• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.05.2022

10:30

MRAVI SU VAM SE POJAVILI U KUĆI? Evo kako da se otarasite dosadnih NAPASTI

Zanimljivosti

MRAVI SU VAM SE POJAVILI U KUĆI? Evo kako da se otarasite dosadnih NAPASTI

Podeli vest

Ako ovog vikenda, tokom velikog spremanja kuće, naiđete na mrave, naši saveti će vam sigurno dobro doći

S dolaskom toplijih dana nije retkost da vas ovi uporni i nepozvani gosti propisno namuče. 

Mravi, verovali ili ne, počinju sa sakupljanjem zimnice, a gde bi našli više hrane nego u kuhinji i oko kuhinje. Najbrži način da ih se otarasite jeste da iskoristite neka prirodna i jeftina sredstva čiji će ih miris oterati i sprečiti njihov povratak.

Prvi korak u borbi protiv mrava je temeljno čišćenje svih površina na kojima se "društvo" okuplja. Najbolje je da to učinite uobičajenim sredstvom za čišćenje i vodom. Ne zaboravite na police i ćoškove u kojima su ostaci hrane mamac za mrave. 

Najpoznatije prirodno sredstvo protiv mrava je belo sirće. U flaši s raspršivačem pomešajte jednaku količinu vode i sirćeta. Poprskajte mesta na kojima ste primetili mrave. Radne površine takođe prebrišite krpom natopljenom u mešavini belog sirćeta i vode, pa pustite da se osuši. Ovaj rastvor je bezopasan, što uveliko olakšava zaštitu površina na kojima obično ostavljamo hranu. 

Foto: pixabay.com

Mravi

Staze po kojima se mravi kreću pospite cimetom i za nekoliko sati više ih neće biti. Oni, naime, ne podnose jak miris cimeta. 

Par kašičica kuhinjske soli pomešajte s provrelom vodom i, kada se ohladi, prelijte u raspršivač. Mesta okupljanja mrava, posebno ulazna vrata i prozore, poprskajte i ostavite da se osuše. Slana površina sprečiće mrave da ulaze u kuću. 

Komadiće krede usitnite i pospite po pukotinama uz ćoškove zida - omiljena skrovišta mrava. Isto možete učiniti pomoću dečjeg pudera, koji takođe delotvorno tera mrave. 

BONSU VIDEO:

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Džet set

Srbija