• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. Jovanović

09.11.2022

20:00

(FOTO UŽAS) Dlaka u kolaču, pljeskavica nejestiva... Plaćate im debelo i verujete, a oni....

Informer

Zaštitnik potrošača

(FOTO UŽAS) Dlaka u kolaču, pljeskavica nejestiva... Plaćate im debelo i verujete, a oni....

Podeli vest

Kupci ogorčeni zbog onoga što im je prodato u poznatim objektima za pripremu i prodaju hrane * Pozovite inspekciju, savetuju stručnjaci

Tradicija, cena, ugled - po svoj prilici, to više nije garancija za kvalitet. Dokaz za to su iskustva kupaca iz poznate poslastičarnice "Stamevski", ali i iz objekata brze hrane "Stepin vajat".
Tako, ukoliko se odlučite da pazarite kod njih, budite spremni da dobijete ugljenisano meso ili nađete dlaku u nimalo jeftinom kolaču.

Na užasno poslovanje poznate poslastičarnice "Stamevski" ukazala nam je Beograđanka Marija Jovanović, koja je doživela veoma neprijatno iznenađenje kada je pazarila kolač.

- Kupila sam čokoladni kolač proizvođača "Stamevski", koji važi za jedan od najskupljih i najcenjenijih poslastičara u Srbiji, i doživela pravo razočarenje. Očekivala sam uživanje s obzirom na cenu njihovih proizvoda, a umesto toga dobila sam ni manje ni više nego dlaku u kolaču - priča ogorčeno naša sagovornica.

Da jad bude veći dlaku je, kako kaže, videla tek kada je pojela pola slatkiša.
- Pojela sam prvu polovinu kolača i uočila veliku belu dlaku, što me je doslovno šokiralo. Možda sam pojela još neku a da nisam videla. Ovo je stvarno nedopustivo! Zar tako posluje jedna firma koja za sebe kaže da koristi samo najkvalitetnije sastojke?! Platila sam taj kolačić čak 400 dinara, a dobila užasno iskustvo. Nikada više neću kupovati njihove poslastice - zaključuje naša sagovornica.

Loši i bahati

Ništa manju neprofesionalnost nisu pokazali ni u lancu brze hrane "Stepin vajat", gde su jednom Beograđaninu uvalili ugljenisanu pljeskavicu, i to za nešto malo manje od 400 dinara. Na njihovu bahatost i nepošteno poslovanje ukazao je putem društvenih mreža kako bi upozorio i ostale koji kupuju u tom poznatom lancu brze hrane.

Foto: Informer

Dlaka u kolaču

- Punjena pljeskavica kupljena u "Stepinom vajatu" na Novom Beogradu skroz ugljenisana. Poslao sam i račun kao dokaz da je tamo kupljeno. Kada je pljeskavica stigla na adresu i kad smo videli da je ugljenisana, pozvali smo "Stepin vajat" u Bloku 70 - ispričala je ova ogorčena mušterija.
Međutim, tu nije bio kraj jer je umesto, barem, izvinjenja, ovaj mladić dobio sraman odgovor.

- Radnici su rekli da nisu krivi, da to nije u njihovoj nadležnosti i da ne mogu da kontrolišu svako parče mesa. Smatram da nije u redu da prodaju takvo meso, a složićete se da su veoma male šanse da je ovaj komad mesa slučajno završio u lepinji i na tanjiru. Nema šanse da roštilj majstor nije video da je cela strana pljeskavice crna i ugljenisana - kazao je razočarani kupac.

Foto: Informer

Pljeskavica iz Stepinog vajata
Iskvarili se

Ubrzo se ispostavilo se da on nije jedni koji je prošao kao bos po trnju sa "Stepinim vajatom". Na njegovu priču nadovezao se još jedan nezadovoljan potrošač, koji je takođe dobio ugljenisano meso.

"Ja sam generalno volela da jedem u 'Stepinom vajatu', pa mi se desila ista situacija s punjenom pljeskavicom, samo na Vidikovcu. I naravno, nikom ništa. Od tada ne jedem tamo", objasnila je jedna devojka.
Da u "Stepinom vajatu" nije problem samo kvalitet i bahato ponašanje zaposlenih, ukazali su i ostali korisnici na društvenim mrežama, koji su se žalili na higijenu, ali i uslugu:
"'Stepin vajat' je već godinama unazad izgubio na imidžu. Nekada su ozbiljno radili, sad je za izbegavanje. Naročito onaj u Vojvode Stepe. Neljubazni radnici, usluga nula, aljkav objekat, meso krš."

Komentari u kojima se preporučuje izbegavanje "Stepinog vajata" samo su se nizali:
"Nekad su imali najbolje rolovane ćevape, a sada su se toliko pokvarili da je nemoguće utvrditi čak i od kojeg su tačno mesa.", "Čuo sam da prodaju i živo, odnosno nedovoljno pečeno meso, ali ovo prodavati mušteriji čist je bezobrazluk."

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

(VIDEO) Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!
Live TV

(VIDEO) Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!

Despot Stefan Lazarević govorio je da će ljubav sve pobediti. U emisiji "Info veče" govorilo se o nečemu sasvim suprotnom, o mržnji. Mi u našoj zemlji mnogo gradimo, ali smo zanemarili najvažniji hram, a to je čovek. Mržnjom su se bavili umni ljudi kao što su Niče i Dučić, kao i sveti otac Justin Popović koji je rekao da je mržnja smrt duše. Na ovu temu govorili su ministar unutrašnje i spoljne politike Tomislav Momirović i prof. dr Dragoslav Slojević sa Fakulteta organizacionih nauka.

30.06.2024

22:24

Cela Evropa strahuje od migranata ekstremista! Srbija među poslednjima na listi ugroženosti od terorizma! (VIDEO)
Live TV

Cela Evropa strahuje od migranata ekstremista! Srbija među poslednjima na listi ugroženosti od terorizma! (VIDEO)

Juče je izvršen teroristički napad u Beogradu kada je vehabista iz samostrela upucao pripadnika žandarmerije ispred Izraelske ambasade. Poznato je da je napadač ovom prilikom preminuo, dok je pripadnik žandarmerije operisan i nalazi se van životne opasnosti. Na ovu temu "Otvorenom studiju" Informer televizije govorili su Branko Nadoveza sa Instituta za noviju istoriju i stručnjak za bezbednost Gordana Mišev.

30.06.2024

20:42

Islamska zajednica strogo osudila čin vehabije! Tamo gde je verujući čovek, nema terorizma! (VIDEO)
Live TV

Islamska zajednica strogo osudila čin vehabije! Tamo gde je verujući čovek, nema terorizma! (VIDEO)

Juče je izvršen teroristički napad u Beogradu kada je vehabista iz samostrela upucao pripadnika žandarmerije ispred Izraelske ambasade. Poznato je da je napadač ovom prilikom preminuo, dok je pripadnik žandarmerije operisan i nalazi se van životne opasnosti. Na ovu temu "Otvorenom studiju" Informer televizije govorili su Veljko Jovanović, član SNS-a, Radiša Roksić, biviši načelnik BIA, a uživo u program javio se i Rašed Ef Plojević zamenik predsednika Ešihata Islamske zajednice u Srbiji.

30.06.2024

19:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Kakav potez! Svi poludeli zbog odluke Putina i Kima! Amerika i saveznici gore, ovako nešto dosad nisu doživeli!
ŠAH-MAT

Kakav potez! Svi poludeli zbog odluke Putina i Kima! Amerika i saveznici gore, ovako nešto dosad nisu doživeli!

SAD, Južna Koreja i Japan najoštrije osuđuju produbljivanje vojne saradnje između Pjongjanga i Moskve, uključujući kontinuirani transfer oružja iz Severne Koreje u Rusiju, čime se produžava rat u Ukrajini, krši više rezolucija Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i ugrožavaju stabilnost i u severoistočnoj Aziji i Evropi, saopštio je Stejt department.

01.07.2024

05:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija