• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

05.10.2024

10:28

"Opozicija u Srbiji ništa ne radi za džabe" Palma raskrinkao hejtere, pa se osvrnuo na kreditni rejting: Ovo označava ekonomsku stabilnost i nezavisnost države

Privatna arhiva

Politika

"Opozicija u Srbiji ništa ne radi za džabe" Palma raskrinkao hejtere, pa se osvrnuo na kreditni rejting: Ovo označava ekonomsku stabilnost i nezavisnost države

Podeli vest

Dragan Marković Palma je istakao kako predlog opzicije o izmenama i dopunama Zakona o rudarstvu i geološkim istraživanjima, to jest, ono što oni pripremaju za sednicu Skupštine Srbije, jesu "komedie ili poklade".

- Predlog opzicije o izmenama i dopunama Zakona o rudarstvu i geološkim istraživanjima, odnosno o zabrani kopanja litjuma u Srbiji i to što oni pripremaju za sednicu Skupštine Srbije su komendije ili poklade, kao što naš narod kaže, a to je kada maskirane povorke idu kroz sela - rekao je Marković.

Podsetio je da tako jedan iz opozicije kaže za deo zemlje, a vezano za litijum "ovo je sada moja imovina, dali su mi, poklonili su mi i ja sada ne dam da se tu bilo šta radi" te da opozicija u Srbiji ništa ne radi za džabe.

- Jedan iz opozicije ima mnogo para i daje onima drugima iz opozicije kako bi svi bili zajedno, jer znaju da samo na izborima ne mogu ništa da urade i njihov cilj nisu izbori nego kako da nasilno preuzmu vlast - ispričao je Dragan Marković.

Osvrnuo se i na tragediju u "Ribnikaru" i izjavu opozicije da "roditelji ubijene dece nemaju tapiju na bol".

- Ej ljudi jer znamo li mi šta slušamo i šta pričamo. Da zloupotrebe i takvu tragediju - izjavio je u uključenju u TV Pink, predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma.

- Što se litijuma tiče, niko nije rekao, ni predsednik Srbije Aleksandar Vučić, da će biti kopanja litijuma, nego da će eksperti proceniti i izaći sa predlogom DA ili NE. I zato je predlog opozicije obična komendija - kaže Marković.

Koalicija SPS – Jedinstvena Srbija će još dugo trajati i podržavati predsednika Srbije Aleksandra Vučića

Na pitanje o stabilnosti koalicije SPS – Jedinstvene Srbija, odnosno o pisanju nekih opozicionih medija da će ta koalicia prestati da postoji Dragan Marković Palma je odgovorio:

- Ivica Dačić i ja se znamo preko 30 godina, mi smo kao braća, njegova deca su kao moja deca. To su pisali neki mediji, a znate čiji su mediji. Najdugovečnija koalicija u Srbiji, koalicija SPS – Jedinstvena Srbija će još dugo trajati i uvek ćemo podržavati predsednika Srbije Aleksandra Vučića - kazao je Palma.

KiM je 1999. godine oteto Srbiji, ali oteto nekada može i da se vrati

Kako Marković navodi, opozicija u Srbiji zloupotrebljava sve što može, od litijuma do Kosova i Metohije.

- Svima je jasno da je 1999. godine NATO bombardovao Saveznu Republiku Jugoslaviju i oteo Kosovo i Metohiju Srbiji. Ko je danas na Kosovu i Metohji, KFOR, EULEX, Amerika i nije za to kriv Slobodan Milošević, neću reći da nema neke druge krivice, ali za Kosovo i Metohiju nema - rekao je.

Kako priča, ni Zoran Đinđić nije hteo da da Kosovo i Metohiju, a da šansa da Aleksandar Vučić to uradi ne postoji!

- Vučić je iskusan političar, državnik i zna kako da se bori za svoju zemlju i zna kada nešto date to više ne može da se vrati, ali kada vam neko nešto otme, kao što je NATO oteo Kosovo 1999. godine, to nekada i može da se vrati mirnim putem - rekao je Marković. 

Palma ističe da je Investicioni kredit koji je Srbija dobila činjenica da Aleksandar Vučić dobro vodi zemlju.

Investicioni kreditni rejting, koji je prvi put u istoriji dodeljen Srbiji, označava njenu ekonomsku stabilnost i nezavisnost države.

- Opoziciji u Srbiji je cij da bilo šta napadnu što se gradi u Srbiji, pa tako napadaju i EXPO 2027, a EXPO bi svaka država u svetu volela da ima - zaključio je Dragan Marković Palma.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Ono što NATO nije uspeo bombama, postigao je novcem, propagandom i domaćim izdajnicima! Miloševićev istorijski govor danas izgleda jezivo koliko istinito! (VIDEO)
Live TV

Ono što NATO nije uspeo bombama, postigao je novcem, propagandom i domaćim izdajnicima! Miloševićev istorijski govor danas izgleda jezivo koliko istinito! (VIDEO)

Ako postoji istorijski momenat kao prekretnica u istoriji jedne države, to je bio 5. oktobar. Slobodan Milošević se putem državne televizije obratio naciji. Nakon 5. oktobra okrenuta je nova stranica politike Srbije. 24 godine kasnije nameće se pitanje da li nam je trebao taj 5. oktobar! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su advokat Dragoljub Tomašević, Aleksandar Jerković iz pokreta "Nema nazad, iza je Srbija" i bivši načelnik odeljenja za krvne delikte Žarko Popović.

05.10.2024

10:55

Izrael najavljuje moćnu odmazdu! Nabhan: Evropljani su izvršili pogrom nad Jevrejima, a ne muslimani! (VIDEO)
Live TV

Izrael najavljuje moćnu odmazdu! Nabhan: Evropljani su izvršili pogrom nad Jevrejima, a ne muslimani! (VIDEO)

Dok se približava eskalacija sukoba na Bliskom istoku, narod se sve više buni. Dok je većina naroda na strani Libana, svetski lideri su na strani Izraela. Da li više iko sluša reč naroda? Na ovu temu u "Info jutru" govorili su bivši ambasador Palestine u Srbiji Mohamed Nabhan, naučni savetnik, prof. dr Dragan Petrović i Srba O Filipović, analitičar.

05.10.2024

09:39

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija