• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

08.07.2021

07:17

ŠOK I NEVERICA! Devetogodišnja devojčica ima veći koeficijent inteligencije od Ajnštajna i studira DVA fakulteta, ali to NIJE SVE /FOTO/

Pixabay

Zanimljivosti

ŠOK I NEVERICA! Devetogodišnja devojčica ima veći koeficijent inteligencije od Ajnštajna i studira DVA fakulteta, ali to NIJE SVE /FOTO/

Podeli vest

Devetogodišnja devojčica iz Meksika ima super-visoki koeficijent inteligencije, čak 162, a ovaj broj stavlja je malo iznad Alberta Ajnštajna i Stivena Hokinga

Adara Perez iz Meksiko sitija testira svoju inteligenciju od četvrte godine.

Sada ima devet godina i studira za dve diplome – iz sistemskog i industrijskog inženjerstva na dva različita univerziteta.

Devojčica je svoja interesovanja usmerila na Univerzitet u Arizoni, gde joj je ponuđeno mesto za studije astronomije, a sada se okreće engleskom jeziku kako bi ostvarila svoj san.

Adari, kojoj je dijagnostikovan autizam kada je imala tri godine, nada se da će jednog dana postati astronaut u NASA.

Pre dijagnoze, mala Adara bila je žrtva vršnjačkog nasilja, jer su deca mislila da je „čudna“, prenosi portal Bizlajf.

 

 

Kako kaže njena majka Naleli Sančez, Adara se igrala u kućici, kada su je deca zaključala unutra. Počeli su da viču i govore joj ružne stvari.

„Počeli su da udaraju kućicu, tada mi je rekla da više ne želi da ide u školu, upala je u depresiju“, rekla je njena majka.

Međutim, upravo ta interakcija je otkrila da je devojčica genije.

Nakon dešavanja u školi, majka je odvela na terapiju, a tamo je psihijatar preporučio Adari da ode u Centar za brigu o talentima, gde su vršeni razni testovi inteligencije i postigla je rezultat 162. Poređenja radi, veruje se da su Ajnštajn i Hoking imali IQ 160.

Devojčica je završila gimnaziju kada je imala samo osam godina. A ako sve ovo nije dovoljno impresivno, ona je takođe napisala i knjigu.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Staroverac

pre 3 godine

Ajnštajn je bio glupa budala ,a još veće budale su oni koji smatraju da je on bio Pametan i intiligentan sa velikim Q .

sledeća vest

Vesti

TV

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika  Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)
Podkast

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)

"Slobodna Bosna" danima vodi kampanju protiv Srbije i predsednika Vučića. Ipak, najgori su domaći izdajnici koji podržavaju medije iz Bosne, ali i Crne Gore i Hrvatske; a svi imaju jedan cilj: da vide uništenu Srbiju. Na ovu temu u "Info danu" govorili su član GO SNS Branislav Ivković i novinar Darko Zlojutro.

27.07.2024

17:00

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Džet set

Srbija