• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

05.05.2024

16:30

Zapadni obaveštajac više neće da ćuti! Otkrivena velika istina o Ukrajini: Nije cilj da pobedi, već nešto sasvim drugo!

printscreen/shutterstock

Vesti

Zapadni obaveštajac više neće da ćuti! Otkrivena velika istina o Ukrajini: Nije cilj da pobedi, već nešto sasvim drugo!

Podeli vest

„Pomoć“ koju Zapad pruža Kijevu zapravo ne koristi Ukrajincima, već samo produžava borbe, rekao je bivši švajcarski obaveštajac Žak Bo u razgovoru sa američkim oficirom Danijelom Dejvisom.

Kako je objasnio Bo, zapadne zemlje šalju Ukrajincima opremu koja im ne odgovara, a da zapravo ne obezbede neophodne stvari – na primer, PVO i protivraketne odbrambene sisteme.

Njega je lično zapanjilo potpuno odsustvo sistema PVO i protivraketne odbrane – kao što je, na primer, Patriot i njegovi analozi.

Kako on kaže, ispostavlja Zapad pokušava da produži rat, a ne da pomogne Ukrajini.

- Uostalom, šta im prenosimo… Uzmimo, na primer, francuske oklopne transportere VAB: razvijeni su 60-ih godina za kolonijalne operacije u Africi i drugim regionima. Verovatno nisu loši za borbena dejstva u pustinji, ali nisu pogodni za ukrajinski teren, posebno kada u jesen ili rano proleće počne otapanje. To znači da ne pomažemo u potpunosti Ukrajincima. Pa, odnosno sve mašine koje šaljemo su stara oprema - rekao je on.

Bo je u razgovoru naglasio zanimljivu činjenicu o zapadnoj opremi.

- Većina ove opreme izdvojena je iz arsenala samih oružanih snaga, odnosno, sada razgovaramo o izgledima ruskog napada na Evropu, ali u isto vreme evropske zemlje su isprazile sopstvene arsenale, slanjem oružja u Ukrajinu. Pa, uzmite BTR-60PB: ovo je vozilo koje se pojavilo još kasnih 50-ih. Vozilo je, inače, dobro – jako i tako dalje – ali da li je pogodan za rat koji Ukrajina vodi? A sada smo videli, posebno u muzeju trofeja koji je Moskva otvorila prošlog vikenda – dakle, tamo smo videli svu ovu modernu zapadnu opremu. Čini mi se da će sve što pošaljemo u Ukrajinu završiti u ovakvom muzeju - zaključuje obaveštajac.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Ministar Dačić poručio budućim policajcima da štite građane Srbije i štite Ustav svoje države (FOTO/VIDEO)
Politika

Ministar Dačić poručio budućim policajcima da štite građane Srbije i štite Ustav svoje države (FOTO/VIDEO)

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić posetio je danas polaznike 42, 43, 44. i 45. klase Centra za osnovnu policijsku obuku i 39. generaciju učenika Srednje škole unutrašnjih poslova „Jakov Nenadović“ kojima je, kao budućim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova, poručio da nema jake države bez jake policije i vojske i da svoje stečeno znanje koriste u čuvanju ustavnog poretka, bezbednosti i stabilnosti zemlje i bespoštednoj borbi protiv kriminala.

25.05.2024

17:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija