• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.08.2024

17:00

Baba Vanga pred smrt izgovorila jezive reči! Tačno je znala kada će umreti i ko je njena vidovita naslednica

wikipedia

Zanimljivosti

Baba Vanga pred smrt izgovorila jezive reči! Tačno je znala kada će umreti i ko je njena vidovita naslednica

Podeli vest

Čuvena bugarska proročica Vangelija Gušterova, poznata i kao Baba Vanga, preminula je 11. avgusta pre 28 godina. Iako je veoma cenjena, ipak retko ko zna kako su izgledali njeni poslednji dali, ali i predviđanju o tome ko će je naslediti.

Ne postoji osoba da ne zna za Baba Vangu koja je bila mnogo čemu posebna žena, a ljudi su dolazili iz svoj krajeva sveta da bi čuli njene savete.

Bila jedna od najvećih proročica 20. veka, a preminula pre 28 godina, 11. avgusta u njenoj 85. godini života. 

Znala je kada će umreti

Priča se da je Baba Vanga znala tačan datum svoje smrti, a kako je to saznanje pogodilo, propila se. Naime, retko ko zna da je Baba Vanga bolovala od raka dojke, a kada je saznala za bolest, odbila je lekarsku pomoć. 

Foto: printscreen

 

 

- Živeću onoliko koliko mi je suđeno da živim na ovom svetu - uvek je isticala. Svima je pomagala alternativnim lekovima, samo sebi nije mogla pomoći.

Znala je koji joj je poslednji dan, a Vangina rođaka je to i posvedočila. Naime ona je zatražila čašu vode, koru hleba i da je temeljno okupaju. 

- E, sad je sve u redu - prozborila je Vanga tada spokojno. 

Oko devet sati, pričala je mlada rođaka, Vanga je rekla, ponajviše zato da bi umirila rođake, da su po nju "došli duhovi".

Kazaljke samo što nisu pokazale 10 sati, Vanga je zaista klonula. Stručnjaci su odmah poželeli da prouče njen mozak, ali sestra je to zabranila.

Dete iz Francuske je Vangina naslednica

Pre smrti, Baba Vanga je odredila svoju naslednicu i to desetogodišnju devojčicu iz Francuske koja će biti potpuno neobična. Međutim, početkom 2011. u ruskim novinama je objavljena bombastična vest:

"Vanga se vraća!"

Jedna vidovita devojčica, ona koja bi mogla biti Vangina naslednica, živi u nekom francuskom gradiću. Čudo od deteta, sedmogodišnja naslednica, u čija predviđanja budućnosti u početku nisu verovali ni njeni roditelji, ali svakog su se puta njena proročanstva ostvarivala.

Porodica je skrivala ovu činjenicu iz straha da ne bi bila smatrana čudovištem i da bi se izbeglo da ovaj talenat bude zloupotrebljen. Roditeljima je objašnjavala da je noću posećuju sene umrlih koje joj govore o tome što će se dogoditi.

Iako nije ništa čula o fenomenu Vanga, devojčica je opisala bugarsku gataru koja je zapravo bila jedan od njenih noćnih "gostiju".

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Dačić: MUP Srbije omogućio nesmetano odvijanje železničkog saobraćaja
Politika

Dačić: MUP Srbije omogućio nesmetano odvijanje železničkog saobraćaja

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je intervencijom policije jutros u 5.30 minuta, uz striktno poštovanje policijskih ovlašćenja, omogućeno nesmetano odvijanje železničkog saobraćaja i najavio krivične prijave protiv svih počinilaca krivičnih dela prekida međunarodnog javnog saobraćaja i ugrožavanja bezbednosti građana.

11.08.2024

07:53

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Na današnji dan: Zvezda "razbila" PSV na čuvenoj "Marakani"!
Fudbal

Na današnji dan: Zvezda "razbila" PSV na čuvenoj "Marakani"!

Na današnji dan, 11. avgusta 2004. godine, fudbaleri Crvene zvezde su na "Marakani" savladali ekipu PSV-a rezultatom 3:2, u prvom meču kvalifikacija za Ligu šampiona. Strelci za crveno-bele bili su Milan Dudić u 29, Boško Janković u 39, i Marko Pantelić u 59. minutu, dok su golove za goste upisali Park Đi Sung u 8. i Jon de Jong u 65. minutu.

11.08.2024

06:40

Planeta

Zabava

Džet set

Srbija

(VIDEO) Šta to leti nad Bagdalom?
Srbija

(VIDEO) Šta to leti nad Bagdalom?

Poznato brdo Bagdala u Kruševcu postalo je od sinoć epicentar radosti i uzbuđenja tokom Međunarodnog festivala balona "Kruševac kroz oblake".

10.08.2024

12:23