rebalans radimo pre svega zato što imamo povećanje prihoda u budžetu grada Beograda za 6,1 odsto pa će budžet iznositi 202,2 milijarde dinara. To povećanje će pre svega otići u javni prevoz i novi ugovor o privatnom javnom partnerstvu sa privatnim prevoznicima je jedna od tačaka dnevnog reda - naveo je on.

Dodao je da će deo novca biti potrošen za revitalizaciju i izgradnju novih saobraćajnica i puteva.
Na dnevnom redu sednice naći će se i Predlog odluke o izmenama Odluke o utvrđivanju obima sredstava za vršenje poslova Grada i gradskih opština i određivanju prihoda koji pripadaju Gradu, odnosno gradskim opštinama u 2024. godini.

Pred odbornicima je i Predlog programa uređivanja i dodele građevinskog zemljišta za 2024. godinu, Predlog odluke o lokalnim administrativnim taksama, Predlog rešenja o davanju saglasnosti na rebalans programa poslovanja pojedinih javnih preduzeća za 2024. godinu.

Odbornici će raspravljati i o jednom broju predloga planova detaljne i generalne regulacije od značaja za razvoj Beograda.

Na dnevnom redu su i Predlog odluke o izgradnji nepokretnosti neophodnih za rešavanje stambenih i drugih potreba nastalih realizacijom projekata od značaja za Grad Beograd, kao i za preseljenje lica iz stanova u svojini građana, zadužbina i fondacija, Predlog odluke o dopunama Odluke o komunalnom redu, Predlog odluke o dopunama Odluke o upravljanju grobljima, sahranjivanju i pogrebnoj delatnosti na teritoriji Beograda, Predlog dopune Kodeksa ponašanja službenika i nameštenika Grada Beograda, te Predlog odluke o proglašenju zaštićenog staništa "Glinara".

Pred odbornicima je i razmatranje Izveštaja o realizovanim aktivnostima za smanjenje zagađenosti vazduha definisanih akcionim planom za sprovođenje mera za smanjenje zagađenosti vazduha, u okviru Plana kvaliteta vazduha u aglomeraciji Beograd, za period januar–decembar 2023. godine, kao i Izveštaja o stanju bezbednosti saobraćaja na teritoriji Beograda za 2023. godinu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Skandal! Tramp optužio Kamalu i Bajdena da su krivi za napad na njega!
Planeta

Skandal! Tramp optužio Kamalu i Bajdena da su krivi za napad na njega!

Republikanski kandidat Donald Tramp danas je izjavio da ''retorika'' predsednika SAD Džozefa Bajdena i potpredsednice Kamale Haris navodi ljude da pucaju na njega, rekavši da je napadač koji je u nedelju otvorio vatru u blizini bivšeg predsednika reagovao na ''veoma zapaljiv'' narativ demokrata.

16.09.2024

19:24

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija