• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.12.2023

22:32

Vučić odgovorio mladom IT stručnjaku: Naše kompanije dobijaju veće podsticaje

printscreen

Vesti

Vučić odgovorio mladom IT stručnjaku: Naše kompanije dobijaju veće podsticaje

Podeli vest

U studiju sa predsednikom Vučićem našao se i Luka Jovanović, mladi IT stručnjak, i predsednik kaže da ga je već upoznao i da je ponosan na takve mlade ljude.

Luka se zahvalio svima, i rekao da su naučno-tehnološki parkovi ključni za obrazovanje i napredak naše zemlje.

- Obrazovanje je stub jedne države, i bez toga nema napretka. Imamo strane investicije, koje su korisna stvar za nas. Ja bih voleo da vas zamolim da više ulažemo u domaću privredu, i smatram da jeste ulagano u nju - kaže on u emisiji na Tv Pink.

Vučić je odmah poručio da svaki put kada su u dilemi, daju posao domaćim kompanijama.

- Ti si mnogo inteligentniji od onih koji to politički zloupotrebljavaju. Ali mi nemamo kompaniju koja će u Vladičinom Hanu da zaposli 1500 ljudi, kao što je Teklas. Mi nemamo kompanije koje mogu da zaposle kao Džonson elektrik, Ariston i drugi. Svaki put kada naše kompanije ostvare uslove, one dobijaju veće podsticaje - rekao je.

Predsednik dodaje da mi sada imamo problem i sa radnom snagom, i da je sve veći procenat ljudi na lažnim bolovanjima.

- Još mi sebe i svoju svest moramo da menjamo, ne smemo da se igramo sa vlasnicima i gazdama. Tamo gde ima poljoprivrednih radova, na leto nikoga nema u fabrici. Ali ima jedan lud koji to govori tri dana pred izbore - kazao je kroz smeh.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija